Чому на блокпостах Вінниці немає медогляду та дезінфекції авто

Чому на блокпостах Вінниці немає медогляду та дезінфекції авто
  • Навколо Вінниці створили кілька контрольно-пропускних пунктів. На них мають контролювати проїзд, здійснювати медогляд і дезінфекцію машин.
  • Але у перший день роботи КПП, єдине, що було зроблено — це перекриття всіх в’їздів та виїздів у Вінницю, крім трьох.
  • Пояснюємо, чому медоглядів немає і що робить влада, аби забезпечити дієвий контроль на КПП.

Минулої п’ятниці, 27 березня, міська комісія з питань надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про створення контрольно-пропускних пунктів навколо міста. Чиновники доручили силовикам, медикам та рятувальниками зробити блокпости, де всім, хто в’їжджає або виїжджає у Вінницю, будуть міряти температуру, проводити медогляд та робити дезінфекцію авто.

А вже наступного дня, у Нацполіції повідомили, що працюватимуть тільки три в’їзди та виїзди у місто з Хмельницького, Немирівського шосе та Київської. Усі інші «ворота» Вінниці закривають. І на зазначених блокпостах будуть робити температурний скринінг та дезінфекцію авто. 

«Усе через п’яту точку»

Побували у перший день роботи обмежень, 29 березня, на КПП Вінниці. Як виявилося, температурний контроль на блокпостах не роблять, бо немає чим. Чергували поліцейські та військові, не було медиків і рятувальників. На Старому місті в’їзд та виїзд у Вінницю перекритий.

Відео дня

— Ми пропускаємо лікарів, рятувальників, машини з продовольчими товарами та людей, які мають перепустки. Їх видають їм на роботі, де є підпис керівника підприємства та завірено штампом міської ради. Можемо пропустити машину, якщо в пасажирів чи водія сталася екстрена ситуація. В іншому випадку — всіх відправляємо у об’їзд — на Немирівське, Хмельницьке шосе чи Київську, — говорив патрульний, що чергував на посту.

Журналіст Віталій Павловський став свідком, як на посту не пропустили одну автівку. Жінка-пасажир вийшла та просила їх впустити, говорила, що вони живуть одразу за КПП. Їх не впустили та порадили їхати в об'їзд.

У себе в фейсбуку чоловік дописав, що блокпости не виконують дії, передбачені рішенням чиновників.

«У нас все робиться через п'яту точку! Так чому ж людям заборонений виїзд з самого міста на всіх дорогах, крім зазначених? Чому не робиться температурний скринінг, де представники медслужби на трьох головних в'їздах, де дезінфекція автомобілів?» — пише Павловський.

Система відпрацьовується

Чому обрали тільки три в’їзди/виїзди у Вінницю? Правоохоронці сказали, що це вимагає рішення міської влади. При тому, що в тексті рішення цих напрямків й блокування інших «воріт» у Вінницю — немає. І у Нацполіції, і у мерії нам не змогли пояснити, на підставі якого рішення обрали тільки три напрямки. 

Однак очільник ОДА Владислав Скальський на своєму брифінгу 30 березня повідомив, що «місто Вінниця разом з Нацполіцією прийняли рішення про збільшення кількості в’їздів та виїздів».

— Відтепер їх п’ять. Додані в’їзд/виїзд на Гніванському шосе, а також перехрестя вулиць Келецької і Барського шосе, — говорив під час брифінгу Скальський.

І ще він додав, що нині відпрацьовують систему роботи цих пунктів, щоб зробити дієвий контроль та запобігти швидкому поширенню коронавірусу.

У прес-службі вінницької поліції розказали, що їхнє завдання — проводити перевірку автотранспорту. А поки немає медиків, саме поліцейські займаються вимірюванням температури:

— На всіх пунктах у Вінниці у поліцейських є дистанційні термометри. Зокрема, зупиняємо транспорт, якщо він заповнений пасажирами або везе людей понад норму у 10 пасажирів, яка встановлена Кабміном; якщо водій та/ або пасажири їдуть без захисних масок, — зазначила речниця обласного главку Анна Олійник.

Вона додала, що людям роз'яснюють про важливість дотримання карантинних заходів та рекомендують без нагальної потреби не виходити з дому.

— Ми працюємо в межах чинного законодавства, конституційні права громадян не обмежуємо — люди можуть проїжджати ці контрольно-пропускні пункти, — сказала Олійник. Детально про те, кого зупиняють для перевірки поліцейські у цьому матеріалі.

Відбирають медиків

Привезти медперсонал на блокпости — це завдання міської влади. Очільник міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш розказав, що над цим питанням вони працюють спільно з обласною владою:

— Сьогодні воно буде вирішене. Підбираються медичні працівники, які будуть разом з поліцейськими та рятувальниками здійснювати огляд на КПП. Медики будуть забезпечені засобами індивідуального захисту, робитимуть температурний скринінг та збір анамнезу: історії подорожей, змін стану здоров'я, — каже Шиш.

На питання журналіста, чи будуть в медиків на КПП швидкі тести на коронавірус, головний лікар Вінниці відповів, що за потреби на місце огляду викликатимуть спецбригаду «103» для здійснення госпіталізації. 

— Якщо немає підозр, немає змін в стані здоров'я, кашлю, нежиті, тоді ця людина їде далі, — каже Олександр Шиш.

А от дезінфекція автомобілів на в’їздах у Вінницю вже проводиться. Щоправда, вибірково. Речник рятувальників Олександр Кутовий роз’яснив алгоритм дій при дезінфекції:

— Під час вибіркової перевірки автомобілів поліцейські перевіряють температуру водія та пасажирів, якщо бачать симптоми ГРВІ/коронавірусної інфекції — викликають медиків та кажуть рятувальникам здійснити дезінфекцію транспорту. Наші працівники мають переносний апарат, який розпилює дезрозчин. Обробку автомобіля виконують тільки зовні — кузов та колеса, — говорив Кутовий.

Проте, під час першого дня роботи КПП у Вінниці ми не побачили рятувальників. І не змогли роздивитися, як вони роблять санобробку машин.

Карантинні пости — в області

На території Вінниччини є карантинні пости, де працюють медики, правоохоронці та рятувальники.

— Це Махнівка (Козятинський район), Краснопілка (Гайсинський район), Могилів-Подільський, Літин, Муровані Курилівці. Там проводиться дезінфекція автомобілів та медогляд людей, які в’їжджають чи виїжджають, — сказала речниця поліції Анна Олійник.

А от як і коли почнуть дієво працювати контрольно-пропускні пункти у Вінниці, на це питання ми зараз не маємо відповіді. Очільник області Владислав Скальський відповів, що цього вечора дадуть роз’яснення щодо роботи КПП, які зараз створюють скоріше дискомфорт, чим убезпечують вінничан від швидкого поширення коронавірусу.

Пишіть у коментарях свої враження, якщо були свідками як здійснюють контроль на карантинних пунктах в області.

В Україні, нагадаємо, зареєстровали 480 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. Випадки захворювання на COVID-19 є у всіх областях, крім Миколаївської.

 

Читайте також:

Як отримати спецперепустку для проїзду в транспорті Вінниці. Інструкція

П'яне ДТП біля «Карабасу»: що відомо про аварію і винуватця?

У Вінниці посилюють карантинні обмеження. Повний перелік змін

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Алёнка Диденко

    Проїзд з Київської, взагалі ніхто не перевіряє!
    Пускають по одній машині, тай і без довідок! Хто куди хоче, туди і їде... Що вже говорити про дезінфекцію🤦
    Люди мають змогу вільно пересуватися!
    От Вам і закон, і як його виконує "супер" поліція!
  • Аноним

    Поддерживаю Игоря К.если написать ПРАВДУ так будет то что с КУЗЬМОЙ СКРЯБИНЫМ  а это детскый лепет в коментах . Руководству заработать плюсы чтобы КИЕВ  ставил в пример як  в ВИННИЦЕ руководство работает.
  • Ігор Колногозюк

    Яка влада? Та що маски на Іспанію відправила? Так то не влада, то то шо Кузьма Скрябін казав...
  • Наталия Войт

    В Виннице куча военных поставьте их на блокпосты,они ведь сейчас ничем не задействованы а так бы отрабатывали зарплату.

    Андрій Савченко reply Наталия Войт

    Наталия Войт ти бля розумна ти свою відробила зарплату яким місцем

    Андрей Волноваха reply Наталия Войт

    Олександр Володимирович

    Олександр Володимирович reply Наталия Войт

    Андрей Волноваха воно само два вибило, так що не накручуй)

    Андрей Волноваха reply Наталия Войт

    Олександр Володимирович та поняв я поняв

    Олександр Володимирович reply Наталия Войт

    Андрей Волноваха це ти їй ще комплімент просто зробив

    Олександр Володимирович reply Наталия Войт

    Андрей Волноваха та це ти їй комплімент просто зробив

    Amira Bander reply Наталия Войт

    Може ти відпрацюєш , поки на карантині, якщо пощастить може і підпрацюєш
    ... 🤔

    Владимир Васютинский reply Наталия Войт

    Наталия Войт , давай з нами за зарплатою !!! Оторвемся по полной 😆😆😆 . А після зарплати на блок-пости !

    Андрей Волноваха reply Наталия Войт

    Наталия Войт куча у тебе замість мізків

    Андрей Волноваха reply Наталия Войт

    Наталия Войт

    Максим Максим reply Наталия Войт

    Наталия Войт  

    Наталия Матвиив reply Наталия Войт

    Смысл в блок постах,?

    Dmytro Dragun reply Наталия Войт

    Вы вообще понимаете чем военный от правоохранителя отличается?  

    Оксана Шкуріна reply Наталия Войт

    Наталия Войт много надо иметь мозгов чтобы такое написать,попробовать не хотите вместо военных, если такая умная

    Alexey Yakimenko reply Наталия Войт

    Наталия Войт и да,они уже отработали свою зарплату,хотя бы тем что вы не из погреба под обстрелами пишете этот бред!

    Alexey Yakimenko reply Наталия Войт

    Наталия Войт У военных во время войны есть более важные задачи,чем    охранять баранов которые не могут посидеть дома во время карантина

    Александр Кравченко reply Наталия Войт

    Андрей Рой она не представляет она пиздит не в тему

    Люда Бабийчук reply Наталия Войт

    Наталия Войт 😡😡😡

    Андрей Рой reply Наталия Войт

    как вы преставляете службу?

    Вася reply Андрей Рой

    Служба у них - нацепить автомат и требовать!

    Дайте Вове карабин - будет Вова.

    Дайте Вове автомат - на посту он встанет

    Oksana Pantelimon reply Наталия Войт

    Наталия Войт , більшість з них кожні три місяці її відпрацьовують в зоні АТО. Це нічого?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up