Парку «Хімік» — нове життя. Опублікували план ремонтів на 28,8 мільйона гривень

Парку «Хімік» — нове життя. Опублікували план ремонтів на 28,8 мільйона гривень
  • Мерія оголосила тендер на ремонт парку «Хімік». 
  • На майже 29 мільйонів гривень тут планують створити декілька спортивних і дитячих майданчиків, поставити нову альтанку, відремонтувати паркан та багато іншого.
  • Однак все й одразу не зроблять: гроші виділили тільки на освітлення території.

Департамент комунального господарства міськради 30 червня оголосив тендер на капремонт елементів благоустрою по вулиці Запорожця. Йдеться про оновлення парку «Хімік», на яке пропонують 28 мільйонів 847 тисяч 686 гривень.

Нині триває період подання пропозицій, майбутнього підрядника мають обрати 16 липня. Тоді як усю роботу з ремонту «Хіміку» підприємство має виконати в строк до 30 жовтня 2021 року. А які конкретно завдання поставлять перед робітниками?

Лави, туалет і оновлення паркану

У технічній документації складено 1319 позицій майбутнього ремонту. Спочатку будівельники мають підготовити територію під ремонтні роботи. Знести старі асфальтові доріжки, облаштувати корита під тротуари, провести санітарну обрізку аварійних дерев, розібрати старі дитячі атракціони та «хатинку».

Відео дня

Надалі займаються монтажем мережі автоматичного поливу під майбутні газони, квітники, кущі та дерева. А після візьмуться за оосвітлення: наново прокладуть електромережу, до якої під’єднають ліхтарі та систему відеонагляду. У документації вказано, що всю територію парку оглядатимуть 20 камер.

Наступним пунктом в плані значаться «Загальнобудівельні роботи», які містять установку 64 вуличних стільців та лав, 22 урн; 12 стійок велопарковки; обладнання для кількох дитячих і спортивних майданчиків. 

Окремим пунктом винесли облаштування «Пагорба» — невеликого узвишшя, яке складатиметься з шарів залізобетонних плит, піску, щебеню, асфальту, де зверху цього «сендвічу» має бути гумове покриття.

І ще в рамках етапу «Загальнобудівельні роботи» мають облаштувати майданчик для вигулу собак — з огорожею та шістьма тренажерами.

Крізь територію парку наново прокладають пішохідні та велодоріжки. І далі у документації йдеться про озеленення території: 1,2 гектара мають засіяти газонами та висадити понад 1000 дерев, кущів та квітів, серед яких найбільше кущів.

Ще в рамках оновлення «Хіміку» мають повністю полагодити огорожу, побудувати нову металеву альтанку, створити сцену під вуличний театр, поставити вбиральню. І ще в рамках робіт мають замінити труби, які пролягають під територією парку.

Спочатку — ліхтарі

Проте, на все й одразу не зроблять. Парк «Хімік» будуть ремонтувати чергами, як це робили з проспектом Космонавтів та вулицею Замостянською. І як говорив раніше міський голова Сергій Моргунов спочатку візьмуться за освітлення.

— У міському бюджеті закладено 1,5 мільйона гривень на ці роботи. Також проект отримав підтримку від нашого партнера — німецької урядової організації «GIZ». Це 50 тисяч євро (що еквівалентно також приблизно 1,5 мільйонам гривень) на закупівлю ліхтарів. Тож, сумарно буде виділено три мільйони гривень, – каже Сергій Моргунов.

Вимога зробити освітлення лунала від місцевих мешканців ще минулого року. Тоді, у травні, поблизу парку «Хімік» пролунали пострілки, а на Некрасова, 8 знайшли труп. Підозрюваного у вбивстві поліція знайшла протягом кількох годин. Місцеві жителі кажуть, що бійки на території «Хіміку» є популярним явищем. А до інциденту з вбивством людини, на території парку сталася різанина.

Однак реконструкція, яка планувалася ще влітку минулого року, була відкладена: потрібно було внести парк у детальний план цього мікрорайону, зареєструвати ділянку і виготовити проектно-кошторисну документацію.

Над проектом перетворення «Хіміку» з 2018 року працювали архітектори, дизайнери та урбаністи під проводом місцевих жителів, які радили що і як їм потрібно в парковій зоні. Отриманий результат опублікували в концепцію, яка і стала основою для проекту реконструкції. Про це читайте в матеріалі: Яким стане «Хімік»: показали концепцію реконструкції парку.

 

Читайте також:

За проектом киян створять «Альтман сквер» у центрі Вінниці

«Увечері сюди йдуть з пивом». Збирають підписи, щоб заспокоїти буремний «Хімік»

Жителі Пирогово самі побудували дорогу. Вийшло дешевше, ніж в складчину з містом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Maryna Prokopets

    Дерева - найбільша цінність цього парку, яку обов'язково треба зберегти, адже крім "Хіміку" та "Локомотиву" в літню спеку з дітьми мешканцям мікрорайону немає де погуляти.
  • Роман

    Брусьи и турники не трогайте
  • Aleksandr Svirid

    Деревья, где люди гуляли в тени, вырежут и сделают лужайки и кусты. И никто на этих скамеечках под палящим солнцем сидеть не захочет.
  • ОБА НА

    Дуже гарно, але не на часі. За ці кошти потрібно закупити транспорт для міста. З вересня добавляться учні і студенти.

    Ben Riedmann reply ОБА НА

    Пусть делают сейчас, иначе не сделают никогда. Этот проект уже много лет в воздухе висит. Кроме того нужно отчитаться за иностанные инвестиции. А траспорт можно всегда потихоньку докупать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up