Ніхто не хоче ремонтувати Київський міст. Мерія знов оголосила тендер

Ніхто не хоче ремонтувати Київський міст. Мерія знов оголосила тендер
Київський міст, восени 2019 року. Фото з архіву «20хв»
  • Вдруге оголосили тендер на реконструкцію Київського мосту: на попередню закупівлю, яку була в лютому, ніхто не подався.
  • Майбутньому підряднику пропонують 13,6 мільйона гривень за підсилення і захист відремонтованих конструкції шляхопроводу. Усі роботи триватимуть до літа 2021 року.
  • Як ми раніше писали, ремонт Київського мосту незавершений, адже міська влада розірвала договір з попереднім підрядником через суд.

Департамент капітально будівництва міськради, 4 березня, ще раз оголосив закупівлю на завершення реконструкції мосту на вулиці Чорновола. Причиною стало те, що на попередній тендер не змогли знайти жодного претендента — не було заявок від підрядників.

Попередню закупівлю скасували, бо ніхто не подався на цей тендер

Тим не менш, у новому тендері перед майбутнім підрядником ставлять ті ж самі завдання. Зокрема, потрібно виконати такі основні види робіт: зробити поліуретанове покриття тротуарів з обох боків мосту (958 кв. м); виконати захист відремонтованих та підсилених залізобетонних конструкцій під мостом (9800 кв. м), облаштувати нові сходи з мосту до пляжів біля річки (53 м); змонтувати перила і колесовідбій (800 м); замінити 10 ліхтарів; укріпити конуси шляхопроводу під мостом.

Кошторисна вартість виконання реконструкції Київського мосту також не змінилася. За всю роботу пропонують 13 мільйонів 658 тисяч 700 гривень. Термін виконання робіт — до 1 липня 2021 року. Посилання на тендер.

Відео дня

Якщо на тендер знов не буде претендентів, то департамент капбуду зможе застосувати переговорну процедуру. Тобто, провести перемовини з кількома потенційними учасниками за власним вибором і визначити серед них ту компанію, яка погодиться на умови тендеру. 

Електронний аукціон з пониженням початкової ціни під час цієї процедури не застосовується, а у ProZorro мають завантажити лише підписаний договір з підрядником, про що йдеться у статті 35 закону «Про публічні закупівлі».

А в чому справа? Київський міст вже ж ремонтували! Товариство «МСУ-2» виконувало реконструкцію мосту протягом 2017-2018 років та освоїло 68 мільйонів гривень. За ці гроші міст укріпили, розширили тротуари, зробили нову дорогу, освітлення та багато іншого. Але не завершили захисне покриття відремонтованих опор і тротуарів, які потріскалися минулого року. Мерія відмовилися приймати тротуари такої якості, а підрядник — усувати пошкодження.

У результаті дві сторони звернулися до Господарського суду, де через дев’ять місяців розгляду справи вирішили розірвати угоду. Позов міськради задовольнили частково. Як результат, Київський міст й цю зиму пережив без захисту. Подробиці у матеріалі: Мерія перемогла у суді по Київському мосту: договір з підрядником розірвали, але гроші не повернули

 

 

Читайте також:

Ім’я «Аква-Він» та ще 46 мільйонів отримає спорткомплекс на Замості

На Київському мосту знову поповнення: до пташиної родини приєдналися курчата

Пішов «під ніж». Для чого у Вінниці знесли м’ясокомбінат

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Павло

    Авторизуватися, щоб дочитати статтю? Йдіть в пень
  • Alex Dee Rio

    Все банально просто. На 1 раз ніхто не знайшов, бо якби було 2 учасники, була б кваліфікація, і хтось потрібний міг би не виграти, а коли 1 учасник, закупівля не відбувається. Зараз ще раз проведуть, знову нікого, закупівля не відбудеться. І тоді закон дає їм право підписувати договір без тендеру. І воно звісно ж підпишуть з ким потрібно.
  • лишь бы как

    блин. как вы со своими китайцами задрали. вы что считаете что из-за 500 тыс вечнозеленых сюда из Китая привезут технику  и людей?
    в лучшем случае приедет управляющий и прорабы. наймут за полцены всех здесь. и будет тот же абориген работать. только за половину денег и по китайским требованиям.
    здесь меньше воровать надо. и откаты меньшие запрашивать. тогда больше на строительство останется.
  • Алексей Степанчук

    За эти деньги китайцы новый построили с стеклянным пешеходным переходом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up