«Я ні краплі не шкодую про ситуацію»: скандальний вінничанин, який повернувся з Польщі

«Я ні краплі не шкодую про ситуацію»: скандальний вінничанин, який повернувся з Польщі
Євген Томчук. Скріншот з відео
  • Вчора, 20 березня, з Польщі повернулися українці, яких евакуювали через коронавірус. Серед них були двоє вінничан. Один з них Євген Томчук, в інтерв’ю кільком телеканалам заявив, що не збирається сильно себе обмежувати під час карантину.
  • Заява хлопця спричинила хвилю незадовлення серед користувачів мережі. Ми знайшли його та з’ясували, чому він так сказав і що думаю про скандал, що виник навколо його слів.

Про виникнення конфлікту ви можете прочитати в нашому матеріалі: «Я не збираюсь обмежуватись. Я не в зоні ризику» — заявив вінничанин, який повернувся з Польщі.



Нижче пряма мова Євгена Томчука, з яким ми провели телефонну розмову:

— Ми з дружиною приїхали з Перемишля на спецпоїзді. Це було 20 березня. Того ж дня ми прибули в Київ. Приїхали тому що всі кордони закриваються і ми б не мали іншої нагоди повернутися в Україну. 

Відео дня

Перед тим, як ми роз'їхалися, нам усім провели інструктаж: кому як діставатися своїх міст, в які автобуси сідати. По дорозі до автобусів ми зустрілися з журналістами. 

Вони розібрали маю фразу на атоми. Я не зовсім це хотів сказати. Мав на увазі, що нам, молоді, не страшний коронавірус. Я сказав, що не буду себе сильно в чомусь обмежувати. Потім я подивився ті відео — вони неповні. Їх монтували і обрізали. Зробили з мухи слона. Мені не начхати на літніх людей. 

Самоізолювався

— Мої знайомі поїхали до США. Залишили нам з дружиною цілий будинок. Після повернення ми в повній ізоляції. Я добре усвідомлюю, що можу бути носієм коронавірусу, навіть не знаючи про це, а тому пішов у карантин. 

Для розуміння того, як я насправді ставлюся до ситуації, скажу, що я навіть не поїхав додому. Не бачився з батьками і рідними братами. До Вінниці я приїхав спецрейсом, потім викликав таксі до Шаргорода і на ньому дістався додому. Остання людина, з якою я контактував був чоловік, який приходив запустити котел. 

Ми тільки повернулися з Польщі, нам потрібно закупитися продуктами і поповнити рахунок. Перед виходом в магазин ми одягнемо маску. Це мінімум контактів. Більше нікуди виходити не збираємося. 

«Я не подумав про загрозу»

— Коли я говорив, що для молоді коронавірус не страшний, я, чесно, не подумав про те, що можу становити загрозу для людей, які мене оточують. У цьому моя провина. В іншому — я ні краплі не шкодую про ситуацію. Я нічого поганого не зробив. Ми живемо у вільній країні, і кожен може озвучити свою думку. Тим більше, коли цією думкою цікавляться. Совість мене не мучить, я сказав те, що думаю. 

В контексті останніх подій, звісно, моя думка звучала різко. Моя провина лише в тому, що я висловив її однобоко: що це не страшно для молоді. Я не подивився на це під іншим кутом, що для старших людей — це дійсно проблема, і що я можу бути носієм хвороби. Я не сказав цього, тому що мене не питали. Вони просто вирвали мої слова з контексту і зробили про це сюжет. Не розумію, чому аж такий ажіотаж. Напевно, я єдиний в Україні, хто має таку думку. 

Що стосується карантину, то я і вам обіцяю, і СБУ ,і поліції, що я буду дотримуватися режиму самоізоляції. 

Профілактичні бесіди з СБУ і поліцією

— Надходить багато погроз. Зазвичай, люди просто виливають на мене якийсь бруд. Мовляв, приїжджай до Вінниці, ми тебе вже чекаємо, заб’ємо тебе тощо. Я не звертаю на це ніякої уваги. 

Деякі рідні також негативно висловилися щодо мене. А я просто висловив свою думку. Це моя точка зору і я не маю йти на поводу у суспільства, говорячи те, що хтось хоче почути. Якщо хтось не хоче з нею миритися, то це їхня справа. 

Зеленський обіцяв закінчити війну і підняти рівень життя в країні — цього всього немає. То чого до нього не телефонують і не виливають на нього бруд? Людина сказала і цього не зробила. 

На мене виходила поліція. Вони приїжджали до нас, сфотографували, провели бесіду і поїхали. Потім на мене вийшла СБУ. Вони залишили номери і сказали, щоб у разі будь-яких погроз і неправомірних дій по відношенню до мене, я звертався до них. 

Після розмови з журналістом Томчук виклав відео на власній фб-сторінці. У ньому він, зокрема заявив, що ні перед ким не збирається виправдовуватися.

Читайте також:

«Я не збираюсь обмежуватись. Я не в зоні ризику» — заявив вінничанин, який повернувся з Польщі

Станції екстреної медичної допомоги Вінницької області отримали 86 нових спецавтомобілів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (189)
  • Надія

    А чому у нас не працює механізм примусового самообмеження? Через таких у нас буде, як в Італії
  • Михаил

    Чувак який вийде на вулицю
    А ще Не Дай Бог
    Когось заразить отримає до 8 років
    А Х** який продав маски за кордон
    Залишається міністром
  • Серега Хайдаров

    С автобусов вытаскиваете людей за один чих еще и бьете . Куда вы катитесь чубатые ? А вообще как по мне . Побольше вам вирусов .

    ОБА НА reply Серега Хайдаров

    З твоєї губи та й тобі на груди.
  • Yason Yasonovich

    Дибільне творіння!Що тут ще скажеш!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up