«Дитина почуває себе добре», — мер Моргунов розповів про стан хворих на коронавірус у Вінниці

«Дитина почуває себе добре», — мер Моргунов розповів про стан хворих на коронавірус у Вінниці
  • У Вінницькій ОДА, 27 березня, відбувся традиційний брифінг, присвячений коронавірусній хворобі COVID-19.
  • Очільник області Владислав Скальський та міський голова Сергій Моргунов розповіли про стан справ в нашому регіоні та про те, як протидіють поширенню вірусу. 
  • Зокрема, повідомили про нові випадки зараження. А міський голова Сергій Моргунов детально розказав про стан семи пацієнтів, які захворіли на коронавірус

Загалом на Вінниччині зареєстровано 42 підозри на COVID-19. У 27 випадках діагноз лабораторно не підтверджений, в 9 випадках виявлений коронавірус, у тому числі в однієї дитини. Зразки матеріалів ще від 6 хворих досліджуються.

— Станом на 10.00 27 березня захворювання на коронавірусну хворобу підтверджені у 9 осіб. 7 — Вінниця, 1 — Вінницький район, 1 — Ладижин, — зазначив Скальський.

Міський голова Сергій Моргунов детально розповів про стан пацієнтів у Вінниці:

Відео дня

— Пацієнтка №1 — це 42-річна жінка, яка контактувала зі знайомими з Польщі. Інші люди, які заразилися коронавірусом — це чоловік, 32 роки, подорожував по кільком країнам Європи. П’ятирічний хлопчик — це племінник жінки, яка стала першою хворою на коронавірус. Чотири інших випадки — це контактні особи першої пацієнтки за місцем роботи. Це всі жінки, яким 30, 35, 60 і 44 роки. Це дійсно працівники другого пологового будинку, — казав мер Вінниці.

Він розповів, що на сьогодні стан першої хворої наближається до задовільного. Вона має нормальну температуру, а чотири контактних особи цієї жінки — нині у боксованих палатах першої міської клінічної лікарні. Їхнє самопочуття задовільне, температура нормальна, немає проявів ГРВІ. Триває дообстеження на захворювання вірусною інфекцією.

Водночас, нарешті, чиновники підтвердили, що пацієнтка №1 — медпрацівниця пологового будинку №2, про що ми писали ще 25 березня.

— Через це акушерський корпус пологового будинку №2 закритий на карантин. Там перебуває сім породіль, 14 вагітних. Вони під спостереженням медпрацівників, забезпечені всім необхідним. Продовжується обстеження на наявність коронавірусу. Медичний персонал, який був поза межами закладу, знаходиться на самоізоляції, під наглядом сімейних лікарів, — сказав Моргунов.

Окрім того, міський голова зазначив, що має добре самопочуття й 5-річна дитина, яка заразилася коронавірусом від своєї тітки — пацієнтки №1.

— 36,4 температура станом на 10.00. Стан батька задовільний, температура нормальна, — говорив Моргунов.

Водночас, станом на ранок 27 березня, у інфекційному відділенні вінницької лікарні №1 перебувають ще дві пацієнтки, які прибули з-за кордону. Вони мають температуру 37 градусів за Цельсієм, добре самопочуття та очікують на підтвердження або спростування захворювання на COVID-19.

— Крім того, під контролем сімейних лікарів перебуває 240 осіб, з яких 115 громадян  прибули з країн, де підтверджена ситуація по коронавірусу. І 125 осіб — контактні особи цих людей. З усіма контактними особами проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування самоізоляції на 14 днів, — сказав мер Вінниці.

 

 

Читайте також:

RIA зібрали понад 11 тисяч гривень для закупівлі медичного обладнання у вінницькі лікарні

«Я так не можу». Як вижити в соціальній ізоляції і не пересваритися з рідними

«Коля, будь людиною, закривай!» Як на карантині працюють вінницькі ринки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Люся Шевченкова

    Зачем пишете публикации трёхдневной давности, пишите свежие и горячие новости.
  • Daria Yakymchuk

    Вступайте в сообщество Допомогa Лікарям COVID-19 https://invite.viber.com/?g2=AQBHpaRIvR8WBEtAvgq%2BNGKKfeB8zhaKucXSs0rxbAQR7L5%2Be%2FUgQ5VfPUgNMqWA в Viber

  • Наталия Войт

    Заболели так заболели главное в лёгкой форме .Надо помнить это всего лишь вирус.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up