«Усе через п'яту точку!» На блокпостах немає лікарів та обіцяної дезинфекції

«Усе через п'яту точку!» На блокпостах немає лікарів та обіцяної дезинфекції
  • Журналіст Віталій Павловський об'їздив блокпости, які встановили навколо Вінниці. 
  • Він перевірив, яка там ситуація, кого пропускають та як перевіряють.

Павловський каже, що люди обурюються, бо їх не пускають з міста. 

— У нас все робиться через п'яту точку! Так чому ж людям заборонений виїзд з самого міста на всіх дорогах окрім зазначених? Чому не робиться температурний скринінг, де представники медслужби на трьох головних в'їздах, де дезінфекція автомобілів..? — пише Павловський у фейсбук.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Віталій додає, що в офіційному рішенні «обмежені в'їзди у місто Вінницю», а не виїзди.

Також Павловський запитав чому не міряють температуру.

— Мене не забезпечили необхідним обладнанням, — відповів поліцейський.

— Насправді, питання не стоїть критикувати за ідею перевіряти громадян по підозрі на хворобу чи дезінфекцію авто, а питання стоїть навіщо створювати дискомфорт людям, обмежуючи (незаконно) виїзд з міста?! А головне, що самі блокпости не готові і не виконують дії, передбачені рішенням чиновників! Ну, а люди вже страждають, — додає журналіст.

На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка пройшла 27 березня, прийняли рішення, щоб на блокпостах чергувала поліція, Нацгвардія, рятувальники та медики. Вони мають контролювати та виконувати:

  • встановлення на КПП інформаційних знаків про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів,
  • належне облаштування (освітлення, шлагбауми, санітарні бар’єри, тощо),
  • КПП на в’їздах і виїздах із території Вінницької міської ОТГ,
  • пропуск осіб, які залишають територію Вінницької міської ОТГ або в’їжджають до неї  за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання,
  • проведення дезінфекцій транспортних засобів.

Саме на це розпорядження посилалася 28 березня поліція, коли повідомляла про те, що в'їзди у Вінницю закривають.

Павловський також став свідком, як на посту не пропустили одну автівку. Жінка-пасажир вийшла та просила їх впустити, бо ніби вони живуть одразу за постом. Їх не впустили та порадили їхати в об'їзд.


Читайте також:

В'їзди у Вінницю закривають о 20.00. Залишають три пости з контролем

Як отримати спецперепустку для проїзду в транспорті Вінниці. Інструкція

Транспорт Вінниці почне возити тільки працівників визначених підприємств

Сервіс «Uklon» безкоштовно возитиме лікарів на роботу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Алексей Степанчук

    Потом Моргунов бабла спишет падло!!! Как за соль!(((
  • vasa defrar

    негодяи! селюкам же надо срочно картоху сажать!!)
  • Настя Тимрієнко

    Сегодня проежали блок пост с немировского шоссе  , то остановили машины и буквально через 2 минуты подехала скорая
  • Igor Pavlyk

    А навіщо лікарів на блокпост, температуру поміряти? Це може зробити і доблєсна поліція.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up