Транспорт Вінниці почне возити тільки працівників визначених підприємств (ОНОВЛЕНО)

Транспорт Вінниці почне возити тільки працівників визначених підприємств (ОНОВЛЕНО)
  • У мерії вирішили, що для боротьби з коронавірусною інфекцією треба звузити пасажирські перевезення громадським транспортом.
  • З 29 березня він возитиме тільки працівників установ, які вважаються критично важливими для життєдіяльності міста. Однак, пасажири повинні мати засоби захисту — рукавички та маски.
  • Дізналися повний перелік тих, хто може мати право на громадський транспорт

Під час засідання міської комісії з питань безпеки та надзвичайних ситуацій, 27 березня, міський голова Сергій Моргунов зачитав проект рішення щодо нових обмежень. У ньому йшлося, зокрема, про роботу пасажирського транспорту.

«З 29 березня призупинити перевезення громадян у громадському транспорті, за виключенням працівників підприємств, установ та організацій, які відносяться до критичної інфраструктури. За дотримання наявності масок та рукавичок», — говорив Моргунов.

Перелік критично важливих установ міста мають визначити у департаменті енергетики, транспорту та зв’язку. Вони ж мають відпрацювати порядок перевезення працівників цих підприємств. Ймовірно, що у Вінниці возитимуть людей за спецперепустками, як це стали робити у Києві.

Відео дня

ДОДАНО. На сайті Вінницької міської ради повідомили, що з цієї неділі, 29 березня, транспортом зможуть користуватися тільки люди зі спецперепустками.

«Наразі усі підприємства, установи та організації, які відносяться до критичної інфраструктури, готують для своїх працівників спеціальні документи, за наявності яких персонал зможе добиратись на місце роботи і додому у громадському транспорті міста. Координує цей процес департамент енергетики, транспорту та зв’язку міської ради», — повідомляють на сайті мерії.

Кількість пасажирів не повинна перевищувати половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу. Така норма поширюється і на маршрутні таксі.

З 29 березня громадський транспорт Вінниці буде перевозити персонал:

  • закладів охорони здоров’я та аптечних мереж;
  • виробничих підприємств, заводів, ринків, великих супермаркетів та торгових мереж, які здійснюють забезпечення населення продуктами харчування;
  • підприємств електро-, газо-, тепло-, водозабезпечення, управляючих компаній житлових будинків та комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста;
  • підприємств зв’язку;
  • підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл;
  • установ, які надають фінансові та банківські послуги;
  • установ урядування, які надають найважливіші державні послуги;
  • підприємств транспортного забезпечення;
  • персонал, який працює у сфері оборони, правопорядку та цивільного захисту населення;

Користуватись громадським транспортом вони зможуть лише за умови дотримання протиепідемічних норм (в масках і рукавичках), пред’явивши водію службове посвідчення або спеціальну довідку з місця роботи, завірену в КП «Вінницька транспортна компанія». Крім того, вони повинні мати при собі документ державного зразка, який посвідчує особу.

Дізналися також як і де отримати спецперепустку для проїзду в транспорті Вінниці

При тому, нагадаємо, що Кабмін дозволив возити більше 10 пасажирів у громадському транспорті.

Опитування

Як ставитесь до такого рішення?

Читайте також:

«Дитина почуває себе добре», — мер Моргунов розповів про стан хворих на коронавірус у Вінниці

«Чому гречка по 45 гривень?» У мерії коментують зростання цін на продукти

«Коля, будь людиною, закривай!» Як на карантині працюють вінницькі ринки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (176)
  • лариса кравченко

    а запускати порожній транспорт, це не ганьба ? за кошти кого вони працюють? ми платимо , а не їздимо!!! Є різні випадки, треба якось продумати інакше. треба щоб хздили , як раніше . це жах. А в поліклінніку ЯК??? а до батьків?? і багато ,кому треба. Пустий транспорт , це ЖАХ

    ОБА НА reply лариса кравченко

    Ось ці дані, це жах.
  • Peresichny

    теперь после картошки и морковки, подорожают велосипеды :(
  • ОБА НА

    Всі притензії до КОРОНАВІРУСА.
  • Роман

    На своє керівництво наговарюйте а не на влалу. Хто хотів зробили довідки ще в четвер.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден Від читача 18:58 смс для Анечки 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up