Міст, який з’єднає Замостя і Тяжилів. Опублікували план дій для його будівництва

Міст, який з’єднає Замостя і Тяжилів. Опублікували план дій для його будівництва
Фото Erich Westendarp з фотостоку pixabay.com
  • На минулому засіданні виконкому, 26 березня, ухвалили рішення про проведення заходів для будівництва вантового мосту між вулицями Ватутіна та Янгеля.
  • Цим рішенням склали план дій, в якому є підготовка документації, обрахунок вартості мосту, викуп ділянок, на яких буде шляхопровід та багато іншого.
  • Однак, у плані немає термінів виконання. Та враховуючи заяву міського голови Сергія Моргунова — будівництво шляхопроводу зараз не на часі.

Про будівництво мосту через залізничні колії, який з’єднає вулиці Янгеля та Ватутіна говорять щонайменше два роки. Ще в жовтні 2018-го в мерії поділилися намірами побудувати підвісний міст, довжина якого складатиме 550 метрів. 

Згодом архітектори склали проект детального плану, на якому зазначили, що міст матиме довжину вже 627 метрів. А якщо рахувати з дорогою від Янгеля до Ватутіна — це 1126 метрів. Сам міст матиме чотири смуги руху для транспорту, а на одному з тротуарів — буде й велодоріжка.

Відео дня

Оскільки проектний план займає територію ділянок та будівель, які не у комунальній власності, то міська влада планує їх вилучити / викупити. Декілька будівель пропонують знести, бо вони знаходяться на місці, де проектується шляхопровід. Такі наміри погодили минулої весни на громадських слуханнях: 43 учасники слухань були «За», один — проти.

Що треба для нового мосту

Через рік, 26 березня, міськвиконком ухвалив рішення, за яким продовжується підготовка до будівництва мосту на Тяжилів. У тексті розписані завдання кільком департаментам, які вони мають виконати для проектування та побудови переправи. Але цей план дій мають погодити ще й депутати, на сесії міської ради.

Так, департамент капітального будівництва:

  • має завершити містобудівний розрахунок з технічно-економічними показниками будівництва мосту;
  • визначитися щодо доцільності демонтажу будівлі колійників, яка є в користуванні АТ «Укрзалізниця». В разі демонтажу — провести перемовини з залізничниками щодо будівництва нової будівлі; 
  • провести обстеження будівлі гуртожитка на Ватутіна, 8, будівлі на Ватутіна,10 та вжити заходів для забезпечення подальшої експлуатації об’єкта.
  • зробити розрахунки для фінансування з міського бюджету щодо виконання цих заходів.

Департамент земельних ресурсів повинен:

  • провести перемовини з землекористувачами, частину ділянок яких необхідно вилучити / викупити, оскільки вони підпадають під будівництво шляхопроводу;
  • в разі відмови землевласників та користувачів — підготувати документи для звернення у суд;
  • направити листи-звернення до Мінінфраструктури, Вінницької ОДА, «Укрзалізниці» щодо укладання договору про суперфіцію на частину земельної ділянки площею 26,1 гектарів (кадастровий номер 0510100000:01:045:0048).
  • зробити розрахунки для фінансування з міського бюджету щодо виконання цих заходів.

Департамент комунального майна:

  • сформувати перелік всіх об’єктів нерухомого майна, в тому числі МАФів та тимчасових споруд, які підпадають під зону будівництва шляхопроводу.
  • звернутися до власників об’єктів з пропозицією викупу (вилучення) цих об’єктів.
  • визначити викупну ціну цих об’єктів. У разі відмови — скласти документи для позову в суд;
  • зробити розрахунки для фінансування з міського бюджету щодо виконання цих заходів.

Робоча група

Департамент правової політики та якості

Департамент фінансів міськради

Звідки братимуть гроші

Ще до початку пандемії коронавірусу стало відомо, що бюджет міста у 2020 році є найменшим за останні роки та за розрахунками 4,3 мільярди гривень. І міський голова Сергій Моргунов неодноразово зазначав, що для побудови вантового мосту потрібно шукати «фінансовий ресурс», оскільки на це не вистачить власних коштів Вінниці. 

Зараз, це будівництво точно не на часі, а точних термінів виконання такого масштабного проекту в мерії не зазначають. Більш того, нині міська влада хоче згорнути програму реконструкції та ремонту об’єктів у Вінниці.

— Через карантин зупиняється економіка. За нашими підрахунками втрати міського бюджету будуть не менше 242 мільйонів гривень тільки за два місяці. Ми будемо вимушені згорнути багато програм капітального будівництва. Найголовніше зараз — забезпечити всім необхідним наші медичні заклади і належну роботу об’єктів критичної інфраструктури, — сказав Моргунов на брифінгу у Вінницькій ОДА.

І ще додав, що у травні скасовується святкування Дня Європи, а гроші (1 мільйон 116 тисяч гривень), які хотіли витрати на організацію свята — передадуть на медичну галузь.

Київський міст. Спроба №3

У тексті про мости варто згадати й про багатостраждальний Київський міст. Якщо коротко, його реконструкція почалася у 2017 році, але шляхопровід ще не до кінця відремонтований. Опори і тротуари потрібно покрити захисним матеріалом, що не було зроблено, оскільки міська влада через суд розірвала договір з підрядником робіт.

Зараз департамент капітального будівництва шукає нового підрядника для завершення реконструкції. Однак, вже дві спроби виявилися невдалими: на тендер не подаються учасники, і схоже, що ніхто не хоче ремонтувати Київський міст.

Тому вирішили провести торги вже втретє. Закупівлю оголосили 31 березня, розмір пропозиції не змінився — 13 мільйонів 658 тисяч 700 гривень. Від майбутнього підрядника очікують виконання тих же завдань, що і раніше: зробити поліуретанове покриття тротуарів з обох боків мосту (958 кв.м); виконати захист відремонтованих та підсилених залізобетонних конструкцій під мостом (9800 кв.м), облаштувати нові сходи з мосту до пляжів біля річки (53 м); змонтувати перила і колесовідбій (800 м); замінити 10 ліхтарів; укріпити конуси шляхопроводу під мостом.

За планом, визначити підрядника мають 21 квітня. Нині очікують на подання пропозицій від претендентів. Посилання на тендер.

На місці м’ясокомбінату, нагадаємо, «Епіцентр» отримав дозвіл на проектування нового гіпермаркету

 

 

Читайте також:

Торговий центр, який будують біля Західного автовокзалу, став об’єктом розслідування поліції

Комплекс з басейном і офісами хочуть збудувати біля Центрального парку

Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Николай Галандзовский

    Лучше би ту кучу коло хімзаводу вивезли
  • Александр Ящук

    Да да спиздят дофига
  • Сергей Фокин

    Прикол в том что если его будет строить также фирма что и киевский мост делала реставрацию то мы его не скоро увидим как всегда его будут строить 50 человек из них пятеро делать а 45 лузать семечки
  • Елена

    1 квитня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up