Вінниця на карантині. Список нових обмежень, які почали діяти з 23 березня

Вінниця на карантині. Список нових обмежень, які почали діяти з 23 березня
  • До 3 квітня вся Україна на карантині, щоб запобігти поширенню пандемії коронавірусу COVID-19.
  • Через це у Вінниці закрили магазини, в транспорті по десять людей та все більше людей у медичних масках.
  • І з кожним тижнем заходи карантину стають все більш жорсткіші. Що змінилося від сьогодні, 23 березня?

На засіданні міської комісії з питань безпеки та надзвичайних ситуацій, 20 березня, ухвалили нові рішення, які змінюють умови карантину. Коротко про те, що почало працювати з понеділка.

Транспорт

З 23 березня у громадському транспорті не діє право на безкоштовний проїзд у години пік — з 5.20 до 10.00 та з 17.00 до 21.00. В ці години пільговики мають сплачувати за свій проїзд, якщо будуть користуватися транспортом.

З 21 березня в трамваях дозволили перевозити більше пасажирів: по 10 людей на кожну секцію.

Відео дня
Червоною стрічкою "розмежували" людей. Відстань між ними має бути не менше 1 метра. Фото: Винница пассижирская

Торгівля

Дозволили працювати за умови проведення дезінфекції, наявності засобів індивідуального захисту (маски, рукавички) в персоналу та за умови, що в торговому залі буде знаходиться не більше одного відвідувача наступним закладам:

Магазини квітів та автозапчастин можуть працювати в режимі адресної доставки за умови дезінфекції приміщень, наявності засобів індивідуального захисту в працівників.

Ринки

До завершення карантину продуктові базари працюють з 10.00 до 14.00. Кожні дві години треба мити підлогу з дезінфікуючими засобами, обробляти поручні, дверні ручки, прилавки та інші поверхні.

Персонал має працювати в засобах індивідуального захисту, відстань між продавцями — не менше трьох метрів.  У торговому залі має бути не більше 20 людей з числа покупців. Заборонено продавати продукти, які не підлягають термічній обробці (молочні продукти без заводської упаковки).

Центральний ринок. Скріншот з сюжету телеканалу «ВІТА»

Обов’язково вимірювати температуру в персоналу та відвідувачів. На території ринків заборонено знаходитися людям, які мають температуру тіла більше 37 градусів за Цельсієм.

Вінницькі поліцейські та «Муніципальна варта» будуть слідкувати за порядком на ринках, щоб не допустити стихійної торгівлі. Таких продавців будуть притягувати до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину (штраф від 17 тисяч гривень).

Посилання на рішення міської комісії

Станом на 22 березня , нагадаємо, в Україні вже 73 людини мають підтверджене захворювання на коронавірус COVID-19.

Опитування

Чи сидите вдома через карантин?

Читайте також:

З понеділка обмеження посилюють: контролюватимуть пересування вінничан та можуть залучати авто

«Я ні краплі не шкодую про ситуацію»: скандальний вінничанин, який повернувся з Польщі

Щоб не «здичавіти» на карантині. Зібрали корисні заняття, які можна робити вдома

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Елена Качан

    Нормальные пользуются дезраствором постоянно. Товар расфасован в пакеты. Если не судьба... даже ОЗК не поможет!
  • Анатолій

    Для того щоб сплатити комуналку, потрібна наявність захисної маски на лиці. А де ж її купити, коли по аптеках немає. Я щось небачу ніоднієї політичної партії, яка б роздавала засоби елементарного захисту, так як це вони роздають свої срані газетки, перед виборами.

    Вася Пупкін reply Анатолій

    А вони і не будуть нічого роздавати. Зате,коли все,дай Бог,владнаєтся,вони будуть на кожному розі волати,як "допомагали боротися з епідемією".
  • Іван

    Карантин підтримую і скасування пільг також.
  • Лавренюк Братанова Леся

    Навіщо тоді такий карантин.В інших містах України вводять надзвичайний стан а у нас ринки відкривають.

    Татьяна Гуменчук reply Лавренюк Братанова Леся

    Лавренюк Братанова Леся Просто наші ринки під кимось,а ці хтось не хотять втрачати сві прибуток.Тому мабудь і дозволяють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up