Топ-10 захоплюючих фільмів та серіалів про юристів. Вибір редакції 20minut.ua

Топ-10 захоплюючих фільмів та серіалів про юристів. Вибір редакції 20minut.ua
  • Сьогодні, 8 жовтня в Україні традиційно відзначається День юриста
  • Щорічне свято об'єднує нотаріусів, адвокатів, прокурорів, суддів та людей інших спеціалізацій, які вирішили пов'язати своє життя з цією сферою
  • У цей день, 20minut.ua пропонує вам добірку захоплюючих фільмів і серіалів, які покажуть різні боки професійної діяльності служителів праву

 

Пропонуємо вам подивитися добірку фільмів та серіалів, цікавих не тільки юристам, прокурорам чи суддям, але й мільйонам любителів гарного кіно по всьому світу.

Нижче представлені реальні та вигадані сценарії ведення юридичних справ, демонструється досягнення поставлених цілей, злети, падіння, погрози... все те, з чим нерідко пов'язане життя служителів праву. Приємного перегляду.

 

Відео дня

Філадельфія
(Philadelphia, 1993, США, драма)


 

Два головних герої не схожі як біле та чорне  їх розділяє колір шкіри, суспільне становище, сексуальна орієнтація, смертельна хвороба. Але кожен  служить закону і готовий боротися проти будь-якої несправедливості. Том Хенкс і Дензел Вашингтон у драматичній історії про смертельно хвору людину, яка не впадає у відчай та вірить у справедливість.

 

 

Фірма

(The Firm, 1993, США, трилер, драма, детектив)

 
 

Том Круз грає випускника юридичного факультету університету в Гарварді. Честолюбного й амбітного, одруженого на багатій красуні  його запрошують працювати на відмінних умовах в невеличку юридичну фірму.

Молодий фірмач мріє про висоти кар'єри, проте незабаром виявляє, що його фірма обслуговує впливові мафіозні клани Чикаго. Відмовитися від співпраці з ними  значить підписати собі смертний вирок. З іншого боку, за ним починають стежити співробітники ФБР.
 

Адвокат диявола
(The Devil's Advocate, 1997, США, Німеччина, трилер, драма, детектив)

 


На запрошення глави великого юридичного концерну у Нью-Йорк прибуває молодий адвокат Кевін Ломакс. До цього він був відомий тим, що захищав виключно негідників, притому не програв жодного процесу. На новому місці роботи він цілком щасливий, він живе в розкішній квартирі з люблячою дружиною, його оточують цікаві люди…
 
 

Благодійник

(The Rainmaker, 1997, США, Німеччина, трилер, драма)

 
 

Молодому юристу Руді Бейлору здається, що ось-ось настане «Зоряна година» і він стане знаменитим адвокатом зі своєю власною фірмою, розкішною віллою, шикарними машинами та жінками. Але це тільки мрія.

Йому доводиться займатися чорною, невдячною роботою на інших. Все змінюється в один день, коли він натрапляє на багатомільйонну аферу в страховому бізнесі, викривши яку, він може здійснити всі свої заповітні мрії... якщо, звичайно, зможе залишитися живим.

 

Нюрнберг

(Nuremberg, 2000., Канада, США, драма, історія)

 
 

Події 1945 року. Нацистська Німеччина зазнала поразки у Другій світовій війні. Двадцяти одному нацистові пред'явлено звинувачення в найтяжчих злочинах проти людства. Ми побачимо підготовку до знаменитого Нюрнберзького процесу, сам процес і його наслідки очима неупередженого головного обвинувача Роберта Джексона та очима рейхсмаршала Германа Герінга, який посів ганебне місце на лаві підсудних.


 

Гарна дружина

(The Good Wife, 2009-2016, США, драма, кримінал, детектив)

 
 

Алісія Флоррік — дружина чиказького прокурора та мати двох дітей. Її чоловік, Пітер Флоррік, опиняється в центрі сексуального скандалу, після чого потрапляє до в'язниці зі звинуваченнями в корупції. Всі турботи про сім'ю лягають на її плечі. Старий друг Алісії, Уїлл Гарднер, влаштовує її молодшим адвокатом в свою юридичну фірму. Тепер Алісії доведеться згадати всі свої навички роботи адвокатом і через 13 років перерви почати свою кар'єру з нуля. Все це відбувається на тлі наслідків корупційного скандалу, зради чоловіка та публічного приниження.

 

Форс-мажори

(Suits, 2011- до сьогодні, США, драма, комедія)

 

 

Тікаючи після невдалої спроби збуту наркотиків, юрист-самоучка Майк Росс, який видає себе за випускника Гарварда, потрапляє на співбесіду до одного з кращих адвокатів по операціях Нью-Йорка Харві Спектру.

Втомившись від нудних претендентів, які мріють «вірою та правдою служити букві закону», Харві ризикує і наймає Майка: у хлопця вроджений талант і фотографічна пам'ять. Так народжується один з найбільш неоднозначних, але, в той же час, і найблискучіших тандемів законників на Манхеттені.

 

Суддя

(The Judge, 2014 рік. США. Драма, кримінал)
 

 

У центрі історії  успішний адвокат, який приїжджає в рідне місто на похорони матері і дізнається, що його батька, міського суддю, підозрюють у вбивстві. Герой вирішує затриматися, щоб з'ясувати правду, і поступово краще дізнається родичів, з якими давно взагалі не спілкувався.

 

Як уникнути покарання за вбивство

(How to Get Away With Murder, 2014 до сьогодні, США, трилер, драма, кримінал, детектив)

 

 


Професор Енналіз Кітінг  блискучий адвокат. Вона викладає у студентів дисципліну під назвою: «Як уникнути покарання за вбивство». Але ті навіть не підозрюють, що незабаром їм доведеться застосувати свої знання в цій галузі у реальному житті...

 

Краще дзвоніть Солу

(Better Call Saul, 2015 - до сьогодні, США, драма, кримінал)

 



Історія про випробування та негаразди, які доводиться подолати Солу Гудману, адвокату у кримінальних справах, в той період, коли він намагається відкрити свою власну адвокатську контору в Альбукерке, штат Нью-Мексико.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up