Уряд дозволив возити у транспорті більше 10 людей. Чи буде так у Вінниці? (ОНОВЛЕНО)

Уряд дозволив возити у транспорті більше 10 людей. Чи буде так у Вінниці? (ОНОВЛЕНО)
  • На засіданні Кабміну, 25 березня, внесли зміни до карантинних обмежень: пасажири можуть займати половину сидячих місць одночасно.
  • Тобто, якщо в тролейбусі 30 сидячих місць, то перевозити можна лише з 15 пасажирів
  • У мерії прокоментували, що рішення про збільшення кількості пасажирів мають ухвалити ще на місцевому рівні.

Одразу декілька всеукраїнських ЗМІ повідомили про те, що Кабмін змінив норми перевезення пасажирів у громадському транспорті. «Кореспондент.net», «Страна.ua», «Цензор» опублікували текст змін до постанови КМУ №211, в якій зазначено, що: 

«можна перевозити пасажирів, кількість яких не перевищує половину сидячих місць одночасно, за умови, що пасажири будуть їздити тільки на сидячих місцях та в засобах індивідуального захисту». Таке рішення стосується автобусів, тролейбусів, трамваїв та маршрутних таксі. Нове обмеження почне діяти з дня його публікації.

Відео дня

Водночас, на сайті Кабміну, станом на 12.30 26 березня це рішення не оприлюднено офіційно. Однак, на сайтах держустанов немає і спростування цієї інформації.

— Ми про це рішення ще не знали, не бачили його, — коментує гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. — У принципі, ми готові його дотримуватися, якщо нові обмеження ухвалять на міській комісії з питань безпеки та надзвичайних ситуацій.

Те, що у Вінниці продовжують діяти попередні обмеження у громадському транспорті, підтвердила й керівниця міського департаменту ЗМІ та зв’язків з громадськістю Аліса Мисловська.

— Поки ніде не опубліковано цю постанову. Буде опубліковано — будуть прийматись відповідні рішення, тому що потрібен відповідний офіційний документ органу центральної влади. Тому чекаємо, — відповіла Мисловська.

ОНОВЛЕНО. Постанову №239 Кабмін оприлюднив о 16.22 26 березня. Це більше доби з моменту оголошення цієї зміни на засіданні Уряду.
Нові обмеження для роботи транспорту мають ухвалити на міській комісії з питань безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання відбудеться завтра, 27 березня.

У Вінниці, нагадаємо, з 23 березня в трамваях можуть возити по десять людей на одну секцію, та скасований безкоштовний проїзд у години-пік. Детально про це в матеріалі: Транспорт у Вінниці. Що пасажири та перевізники думають про нові правила поїздок

 

 

Читайте також:

Увімкнути економ-режим. Як підготуватись до кризи через карантин

Чи змінив карантин життя собачника? Історії вінничан і поради експерта-кінолога

Вінниця на карантині. Список нових обмежень, які почали діяти з 23 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Наталия Пеньшина

    Тому що перевізникам не вигідно возити по 10 людей, це для них вітер.
  • Натали

    А когда откроют парикмахерские??? Разрешили бы хоть по 1 человеку запускать. Людям стричься нужно.  К чиновникам нашим небось домой приезжают парикмахеры...

    Next reply Натали

    Натали, на це питання відповів прем'єр міністр Італії, він не підбираючи слів, майже матом сказав: "В ЗАКРИТИХ ГРОБАХ, НА ЗАЧІСКУ НІХТО ДИВИТИСЬ НЕ БУДЕ"
  • Тетяна Максименко

    Чому в села не йздять маршрутки?Хиба ми не таки сами люди як в мicтi?

    Андрей Пет-Рович reply Тетяна Максименко

    Тетяна Максименко картоплю саджайте !
  • Женя Заводнюк

    Коли пустять маршутки на села

    Elias Diabblo reply Женя Заводнюк

    ты куда собрался?   На карантине сиди

    vasa defrar reply Женя Заводнюк

    чтобы селюки заразу разнесли по стране?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up