Як отримати спецперепустку для проїзду в транспорті Вінниці. Інструкція

Як отримати спецперепустку для проїзду в транспорті Вінниці. Інструкція
  • З цієї неділі, 29 березня, в усьому громадському транспорті зможуть їздити працівники підприємств, які критично важливі для життєдіяльності Вінниці.
  • Категорії цих підприємств та установ визначили у міськраді. А для проїзду люди повинні мати спеціальні перепустки.
  • Дізналися як і де їх можна зробити.

В Україні, до 24 квітня, запроваджений режим надзвичайної ситуації через поширення коронавірусної хвороби. Тому в нашому місті посилюють карантинні заходи. 

Зокрема, громадським транспортом — тролейбуси, автобуси, трамваї і маршрутки —  зможуть користуватися тільки робітники підприємств, установ та організації критичної інфраструктури. І такі обмеження будуть діяти на час карантину.

Хто може їздити

У міськраді визначили категорії критично важливих підприємств. Право на транспорт матиме персонал:

Відео дня
  • закладів охорони здоров’я та аптечних мереж;
  • виробничих підприємств, заводів, ринків, великих супермаркетів та торгових мереж, які здійснюють забезпечення населення продуктами харчування;
  • підприємств електро-, газо-, тепло-, водозабезпечення, управляючих компаній житлових будинків та комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста;
  • підприємств зв’язку;
  • підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл;
  • установ, які надають фінансові та банківські послуги;
  • установ урядування, які надають найважливіші державні послуги;
  • підприємств транспортного забезпечення;
  • персонал, який працює у сфері оборони, правопорядку та цивільного захисту населення.

Вони зможуть їздити у транспорті, якщо матимуть:

  • засоби індивідуального захисту — маска та рукавички;
  • документ, який посвідчує особу;
  • службове посвідчення або спеціальну довідку з місця роботи (спецперепустку), завірену в «Вінницькій транспортній компанії».

Як зробити перепустку

Керівник департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Михайло Варламов розказав як саме оформити перепустку на проїзд в громадському транспорті.

— Установи, організації та підприємства, які відносяться до критичної інфраструктури, повинні зробити наказ по підприємству з переліком осіб, які «задіяні до першочергових заходів із забезпечення життєдіяльності міста та пересуваються на громадському транспорті з місця проживання до місця роботи і у зворотному напрямку», — каже Варламов.

Наступний крок — сформувати витяги з цього наказу по кожному з робітників.

— Кадровий відділ або керівник підприємства має їх самі проштампувати, — роз’яснює керівник департаменту транспорту. — А потім привезти витяги наказу по робітниках та копію цього наказу до «Вінницької транспортної компанії», що на Хмельницькому шосе, 96. Там їм також поставлять штамп на ці витяги. На підставі цього документу, з наявністю засобів захисту та документу, що посвідчує особу, працівники цих підприємств можуть пересуватися містом на громадському транспорті.

Михайло Варламов зазначив, що єдиної форми наказу і витягів з наказу мерія не встановила. Тобто, їх можна робити на фірмовому бланку компанії, у довільній формі.

— «Вінницька транспортна компанія» продовжить проштамповувати витяги з наказу і у суботу, 28 березня. Робочий день з 9.00, — наостанок сказав директор департаменту транспорту.

У Вінниці, нагадаємо, діють нові правила щодо кількості пасажирів у громадському транспорті. В ньому тепер можна займати половину сидячих місць одночасно. Тобто, якщо в тролейбусі 30 місць — то поїхати можуть лише 15 пасажирів. Норма щодо трамваїв — 10 пасажирів на секцію — залишилася без змін.

 

Читайте також:

У Вінниці посилюють карантинні обмеження. Повний перелік змін

«Я почав розуміти тварин, які живуть в зоопарку»: як карантин вплинув на життя журналіста

Знайомі повернулися з-за кордону і порушують карантин? Пишіть у WhatsApp поліції

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (56)
  • Юрій

    Я так розумію на громадському транспорті можна ставити хрест. Цікаво, що їздить він за наш рахунок. Питання до мерії: "Оскільки Ви в одностороньому порядку припинили надавати послуги перевезення для населення, чи можу я так само одностороньо зменшити свої податкові відрахування в бюджет міста? Платити за неіснуючі послуги це шахрайство. Ну і на останок нетреба потім бігати просити допомоги, якщо Ви відноситесь до наших потреб без розуміння, навіщо розуміти Вас
  • Ярослав

    У вас жопа!
    Всі хто законно працює, всі мають законно їздити! А не вводити абсолютно відмінні критерії для дозволених бізнесів та дозволених бізнесів для вільного проїзду!
  • Vladimir

    А всім іншим як на роботу добиратись? На таксі?

    Олександр Боднар reply Vladimir

    Як варіант вийти раніше з дому та пройтися пішки або ж велосипед, варіантів повно.
  • Олег Травкин

    А что все остальные не люди ,месяц дома а за какой...Че у нас резко все бюджетники только.За простой народ забыли как всегда ,..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera Від читача 18:58 смс для Анечки 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up