У Вінниці посилюють карантинні обмеження. Повний перелік змін

У Вінниці посилюють карантинні обмеження. Повний перелік змін
Фото в матеріалі з архіву «20хвилин»
  • Освіта, спорт та культура міста залишається на карантині до 24 квітня. Ринкам та продуктовим магазинам дозволили працювати з новими обмеженнями. 
  • А всі, хто будуть в’їжджати та виїжджати з міста — мають проходити медогляд.
  • Записали повний перелік нових карантинних заходів, які запровадили у Вінниці

На засіданні комісії з питань безпеки та надзвичайних ситуацій, 27 березня, ухвалили нові обмеження для протидії коронавірусній інфекції. Їх у прямому ефірі на своїй сторінці в фейсбуку зачитав міський голова Сергій Моргунов. Коротко викладаємо, як вчергове змінюють карантин у нашому місті.

Школи та розваги

Освіта, спорт, культурно-розважальні заклади всіх форм власності залишаються на карантині, який до цього продовжили урядовці — до 24 квітня. 

Відео дня

У бібліотечних, клубних, спортивних закладах, навчальний процес у мистецьких школах, кінопоказів в кінотеатрах, роботу любительських об’єднань, клубів за інтересами, репетицій в колективах, поїздок на конкурси різних рівнів дітей та молоді – до 24 квітня. Продовжили карантин і у роботі інклюзивно-ресурсних центрів.

Торгівля

Продуктові ринки продовжують працювати в режимі з 10.00 до 14.00. Керівники продовольчих ринків мають забезпечити роботу персоналу в засобах індивідуального захисту та зобов’язані проводити дезінфекційні заходи — кожні дві години мити підлогу, щогодини обробляти прилавки, поручні, ручки. Інтервал між продавцями не менше 3 метрів. На ринках заборонений продаж продуктів, які не підлягають термічній обробці; молочних продуктів, без заводської упаковки.

Змінили обмеження на кількість покупців: замість «не більше 20 відвідувачів одночасно» стало «кількість відвідувачів обмежена з розрахунку одна людина на десять квадратних метрів торгової площі».

Продаж квітів, автозапчастин, побутової техніки проводити з застосуванням адресної доставки замовлень з дотриманням санітарних норм.

Можуть працювати магазини, де продають пестициди, садибний матеріал, агрохімікати, насіння за умови дотримання санітарних норм та дезінфекційних заходів. 

Керівники підприємств, установ та організацій зобов’язані проводити температурний скринінг працівників. За можливості, налагодити режим віддаленої роботи. У випадку підозри на ГРВІ — працівників відправляти додому. 

Крім того, керівники мають надавати інформацію за телефоном 15-60 (Цілодобова варта) про осіб, з числа персоналу, які прибули з-за кордону, а також про осіб, які з ознаками ГРВІ відправлені на самоізоляцію. 

Триває заборона на заселення в готелі, хостели та інші заклади готельного типу на час карантину.

Транспорт і блокпости

З цієї неділі, 29 березня, транспорт Вінниці почне перевозити працівників визначених підприємств:

«З 29 березня призупинити перевезення громадян у громадському транспорті, за виключенням працівників підприємств, установ та організацій, які відносяться до критичної інфраструктури. За дотримання наявності масок та рукавичок», — говорив Моргунов.

Для цих працівників запроваджується проїзд зі спецпропуском. І це правило стосується всього громадського транспорту — в тому числі й маршрутки.

Перелік критично важливих установ міста мають визначили у департаменті енергетики, транспорту та зв’язку. Про це в матеріалі: Транспорт Вінниці почне возити тільки працівників визначених підприємств

На в’їздах та виїздах до Вінниці встановити КПП. Пропуск осіб, які залишають територію Вінницької міської ОТГ або в’їжджають до неї — з обов’язковим проведенням медичного огляду. Осіб з підозрою на ГРВІ направляти на обстеження. Проводити дезінфекцію транспортних засобів.

План дій

Департамент охорони здоров’я має провести:

  • Перевірку спроможності надання меддопомоги пацієнтам з коронавірусом закладами охорони здоров’я, у разі їхнього перепрофілювання через масове надходження хворих.
  • Перевести заклади охорони здоров’я на протиепідемічний режим. Створити медичні бригади з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на коронавірус.
  • Визначити ізолятори для госпіталізації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду.
  • Визначити перелік об’єктів, які можливо буде додатково переобладнати у лікувальні заклади для стаціонарного лікування хворих на коронавірус, на випадок перевантаження закладів охорони здоров’я.

Дотримання вимог протоколу мають перевіряти поліцейські. Контроль покладено на секретаря комісії та профільних заступників міського голови.

Ознайомитися з повним переліком нових обмежень можна за цим посиланням.

Опитування

Чи дотримуєтеся ви режиму карантину?

Читайте також:

На коронавірус захворіло ще чотири медички з пологового. Пацієнтки закладу — на карантині

Блокпости навколо Вінниці. До міста пускатимуть лише у трьох місцях

Транспорт Вінниці почне возити тільки працівників визначених підприємств

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (52)
  • Olex Zakharchuk

    Тобто громадяни сплачують податки з яких йде компенсація ВТК , а ВТК не буде перевозити цих громадян ))) то нах вони нам потрібні ? нехай їх утримують ті кому вони надають послуги !
  • Nelia Vdovychenko

    Закрий те все поки не пізно
  • Olha Pastushyn

    Не понятно: транспорт будет возить  только работников вызначеных пидприемств по определённым часам или круглосуточно ? обычных винничан совсем в транспорт пускать не будут что ли?
  • валентин

    Сволота люди хворіють на різні захворювання теж небезпечні як їм дістатися до мед. установи  за допомогою .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up