«Епіцентр» отримав дозвіл на проектування нового гіпермаркету у Вінниці

«Епіцентр» отримав дозвіл на проектування нового гіпермаркету у Вінниці
Торговельний комплекс стали будувати ще з грудня 2019-го. Товариство «Епіцентр-К» отримало від ДАБІ дозвіл на початок підготовчих робіт / Фото: fb.com Andriy Melnik
  • Вінницька беконка увійшла в історію. Більшість цехів, в яких протягом 80 років робили ковбаси, зруйнували та вивезли на брухт.
  • Нині тут триває будівництво торговельного комплексу товариства «Епіцентр-К», яке викупило і зруйновані будівлі, і землю в цьому районі.
  • При тому, в цього підприємства є план на будівництво ще одного об’єкта в районі М’ясокомбінату, яким вони поки що не скористалися.

На виконкомі міськради, 12 березня, надали дозвіл на проектування нового торговельного комплексу на вулиці Батозькій, 1В (колишня Кірова - авт.). Це територія колишнього м’ясокомбінату, споруди якого вже знесли і зараз триває будівництво. Містобудівні умови та обмеження отримало товариство «Епіцентр-К», яке тут будує свій гіпермаркет.

За графічною візуалізацією, площа торговельного центру — 27 790 квадратних метри, кількість паркомісць — 906. При тому, загальна площа ділянки під проектування — 8,1 гектара, а ще 4,4 гектара вказані у плані — «під перспективну забудову».

Відео дня

Раніше повідомляли, що на території колишнього м’ясокомбінату, збудують два об’єкти товариства «Епіцентр-К». Очільник міського департаменту архітектури та містобудування Яків Маховський розказав, що ці умови все ще діють, адже є погоджені у детальному плані території:

— На території колишнього м'ясокомбіната передбачено будівництво торгового центру товариства «Епіцентр-К» і ще одна споруда — виставкова зала з підземним паркінгом. Це те, що передбачено містобудівною документацією, — говорить Маховський. — Власник земельної ділянки — «Епіцентр» — наразі подав документи на отримання містобудівних умов та обмежень поки що на одну споруду — на будівництво торгового центру, в середині якого буде чотири великі торговельні зали, садовий центр з флористичним відділом та багато іншого.

На кінець архітектор додав, що оскільки власник ділянки є «Епіцентр», то саме цей бізнес буде вирішувати в майбутньому, що робити з іншою частиною ділянки:

— Може вони хочуть її продати, чи збудувати інший об’єкт. Але вони мають будувати те, що затверджено генеральним планом і детальним планом, — говорив очільник департаменту архітектури та містобудування.

З осені 2019-го, нагадаємо, стали руйнувати споруди м’ясокобмінату, що на вулиці Батозькій.

Під кінець жовтня на території підприємства, яке вело свою історію з 1930 року, залишилися купи будівельного сміття. А вже у грудні сюди завезли будівельні матеріали.

У мерії розказали, що це робить товариство «Епіцентр-К», яке спочатку викупило приміщення на промзоні, а потім й земельну ділянку за 58,7 мільйона гривень. Під час розробки детального плану дізналися, що бізнес хоче збудувати тут дві споруди — торговий центр і виставкову залу, а міські чиновники розглядають таку перебудову як «шанс розширити вулиці» у цьому районі. Подробиці: Пішов «під ніж». Для чого у Вінниці знесли м’ясокомбінат

Опитування

Що думаєте про демонтаж будівель м'ясокомбінату?

Читайте також:

Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату

Комплекс з басейном і офісами хочуть збудувати біля Центрального парку

Торговий центр, який будують біля Західного автовокзалу, став об’єктом розслідування поліції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sasha Grigorenkl

    На виконкомі міськради 12 березня надали дозвіл тільки на ПРОЕКТУВАННЯ, при цьому тут же у статті написано, що почали будувати ще у грудні, і на фото видно, що збудовано вже чимало. Тобто зовсім недалеко від центру вже близько 3 місяців іде будівництво, і йде воно цілком незаконно. При цьому ніхто того не помічає, хоча штрафи у нас чималі.
    Хоча я в себе на подвір'ї робив прибудову до будинку, робив законно - спочатку документи, потім робота. Так от, я написав заяву на дозвіл буд.робіт і до мене через пару днів приїхала комісія з перевіркою, чи не почав я роботи незаконно, до того як отримати відповідь із дозволом, а тут грандіозна стройка, а дозвіл тільки на проектування. А ще ж потім проект треба погодити і подати декларацію про початок будівельних робіт....
  • Дід

    Колись тут в холодильнику були стратегічні запаси мясопродуктів.Недай Бог...
  • Анатолий Гордий

    швондеры
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up