Щоб не «здичавіти» на карантині. Зібрали корисні заняття, які можна робити вдома

Щоб не «здичавіти» на карантині.  Зібрали корисні заняття, які можна робити вдома
Фото: The Village Україна
  • Введення карантину призвело до того, що наступні три тижні вінничанам бажано більше часу сидіти вдома. 
  • Тому ми створили підбірку пропозицій, як корисно провести вільний час у своїй домівці.

З 12 березня по всій Україні введено тритижневий карантин, по 3 квітня, з метою недопущення поширення коронавірусу. У Вінниці не працюють школи, садки, гуртки і секції припинили роботу. Виші та коледжі перейшли на дистанційну форму навчання, а концерти та масові заходи — скасовані або перенесені. Це превентивні заходи, які ввели заради нашої з вами безпеки.

Якщо ви вирішили виходити на вулицю якомога рідше, то ми зібрали для вас ідеї, чим зайняти таку велику кількість часу вдома. 

Книги

Кожного місяця редакція разом з вінничанами відбирає кілька книжок, які, на нашу думку, вам було би цікаво прочитати. Тож, пропонуємо кілька добірок. 

Відео дня

Якщо ви не надто любите паперові книги, то можете знайти їх в аудіо форматі. Ми знайшли невелику добірку книг українською мовою, яку, можна тільки прослухати, але не завантажити. Також у відкритому доступі є збірка українських народних аудіоказок.  Також є можливість почути голоси корифеїв української літератури. А для тих, хто володіє англійською мовою, є сайт, де можна послухати книги іноземною.

Онлайн-освіта

Карантин — це також можливість займатися самоосвітою, пройти онлайн-курси. Завдяки технологіям, ви можете слухати лекторів з різних куточків світу безкоштовно.

Одна з найпопулярніших платформа масових відкритих онлайн-курсів — Prometheus. Це найбільший проект безкоштовної освіти для кожного в Україні. Там є цикли курсів з англійської мови, аналізу даних, громадянської освіти, курси для вчителів та підготовки до ЗНО. А також навчання з підприємництва та багато інших з саморозвитку. 

А якщо ви знаєте англійську, то сервіс Coursera пропонує різноманітні курси від таких провідних університетів, як MIT, Гарвардського та Стенфордського.

Фільми чи серіали

Мабуть, перше, чим ви зібралися заповнити вільний час — це перегляд фільмів чи серіалів. Пропонуємо кілька небальних добірок, які можуть вас зацікавити. 

Вивчення мови

Вивчення англійської складний процес і багато хто не може виділити собі вільну хвилинку на навчання, тож карантин допоміг знайти цей час. 

Є можливість вивчати англійську через мобільні додатки, ними можна користуватися під час заняття будь-якими іншими домашніми справами. Одні з найвідоміших сервісів для вивчення англійської мови — Lingualeo, Duolingo та Busuu. Програми підходять людям з різним рівнем мови. Перед початком навчання додатки аналізують ваші знання та пропонують найоптимальніші завдання. 

Наведення порядку

Звільніть пам’ять на гаджетах: посортуйте фото на телефоні, комп’ютері чи ноутбуці. А непотрібні документи, файли, картинки — видаліть. 

Розберіть вдома шафу: викиньте речі, які не будете носити, та акуратно розкладіть ті, які залишилися. Загалом, позбудьтеся зайвого і таким чином звільніть свій життєвий простір від непотрібних речей. 

Протистояння вірусу

Наостанок хочемо нагадати кілька важливих речей про коронавірус, щоб протидіяти поширенню паніки і дезінформації. Як знизити ризик поширення коронавірусу? 

Для профілактики захворювання рекомендують дотримуватися стандартних рекомендацій:

  • часто та ретельно мийте руки з милом або користуйтеся дезинфекційними засобами,
  • не торкайтеся брудними руками очей, носа та рота,
  • під час кашлю чи чхання прикривайте рот та ніс хустинкою,
  • уникайте тісного контакту з хворими, 
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження,
  • залишайтеся вдома, якщо захворіли, 
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше, зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей.


Читайте також: 

Чи зміниться ваше життя на час карантину? Запитали людей на вулиці

Через 48 годин Україна закриває кордон для іноземців. На наших громадян чекає обсервація

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up