Торговий центр, який будують біля Західного автовокзалу, став об’єктом розслідування поліції

Торговий центр, який будують біля Західного автовокзалу, став об’єктом розслідування поліції
  • На Хмельницькому шосе будують новий торгово-офісний центр. 
  • За матеріалами рекламного сайту він матиме чотири поверхи, чимало приміщень та паркомісць, лаунж-зону та буде називатися The Mall.
  • А от за матеріалами судового реєстру, об’єкт вже зацікавив слідчих з управління стратегічних розслідувань, які стверджують, що його будівництво є незаконним.

Неподалік від Західного автовокзалу, на Хмельницькому шосе, 114-В, будують новий торгово-офісний центр. Він називається The Mall. У ньому будуть місця для офісів, гіпермаркетів, бутіків та фудкортів. Перед будівлею запланована величезна парковка — на 253 авто, плюс велопарковка. Серед родзинок — лаунж-зона з місцями відпочинку на вулиці.

З візуалізацій та з фото будівництва примітно, що будівля матиме чотири поверхи. Загальна площа центру — 11800 квадратних метрів. Торговельна площа становитиме 5 500 квадратних метрів, а офісна площа — 4700 «квадратів».

Відео дня

Також власники торгово-офісного центру вказали, що будівництвом займається товариство «БМУ-6», серед об’єктів якого є декілька житлових комплексів — «Premier  Tower», «Сімейний комфорт», «Green Villa».

Хто власники

А хто ж є замовником будівництва? Інформації про це немає на сайті The Mall. Проте, містобудівні обмеження на проектування цього центру отримало приватне підприємство «Салтекс». При тому у дозволі вказано, що будівля повинна мати два поверхи і 6587 квадратних метрів площі забудови. 

Раніше це ж підприємство викупило земельну ділянку, площею 1,3 гектара на Хмельницькому шосе, 114-В за 4 мільйона 151 тисяч 44 гривні з ПДВ. Зміни до містобудівних умов та обмежень, які б збільшували площу забудови, на сайті міськради нам не вдалося знайти.

Приватне підприємство «Салтекс» має основний вид діяльності «Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна». Було засновано у 2009 році. Серед засновників — Віталій Михайлишин, який керує кількома ОСББ в Хмельницькому та компанія Юнар Холдінг Лтд з Кіпру.

Кінцевим власником ПП «Салтекс», за даними Clarity Project, є Олександр Оржеховський. Чоловік володіє кількома підприємствами на території нашої області, серед яких є товариство «Холдингова компанія Вінниця». Як раніше писали, саме це товариство є замовником будівництва елітного ЖК «Premier Tower», яке будують на місці ресторану Кельце біля проспекту Космонавтів.

Триває розслідування

Навколо The Mall вже тривають суди. Прокурор з обласної прокуратури Максим Куцяк звернувся до міського суду, щоб накласти арешт на ділянки, де зараз будують торгово-офісний центр. Причиною цьому є досудове розслідування, яке проводить поліція.

Слідчі управління стратегічних розслідувань обласної Нацполіції встановили, що посадові особи Вінницької мерії, зловживаючи службовим становищем, дали ряд документів, за якими товариство «БМУ-6» змогло почати підготовчі роботи.

За інформацією прокуратури, будівельники зводять об’єкт без відповідних на це дозволів та декларації про початок будівництва. Нині триває розслідування, кваліфіковане за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем). Міський суд наклав арешт на ділянки, щоб запобігти прихованню фактів, знищенню майна тощо.

Але вже за чотири дні апеляційний суд скасовує ухвалу міського суду. Судді стали на бік ПП «Салтекс», адже поліція веде розслідування стосовно зловживанню, яке здійснили посадові особи Вінницької міської ради. А територія на Хмельницькому шосе, 114-В не є у власності підозрюваних. 

До того ж, будівництво без дозвільних документів не є кримінальним правопорушенням, за твердженням апеляційного суду. Отже, арешт ділянок, яке раніше наклали за ухвалою міського суду, скасували. І ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Днями, нагадаємо, судили учасників бійки у Жмеринці: трьох звільнили під домашній арешт, один залишився під вартою

Опитування

Чи потрібен в районі Західного автовокзалу ТЦ?

Читайте також:

Ніхто не хоче ремонтувати Київський міст. Мерія знов оголосила тендер

«Золота піраміда B2B Jewelry». Такий бізнес за два роки зростив ювелір з Ладижина

Звідки у полковника два мільйони російських рублів? Ні він сам, ні його адвокат не коментують

Фото з сайту themall.vn.ua, скріншоти з vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Олена Грибовська

    Вже протівно куди не плюнь кругом супер макети. Більше мозги ніщащо незпрацьовують

    Олена Грибовська reply Олена Грибовська

    Anatoliy Denisyuk то чому просрочені продукти продають, якщо так багато покупців.

    Anatoliy Denisyuk reply Олена Грибовська

    Бо Вінниця перенаселена, пройти і проїхати неможливо, в цьому і причина такої кількості супермаркетів,які всі заповнені покупцями
  • Олена Грибовська

    Нормальні країни будують фабрики. Робочі містя людям дають. Подивітся як Чехія, Польща процвітає.

    Николай reply Олена Грибовська

    Ви бажаєте працювати на фабриці?

    Logeximo company reply Николай

    В КРАЇНІ ТРЕБА РОЗВИВАТИ НЕ ТЦ А ПРМИСЛОВІСТЬ ЯКЩО ТАК ДАЛЬШЕ БУДЕ ТО УКРАЇНА БУДЕ МАЛЕНЬКЕ СЕЛИЩЕ ПР ЯКЕ ВСІ ЗАБУДУТЬ
    Я ВВАЖАЮ ЩО В ТОМУ РАЙОНІ ДОСТАТНЬО ТЦ ТАМ Е МЕТРО ЕПІЦЕТР ЯКИЙ РОЗШИРИВСЯ
    Я ЗА ТО ЩОБ БУДУВАЛИСЬ ТЦ ТАМ ДЕ ВОНИ ПОТРІБНІ А НЕ ТАМ ДЕ ИДИОТИ САМІ СОБІ ВИРІШИЛИ
    ЛУЧЕ ЯКУСЬ ФАБРИКУ ПОСТРОИЛИ

    Олена Грибовська reply Олена Грибовська

    Вовчик Волощук інтересно на яку зарплату. При цих цінах. Це шок. Европа здригается від наших цін

    Вовчик Волощук reply Олена Грибовська

    Та є де працювати

    Олена Грибовська reply Олена Грибовська

    Вовчик Волощук а остальним вінничанам, де працювати, в европі

    Вовчик Волощук reply Олена Грибовська

    Ну то ж робочі місця для будівельників))
  • Валентина Трунова.

    Вся Вінниця торговий центр,може пора вже будувати дитячі садочки?
  • Oleksandr Stoliarov

    Валерій, ти не дав відповідь на головне запитання -  "хто?"
    Відповідь - Барцьось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up