Комплекс з басейном і офісами хочуть збудувати біля Центрального парку

Комплекс з басейном і офісами хочуть збудувати біля Центрального парку
Орієнтовне місце розташування нового об'єкту. Він матиме 14 поверхів, 25-метровий басейн та власну паркову зону на даху
  • Багатофункціональний комплекс з офісами, готелем і спільною виставкою з Ілоном Маском пропонують побудувати на Магістратській. 
  • Там, впритул до Центрального парку, є приватна земля, на якій хочуть звести 14-поверхівку.
  • Однак, перед цим вінничанам пропонують обговорити можливість будівництва цього об’єкту на слуханнях. І що буде в тому комплексі?

На сайті міськради, 6 березня, опублікували оголошення про початок громадського обговорення щодо будівництва багатофункціонального комплексу. Його планують звести за вулицею Магістратська (колишня Першотравнева - авт.).

З графічних матеріалів дізналися, що будівля матиме складну геометричну форму з великою кількістю кутів. Буде називатися NEW і розташована на території пустиря, що поряд з Центральним парком.

Візуалізація майбутнього комплексу

Хто замовник

Планується, що комплекс матиме 14 поверхів, де розмістять готель (132 номери), офіси (44 приміщення), кафе, спортивна зона з 25-метровим басейном, ресторан, конференц-хол на 135 місць. Ще усередині будівлі планують зробити внутрішній дворик-атріум з прозорою покрівлею. На вулиці буде паркінг на 198 місць.

Відео дня
План будівлі

 

Для будівництва комплексу застосують ряд технологічних рішень: зелений парк на даху, підземний паркінг, електрозарядки для транспорту та навіть власна вітроелектростанція. Найвища точка будівлі — 69 метрів.

У планах, як зазначають замовники будівництва, створити виставковий зал спільно з Ілоном Маском (!), де будуть показувати передові зразки електромобілів. Крім того, власники новобуду хочуть, аби половину площі всієї будівлі — понад 20 тисяч квадратних метрів — займали офіси.

Замовником документації на об'єкт є товариство «КАО-Холдінг». За даними системи Youcontrol, фірма заснована у 2008 році. Його керівником та власником є Вадим Швець. Статутний капітал підприємства — 3 мільйони 780 тисяч гривень, але у власності нуль об’єктів рухомого і нерухомого майна. За наявною інформацією, у компанії всього два співробітники (станом на 2017 рік).

Основний вид діяльності компанії — Будівництво житлових і нежитлових будівель. Однак, нам не вдалося знайти попередні об’єкти від цієї компанії.

Ділянка під забудову не є «парком»

За графічними зображеннями будівництво нового комплексу заплановано на «узбіччі» Центрального парку — біля перетину вулиць Лесі Українки та Магістратської. Нині там пустир та житлова забудова. І ця територія не є парком імені Горького, а знаходиться біля нього.

Червоним кольором визначена пляма забудови

За генеральним планом Вінниці шматок землі з орієнтовною площею 1,14 гектара, визначений під одноповерхову і багатоповерхову забудову. При тому, шар, який визначений під багатоповерхову забудову чітко збігається з тією територією, на якій планують побудувати багатофункціональний комплекс NEW.

За кадастровою мапою ця територія біля Центрального парку поділена на 14 ділянок, більша частина з яких у приватній власності.  При тому, вісім з них є у користуванні товариства «КАО-Холдінг» — на правах приватної власності й правах оренди у міськради. До того ж, товариство орендує в міста ділянки у цій місцині ще з 2009 року і нещодавно мерія поновила їм право оренди ще на 4 роки 11 місяців. Цільове призначення ділянок — для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури.

Директор Центрального парку Юрій Приймак зазначив, що земля біля перетину Магістратської й Лесі Українки, є приватною територією.

— І вона утворилася тоді ж, коли й був створений цей парк. Я прийшов сюди працювати у 2008 році й вже тоді це була приватна територія. Вона перепродавалася при мені двічі чи тричі. Зокрема, там ще поряд є житлові будинки, одноповерхові, — каже Приймак.

— Чи маєте зауваження до проекту забудови? Оскільки цей об’єкт межує з парком, — питає журналіст.

— Я ще нічого не бачив, хто там має і що там має будуватися. Коли будуть обговорення, от тоді й будемо говорити, — відповів чоловік.

А я «проти» / маю пропозиції. Що робити?

У мерії зараз збирають зауваження і пропозиції від вінничан щодо спорудження цього об’єкту.

«Пропозиції та зауваження з даного питання просимо надсилати до департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: Вінниця, Соборна, 59, кабінет 710, телефон 59-51-55, 59-51-59, або за допомогою електронної пошти: [email protected], — йдеться в тексті оголошення. — У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються».

Орієнтовне місце забудови. Комплекс «NEW» буде поряд ще й з приватними будинками, що розташовані поруч з Центральним парком

Обговорення триватиме до 6 квітня 2020 року. А потім, заплановано й публічне слухання цього проекту, про що розказали журналісту у міському департаменті правової політики.

— Про дату слухань поки що не можу сказати, адже в нас ще не завершився перший етап, на якому ми протягом місяця збираємо письмові зауваження і пропозиції від вінничан. А потім вже, ближче до завершення цього терміну (за сім днів до завершення обговорення) ми оприлюднимо дату і місце, де будуть публічні слухання проекту. Кого будемо запрошувати? Вирішимо після консультацій з департаментом архітектури та містобудування, бо Центральний парк є загальноміською територією, якою користуються всі вінничани, — сказала працівниця департаменту правової політики.

Ознайомитися з оголошенням і повною презентацією візуалізації багатофункціонального комплексу можна за цим посиланням.

Торговий центр, який будують біля Західного автовокзалу, нагадаємо, став об’єктом поліцейського розслідування.

 

 

Читайте також:

Нові дороги, ТЦ і парковки. Ухвалили план перебудови району М’ясокомбінату

Підприємцям, які працюють в центрі Вінниці, розробляють правильні вивіски

Трамвай, мінімум парковок і нова Привокзальна. Яким може стати проспект Коцюбинського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Семен Швець

    Вінничани- Вас Ї**ть у всі дири. Робити з парку ТРЦ це по нашому. Мало накрали, так потрібно ще й добити, щоб не було чим дихати. В Вас колись проснеться гідність, чи дождетесь коли станете рабами. Замість знищувати зелену зону хай "благодійники" зроблять доріжки, освітлення, зони відпочинку.З таким підходом до природи не те що короновірус а пандемія загального психозу не за горами. І як розуміти це "Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/kompleks-z-baseynom-i-ofisami-hochut-zbuduvati-bilya-tsentralnogo-park-11041031.htmlЗамовником документації на об'єкт є товариство «КАО-Холдінг». За даними системи Youcontrol, фірма заснована у 2008 році. Його керівником та власником є Вадим Швець. Статутний капітал підприємства — 3 мільйони 780 тисяч гривень, але у власності нуль об’єктів рухомого і нерухомого майна. За наявною інформацією, у компанії всього два співробітники (станом на 2017 рік).
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/kompleks-z-baseynom-i-ofisami-hochut-zbuduvati-bilya-tsentralnogo-park-11041031.html "

  • Natasha Makarova

    А с каких пор в притык к парку позволено многоэтажное строительство? Чтоб часть парка вообще света не видела? И центр на 16 этажей - а что, уже нашлась в городе техника для такой высотности для ликвидации пожаров, у примеру, обрушения и т.д.? Куда все это будет попадать если что?Деньги мозг отключили? Парковка, заезд/выезд (это как раз поворот ведь вроде) уже никого не волнуют? Или начать пилить центральный парк уж такая охота? (Да-да, честное пионерское этим и ограничатся, ага). Частная собственность якобы, говорите? Так и стройте там малоэтажные конструкции, имбицилы коммерсантские! А не нарушайте все позволенные принципы застройки. А вторые имбицилы в горисполкоме потакают и только руки потирают. Упыри, и так город в бетоне уже
  • Aleksandr Vovchenko

    Круто, первый в городе офисный центр класса А! Так понимаю нас ждёт крупнейший IT HUB в Виннице. Ну что ж, задумка на 5+ ))))

    Наша контора раз в год полтора переезжает, очень надоело(
  • АЛЛА

    Так добрались к центу города.... Прекрасный парк и возле него построят уродливое здание с офисами ….парковкой для машин и мн. др. а потом полезут и на территорию парка. Вы хотите город превратить в черт ти что.... Пусть спорт - комплексы строят не в  центре города а в микрорайонах города. Центр города и так перезагружен стройками . У кого из олигархов так чешуться руки чтобы изуродовать  центр города и парковую зону.

    Володимир Онопрієнко reply АЛЛА

    Вы хоть раз ходили с той стороны парка, вечером? Страшно! И это центр, парк! А днём прекрасная мусорка))), согласна, так намного привлекательнее!

    Зачем нам новый спорт комплекс или  бассейн городе?

    Logeximo company reply АЛЛА

    ВОНИ ХОЧУТЬ ЗАБРАТИ ПРИВАТНУ ТЕРИТОРІЮ . А ЯКЩО БУДУТ ЛЕЗТЬ В ПАРК МИ ГРОМАДЯНИ ВІННИЦІ ЛЯЖЕМ ПІД СПЕЦТЕХНІКУ И НЕ ДАМО ЗАБРАТИ ПАРК У НАРОДА И ПЕРЕКРИЕМ ХМЕЛЬНИЦЬКЕ ШОССЕ И БУДЕМ ПРОВОДИТИ МІТИНГ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up