Ніколс and Шермер: ТОП-5 книг, які варто прочитати у жовтні

Ніколс and Шермер: ТОП-5 книг, які варто прочитати у жовтні
  • Кожного місяця редакція RIA/20хвилин разом із консультантом Книгарні «Є» Олегом Пенішкевичем відбирає п’ять книжок, які, на його думку, варто прочитати.
  • У цій добірці ми зібрали твори Тома Ніколса, Хорхе Чема і Деніела Вайтсона, Майкла Шермера, Стівена Кінга та Ілларіона Павлюка

 

«Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими»

(Том Ніколс)

– Через відкритість інтернету всі враз почали вважати себе експертами чи не в усіх питаннях. А насправді, більшість є не кваліфікованими бовтуняками, які не вміють, або не хочуть вміти, фільтрувати обширний потік інформації.

Від диванних експертів сьогодні реально страждає суспільство. Такі, як правило, сидять вдома, але сперечаються, ніби довгий час знаходилися у самому епіцентрі подій. Цікаво, що часто джерелом їхньої інформації, яку вони так активно захищають і нав'язують іншим, є звичайна сторінка на Вікіпедії.

«Гадки не маємо. Подорож невідомим Всесвітом»

(Хорхе Чем і Деніел Вайтсон)

– Одного разу я вже рекомендував схожу книгу. Тоді авторами були Парновські. Їхня книга хороша, але ця цікавіша. Перш за все тим, що написана вона простішою мовою. А ще вона кумедна. Можна відкрити будь-яку сторінку і ви побачите дотепні написи. 

Книга не дасть вам однозначної відповіді на питання на кшталт «Чи існують інші виміри?» Але точно розширить ваші знання в області фізики, космології та астрономії. Мені, як людині, яка має гуманітарну освіту, ця книга прийшлася до смаку. 

«Небеса на землі. Що каже наука про потойбічне життя та безсмертя»

(Майкл Шермер)

– Варто відкрити бодай одну сторінку і стає зрозуміло, що автор розуміється на викладеній темі. Він науковець, який досліджує потойбіччя та вірування людей, що формувалися протягом тисячоліть. Тут можна знайти його дослідження про те, коли з'явився Рай, коли з'явився лімб, перші боги і який відбиток це мало для цивілізації. 

Книга про смерть і смертність. Автор у ній також наводить різноманітні приклади про прагнення людей уникнути свого логічного завершення, і про винекнення на цьому тлі міфів та релігій. 

«Доктор Сон»

(Стівен Кінг)

– Зовсім скоро роман буде екранізовано, тому я вирішив додати цю книгу у добірку. Це фактично продовження «Сяйва». Вона розповідає про того самого хлопчика Денні, який сяє і який вижив. Думаю, любителі цього автора пам'ятають момент, коли батько Денні з сокирою ломився до ванної, що в ній вони з мамою ховалися. 

У цій книзі Денні вже дорослий. Але зв'язок з привидами продовжує його переслідувати. На таких як він полюють чудовиська і він має врятувати себе. Коротше, хороша книжка, яка стане цікавою всім, хто полюбляє творчість Кінга. 

«Танець недоумка»

(Ілларіон Павлюк)

– А це вже українська фантастика. Написана вона у дусі космічних пригод. Головний герой космічний біолог, за плечима якого чимало військових операцій. Через безробіття, безгрошів'я та сімейні негаразди, він вимушений погодитися на, здавалося б, цілком безпечну експедицію на далеку загадкову планету. Думаю, ви розумієте, що у подорожі на нього чекають сюрпризи.

Мені б ця книга не потрапила на очі, якби я не побачив на неї короткої рецензії від Майкла Щура. Він сказав, що роман справді крутий, написаний вітчизняним автором, і я подумав, а чому ні?


Якщо раптом пропустили:

Гримич and Фернгольц: ТОП-5 книг, які варто прочитати у вересні


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up