Станції екстреної медичної допомоги Вінницької області отримали 86 нових спецавтомобілів

Станції екстреної медичної допомоги Вінницької області отримали 86 нових спецавтомобілів
Фото: Вінницька міська рада
  • Закупівля автомобілів обійшлася майже в 200 мільйонів гривень. Більшу частину цієї суми вдалося залучити завдяки урядовій програмі. 
  • Переважна частина карет швидкої — типу B, але серед них є й реанімобілі — тип С. Скільки швидких залишиться у Вінниці?

Сьогодні, 21 березня, у Калинівці вінницький міський голова та губернатор області приймали машини швидкої. З 86 нових автівок 24 є реанімобілями. Чиновники говорять, що в умовах карантину, це надзвичайно вчасна і суттєва допомога міській та обласній системі охорони здоров'я. Для Вінниці передбачено 35 автомобілів екстреної медичної допомоги. З них 14 — реанімобілі.

Нові карети швидкої типу В оснащені дефібриляторами-моніторами, портативними пульськсиметрами, багатоканальними електрокардіографами, небулайзерами, моніторами тиску крові, дихальними апаратами Амбу (для немовлят, підлітків і дорослих), засобами для проведення інфузій, засобами іммобілізації та перенесення хворих тощо. 

Автомобілі типу С оснащенні аналогічним обладнанням, але додатково мають портативний апарат штучної вентиляції легенів та капнограф. Кожен автомобіль обладнаний GPS-трекерами для визначення місця положення бригади як найближчої до пацієнта.

Відео дня



«Це надзвичайно вчасна і суттєва допомога нашій системі охорони здоров’я. Головна ідея була замінити УАЗи, які ще їздять по дорогах нашої області. Але враховуючи те, що зараз у нас може бути критична потреба, ми спрямовуємо всі ці автомобілі для того, щоб вони стали на чергування, працювали, рятуючи життя. І той додатковий ресурс, який ми маємо з УАЗиками, буде нами триматися напоготові», — розповів голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

«Програма була започаткована Урядом Володимира Гройсмана. Тоді було визначено шість базових регіонів, куди увійшла і Вінницька область. За останній тиждень була проведена дуже велика робота з приводу оформлення всіх необхідних документів, щоб ці «швидкі» якомога швидше розпочали працювати. Для Вінниці передбачено 35 автомобілів. З них 14 – класу С», — повідомив  міський голова Сергій Моргунов.



На сайті міської ради йдеться про те, що щодня Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф приймає 1,5 тисячі викликів, з яких 600 — потребують виїздів «швидкої». 45% з них — припадає на місто.  

Фото: Вінницька міська рада

Читайте також:

«Я ні краплі не шкодую про ситуацію»: вінничанин, який повернувся з Польщі

У Гнівані забрали хворого з підозрою на коронавірус. Він сам прийшов до сімейного

«Я не збираюсь обмежуватись. Я не в зоні ризику» — заявив вінничанин, який повернувся з Польщі
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • без

    Гройсман при чому?Що, скоро вибори?
    Сталіна і Миколу 2 згадайте....
    Моргунов знає кому зобовязаний!
  • Игорь

    То что дали современные скорые - хорошо, теперь каждый приходящий/уходящий чиновник начнёт выставлять эти машины где-то в центре Винницы и этим пиариться/пыль в глаза населению
  • Vladimir

    яка ж "дешева" та цинічна акція бюрократів. Популізм під час епідемії. Вказані машини з лютого місяця стоять на аеродромі в Калинівсці на базі Нац.гвардії. Найшли час попіаритись. Хоча щодо Скальского які можуть бути ілюзії повне зеро, як і Моргунов.

    Семен reply Vladimir

    Перепрошую! Який дешевий популізм????? Швидкі то не іграшки в магазині! Від замовлення, поставки, оплати і т.д. до передачі лікарям не один і не два місяці. Не вважайте всіх такими ж не розумними як Ви. Ряд прийнятих програм і домовленостей прийняті ще попереднім урядом. Подобається то Вам чи ні - то факт.

    Юра Юрчик reply Семен

    факт той-що не вчасно.ФЕРШТЕЙН Семен?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up