Судили учасників бійки у Жмеринці: трьох звільнили під домашній арешт, один залишився під вартою

Судили учасників бійки у Жмеринці: трьох звільнили під домашній арешт, один залишився під вартою
  • У клітці Апеляційного суду Вінниці четверо - серед них три депутати.
  • З нацдружинників на засіданні ніхто не з'явився.
  • Трьох з чотирьох обвинувачених відпустили під домашній арешт, представника Нацдружини залишили під вартою.

Безліч працівників поліції зі щитами та собаками - очевидно, очікують на Нацдружину, але їх немає. Суд проходить у напівпорожній залі. На засіданя затриманих доставив конвой. 

Засідання розглядається колегіально - у складі трьох суддів.

 

Відео дня

У ізоляторі четверо, серед них двоє депутатів жмеринської міської ради. Один з них — Юрій Сокуренко. Депутат підозрюється у нанесенні тілесних ушкоджень ніжкою від стільця одному із Національної дружини.

Сам Сокуренко є держслужбовцем п'ятого рангу, має вищу юридичну освіту і очолює райвідділ у виконавчій службі. До справи навіть долучити грамоти Юрія.

Сокуренко подав апеляцію щодо утримання під вартою — його адвокати просять зменшити покарання до обмеження пересування депутата у нічний час — з 22.00.

На початку засідання Сокуренко прикривав обличчя від камер, згодом припинив.

— Я знаходився в залі і приймав участь у голосуванні. До чого я до статті про хуліганські дії? — каже Сокуренко.

Депутат наголосив, шо в нього юридична освіта, посада, дружина і дитина.

— Я стояв при вході і говорив «Що ви робите?», — каже Сокуренко.

 

Після свідчень депутата виступає прокурор і повідомляє, що на відео, яке долучено як доказ, чітко видно вину Сокуренка.

— Навіть цілодобовий арешт Сокуренка не забезпечить того, що обвинувачений буде чинити тиск на свідків, — говорить прокурор.

Головуючий суддя на засіданні — Антон Рупак.

Почались судові дебати. Адвокати запитують на якому відео видно вину Сокуренка. Прокурор каже, що з тієї камери, що знаходиться над входом до міськради. Але він не впевнений.

— Троє поліцейських тримали постраждалого Туза, а обранець громади депутат Сокуренко бив його палицею! — виступив прокурор.

Відео зі спільноти Нацдружин у Фейсбук з Юрієм Сокуренко у день бйки.

Сокуренка звільнили з-під варти.

Він просто вийшов з зали. Судді задовольнили скаргу адвокатів. Сокуренко буде під вартою з 22.00 до 7.00 ранку. 60 діб з моменту затримання.

Сьогодні слухання ще по трьох учасниках заворушень під мерією Жмеринки.

Сергія Борщенка та Андрія Стемповського також звільнили під домашній арешт, але не з 22.00, а з 20.00.

Почався розгляд справи Костянтина Замрія із Едельвейсу.

— Замрій не судимий, характеризується лише позитивно, — говорить адвокат. — Я переглянув всі відео, долучені до справи. Там немає того, що йому інкремінують.

За словами обвинуваченого, він їхав на мирну акцію.

Костянтин Замрій

— Мені 18 років, я можу залишитись без освіти. Я нікого в Жмеринці не бив, — говорить Костянтин Замрій.

Хлопця з-під варти не випустили. Судді залишили рішення суду першої інстанції — Замрій буде під вартою.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Игор Матящук

    Ось і все правосуддя, бабло перемагає зло!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up