Біля ВПЗ відкрили завод, де роблять сонячні панелі

Біля ВПЗ відкрили завод, де роблять сонячні панелі
На заводі працюють близько 120 фахівців. Середня зарплата на виробництві становить близько 15 тисяч гривень
  • У промзоні, неподалік від мікрорайону ВПЗ, відкрили новий завод KNESS PV.
  • Це перше підприємство в Україні, де збиратимуть сонячні панелі.
  • Їх продаватимуть в Україні, але в планах підприємства — продавати панелі «Made in Vinnytsia» в США, ЄС та Індію. Як їх тут роблять та скільки заробляють працівники?

На вулиці Енергетичній збудували новий завод. Його біло-жовті корпуси яскраво виділяються на фоні сірої промислової зони. Зараз тут працюють близько 120 робітників.

У найближчому майбутньому їхня кількість зросте, як і сама потужність заводу KNESS PV, де 5 лютого почали виробляти сонячні панелі.

Відео дня

Цього ж дня урочисто перерізали стрічку керівництво компанії та чиновники. Генеральний директор групи «KNESS» Сергій Шакалов зазначав, що їх завод — це перше підприємство в Україні, де роблять 100% складових для сонячних електростанцій. Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій розповів, що такий завод є яскравим прикладом, як «хлопці з вінницького Політеху» можуть досягти успіху та відродити закинуту територію Вінниці.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що це вже третій завод, який відкрили за два роки. Торік запустили завод «Грін Кул» з виробництва холодильного обладнання, на базі 45-го заводу відкрили ДП «Електричні системи». Це, за його словами, демонструє сприятливий бізнес-клімат Вінниці.

Після коротких промов вони разом перерізали стрічку і для гостей провели екскурсію лініями виробництва сонячних панелей.

Цехи просторі, але людей в них небагато. Більшість процесів — автоматизовані. Виробничу лінію та роботів розробляли у Національному інституті Китаю, який, за словами представників компанії «НЕСС», є найкращим постачальником високотехнологічного обладнання.

Комплектуючі сонячних панелей склеюють та зварюють між собою машини. Вони ж доставляють їх по лінії. Завдання людей, що тут працюють — контролювати процес, ремонтувати машини і перевіряти якість роботи після того, як це зроблять роботи.

За одну зміну завод може виготовляти мінімум півтисячі подібних панелей, а виробництво діятиме у три зміни. Два великих склади, за словами представників «НЕСС», можуть повністю заповнити панелями за п’ять днів.

Як розказав директор підприємства Сергій Шакалов, панелі з заводу продаватимуть у США, ЄС, Індію, Туреччину. Значну частку реалізовуватимуть в Україні. Хоча ціну сонячних панелей він ще не може сказати:

— Бо такого ринку ще не існує в Україні. І на їх вартість впливатиме ціна гуртової, роздрібної складової та ще безліч інших чинників. Продукцію плануємо вивести на український ринок десь до літа 2019 року. Тоді ж буде точно відома ціна, — сказав Шакалов.

Збільшать виробництво до кінця 2019 року

На будівництво заводу у Вінниці акціонери групи компаній KNESS витратили п'ять мільйонів євро (155 мільйонів гривень). Потужність виробництва — 200 мегаватів сонячних панелей щороку. Цього вистачить, аби забезпечити приблизно 150 тисяч квартир безперебійною електроенергією протягом одного року.

Нині штат працівників першої черги заводу вже набраний. Проте формується кадровий резерв технічних спеціальностей (інженери-механіки з обладнання, інженери контрольно-вимірювальних приладів і автоматики, електрики). Середня зарплата на виробництві становить близько 15 тисяч гривень.

За планами бізнесменів, до кінця 2019 року збудують другу чергу заводу KNESS PV, що збільшить потужність виробництва до 400 мегаватів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Igor Maksymovych

    Думаю продукція буде все одно дорога https://prel.prom.ua/ тут  одна з найдоступніших.

  • Petro Petrenko

    Цікаво, чи зможуть вони зрівнятися по якості з такими панелями: https://elektro.in.ua/alternativnaja-energetika/solnechnye-paneli/

  • Tatyana Bondar

    На фірму попости працювати не можливо тільки через знайомих!((((
  • John Soloviov

    Вакансії полюбому є і будут брати всіх підрят...і зп 15 тисяч?))сомніваюсь...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up