«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки

«Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома»: як карантин вплинув на життя волонтерки
  • Редакція 20minut.ua публікує цикл статей про те, як коронавірус та впровадження карантину змінює життя вінничан різних професій: священиків, журналістів, співаків, лікарів...  
  • Нижче вже третя історія з циклу. У ній вінницька волонтерка і керівниця школи танцю «Шахіна» Діана Подолянчук розповідає, чим вони допомагали лікарям швидкої допомоги, чому пандемію коронавірусу вона називає війною і що буде говорити своїм внукам у майбутньому.

 

— Моє життя до карантину — це тренування, учні, справи, зустрічі з друзями, волонтерство та обмаль вільного часу. Коли запровадили карантин, то перше, що спало на думку: чим я можу допомогти? Спочатку почала для усіх вінничан проводити прямі ефіри на фейсбуці, де ми займаємось зарядкою, танцюємо на кухні з деком, качалкою, капелюхом, ложками. Усе це під хештегом #ясиджувдома.

Потім почали допомагати лікарям — бригадам швидких допомог — передали їм захисні костюми. Тримаємо руку на пульсі та координуємо роботу з колегами-волонтерами. Карантин — це не відпочинок для мене. 

Наша школа перейшла на дистанційне навчання. Тому починаємо повторювати танці та підтримуємо форму в онлайн. Звісно, я переживаю з приводу того, що на нас чекає далі, але вірю, що все буде добре.

Відео дня

Кожен може бути корисним. Як мінімум — сидіти вдома, мити та обробляти руки (і про телефони не забудьте), підтримувати один одного і не гортати стрічку новин кожні п’ять хвилин. Включайтеся в роботу на максимум! Є багато хороших ініціатив, які ми можемо підтримати. 

Я можу назвати це війною. Війною з невидимим ворогом. Ми не бачимо тих, хто становить загрозу, але дотримуючись елементарних правил безпеки – ми зменшуємо ризики і подаємо хороший приклад іншим. 

Хоча це й дивно звучить, але насолоджуйтесь цим часом. Зараз ви бачите рідних людей, просто сидите і говорите з ними. Дивіться кіно, долучайтесь до різних флешмобів. І головне — не сумуйте сильно! Ми впораємось!

Думаю, що скоро наш світ зміниться. Ми перестанемо акцентувати свою увагу на матеріальних аспектах життя. Пріоритети зміняться на бік сімейних цінностей.

Коли виходжу на вулицю, то дивуюся компаніям людей, які ходять без захисних масок, або дітям, які гуляють самі по собі. Стає прикро, що не всі розуміють серйозність проблеми. Нехтують правилами безпеки, своєю та оточуючих. Але найбільше уваги я приділяю не цьому, тепер я сконцентрована на природі, небі, повітрі. Мрію вдихнути весняне повітря без маски.  

Навколо така ситуація, коли можна чесно собі зізнатися в тому, що є ризик не вийти з неї переможцем. Можна просто не вижити. То чому б прямо зараз не почати робити те, про що давно мріяли? Для початку, відволічіться від поганих новин. Вони нікуди не дінуться. Потім просто усміхніться. Почніть мріяти про щось хороше. Заспівайте улюблену пісню. Потанцюйте. Приготуйте щось, чого раніше не готували. 

Якщо у нас лише одне життя і воно таке крихке, то чому б не наповнити його радістю та позитивними моментами, прожити його щасливо? Жити одним днем — це тепер про теперішніх нас. (Звісно, обробляючи при цьому руки).

Раніше бабусі з дідусями говорили нам, що треба робити консерви, копати картоплю і мати запаси в підвалі, бути економними... Найсмішніше те, що ми самі колись такими станемо. Тільки своїм внукам ми будемо казати: «А ти руки обробив? Не забудь купити гречки! Що значить не хочеш? Знаєш, що було у 2020-му? І туалетний папір захопи». 

Я перестала мріяти про подорожі. Про нові сукні. Телефон. Чи нову книжку. Хочу якомога більше часу проводити з рідними. Хочу, щоб вони були поруч. Це найголовніше, що ми маємо зрозуміти. 
 

Читайте також:

«Добре, що можна тримати зв’язок через месенджери»: як карантин вплинув на життя священика 

«Я почав розуміти тварин, які живуть в зоопарку»: як карантин вплинув на життя журналіста
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жанна Кузнєцова

    Сколько можно красоваться -смотрите все на меня любимую ТЬФУ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up