Брифінг Владислава Скальського та Сергія Моргунова (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Брифінг Владислава Скальського та Сергія Моргунова (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)
  • Станом на 10.00 31 березня 2020 року на Вінниччині зареєстрували 36 хворих на коронавірус. За останню добу дослідили 184 зразків.

Дивіться брифінг голови облдержадміністрації Владислава Скальського та Вінницького міського голови Сергія Моргунова, який вони провели 31 березня:

 

Відео дня

Станом на 31 березня на території Вінницької області зареєстровано 94 підозри на коронавірус. В 53 випадках діагноз не підтвердився, в 36 випадках виявлено коронавірус, в тому числі і у трьох дітей з Вінниці, Чернівців та Гайсина. Зразки п’яти осіб ще досліджуються..

— За останню добу на Вінницький лабораторний центр надійшло дев’ять екстрених повідомлень про COVID-19. 35 пацієнтів госпіталізовано, один лікується амбулаторно. Стан наймолодшого стабільний, є певні покращення. Проте маємо чоловіка 56 років, який у важкому стані. Лікарі зазначають про наявність широкого спектру супутніх захворювань, які суттєво погіршують стан. Всього на даний час ми вже протестували в лабораторіях 623 зразків матеріалів, 587 мали негативні результати дослідження.З профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації, —  розказує голова ОДА Владислав Скальський. 

Мер Вінниці Сергій Моргунов розповів про пацієнтів, які наразі перебувають в інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №1. 

  • Серед зареєстрованих випадків 15 пацієнтів так чи інакше пов’язані з першим лабораторно підтвердженим випадком інфікування 42-річної жінки.
  • Ще семеро пацієнтів з Подільського онкологічного центру:
  • 6 - медичні працівники та 1 пацієнтка.
  • Також троє пацієнтів, які знаходяться у відділенні, перебували за кордоном, у країнах, де зафіксовано спалах коронавірусу.
  • Також там перебувають іще 3 людей, які за кордоном не були і за їх словами не контактували з прибулими особами.

Вік пацієнтів - від 17 до 73 років.

П'ятирічний племінник першої пацієнтки залишається на лікуванні в обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. Стан дитини задовільний. 

— На сьогодні на лікуванні у інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №1 перебуває 12 пацієнтів з лабораторно підтвердженим випадком захворювання. У трьох пацієнтів температура вчора ввечері – до 37,8, на ранок до 37,3. Один пацієнт отримує кисневу терапію. Стан інших задовільний. Температура нормальна. Племінник першої пацієнтки продовжує перебувати в обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. Стан дитини задовільний, температура нормальна. Почувається добре.  Стан його батька, який перебуває з дитиною теж задовільний, температура нормальна, - повідомив міський голова Сергій Моргунов. - Також в дитячій інфекційній лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію перебуває дитина 15 років. Відібраний матеріал на дослідження. Стан середньої важкості. На ранок температура була 36,4. В інфекційному відділенні міської лікарні №1 перебуває 8 пацієнтів з підозрою на СОVID: 1 пацієнтка з Барського району, інші 7– вінничани. З них: одна – прибула з-за кордону, один – контактував з хворим, 6 – не знають причини.  В 6-ти пацієнтів з підозрою на COVID-19 зберігається температура 37,5 – 37,8. Двоє мають важку супутню патологію, отримують кисневу терапію, періодично підключаються до апаратів ШВЛ. Біологічні матеріали відібрано і направлено на дослідження методом ПЛР. На сьогодні, зважаючи на особливості перебігу коронавірусної інфекції, - всі пацієнти, котрі перебувають у міській лікарні №1 з двобічними пневмоніями, повторно обстежуються на COVID-19. Інші 14 людей з лабораторно підтвердженим випадком захворювання та члени їх сімей перебувають на суворій самоізоляції під наглядом сімейних лікарів та контролем з боку працівників поліції, — розповів Сергій Моргунов. 

За його словами, в жодної пацієнтки із пологового будинку №2, які перебували там, коли заклад закрили на карантин, інфікування коронавірусом не виявлено.  

 

«В акушерському корпусі пологового будинку №2 проведено заключну дезінфекцію. Хороша новина: у всіх пацієнток, які перебували в пологовому будинку №2 в період карантину, отримані негативні результати досліджень на COVID-19. Вони виписані додому під спостереження сімейних лікарів. Одна жінка переведена в інший пологовий заклад. Стан усіх задовільний», - проінформував мер міста.  

Довідка:

  • Під контролем сімейних лікарів перебувають 278 вінничан, з яких 178 – громадяни, які безпосередньо прибули в період з 16.03 по 29.03.2020 р. із країн, де зафіксовано COVID-19, та 100 осіб – члени їх сімей (контактні), які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.
  • З усіма ними проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування 14 діб на домашньому карантинному режимі, щоденний температурний скринінг, надані пам’ятки по самоізоляції. 
  • Сімейними лікарями забезпечується контроль за станом здоров’я пацієнтів.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних (2 за останню добу), 8 пацієнтів одужало. За добу було підтверджено 69 нових випадки.

 

Читайте також:

Коронавірус в області: 32 підтверджені випадки та 81 підозра

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

Чому на блокпостах Вінниці немає медогляду та дезінфекції авто

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олександр Мазур

    «КАРАНТИН»- спецоперація прикриття зброї масового винищення - Квартири перетворено в індивідуальні- концтабори. По місту ганяють сотні автобусів, тролейбусів, трамваїв без жодного пасажира – кондуктор кричить – «Мер заборонив брати без спецпропусків!». Вб’ють спочатку одиноких та хворих, які не спроможні доїхати до банкомату за пенсією та аптеки… Потім вб’ють всіх, хто залишився. Голодомор – національна традиція тимчасових адміністрацій…
    https://www.myvin.com.ua/news/9375-proizd-v-hromadskomu-transporti-lyshe-z-dovidkamy-z-mistsia-roboty?fbclid=IwAR1gOXkuSOQFIWUnX1Gs9xd9_fR44RgTi7m6q5S3LhKBvcqQkDoh9DVqTYc

  • Таня Дубривная

    Врут и не краснеют.Пусть расскажут как они себя обезопасили,сколько всего за наши деньги накупили и как им теперь хорошо.
  • Сергей Моисеев

    Популисты - проедьтесь по районным, городским , областным больницам,  пробегитесь по отделениям и посмотрите своими глазами что и как там происходит, с врачами, медсестрами , санитарками пообщайтесь, может что услышите о их жизни и труде, о зарплатах,  а не только по карманному ТВ статистику зачитывать.
  • Игорь Горбань

    Тяжка форма короновіруса обійдеться в 100 тисяч гривень.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up