Яким стане «Хімік»: показали концепцію реконструкції парку

Яким стане  «Хімік»: показали концепцію реконструкції парку
  • Опублікували концепцію розвитку та перетворення парку «Хімік»
  • На 26 сторінках розказують про те як стартував проект та чим насправді є «Хімік» для Замостя.
  • А на візуалізаціях представили яким стане парк в найближчі роки.

У спільноті дослідницький урбан-проект «Хімік» завантажили презентацію концепції парку. У буклеті йдеться про роботу над цією зеленою зоною. А саме, розповідають про початок обговорень, між урбаністами та жителями масиву поблизу парку, що стартувало з квітня минулого року.

Фахівці визначили, що парком, в цілому, користуються місцеві жителі, які проживають в межах 10-хвилинної пішохідної доступності.

«Місцеві мешканці сприймають цю територію як єдину зелену, рекреаційну зону» району, яка становить для них надзвичайно велику цінність завдяки деревам та спокійному відпочинку. Також парк цінують як місце для прогулянок всією сім’єю та відпочинку з дітьми. Багато мешканців мають ностальгічні спогади про парк», — йдеться у презентації.

Відео дня

Щоб розробити фінальну концепцію парку працювали три команди дизайнерів, архітекторів, проектувальників з Києва, Вінниці та Одеси. Вони протягом листопада-грудня 2018 року напрацювали ідеї, з яких вже у лютому 2019-го представили фінальну концепцію перетворення парку.

«Хімік» отримав концепцію під назвою «Хімія соціальних зв’язків».

  • Парк, площею 2,27 гектара, ділять на три зони: «реакція» для взаємодії з сусідами, близькими чи іншими людьми, «розчинення» для спокійного відпочинку серед природи, «вибух» для занять спортом.
  • Акцент — на збереження дерев, можливість відпочинку на свіжому повітрі.
  • Пряма алея крізь парк стане хвилястою, для приємних прогулянок. Зруйнований паркан та арка — під реконструкцію. Монтаж нових дитячих та спортивних майданчиків тощо.
  • У парку з’явиться ключова локація з довгою лавкою добросусідства, гральними майданчиками та театральною сценою.

КОЛИ ЦЕ ВСЕ БУДЕ? Після узгодження концепції парку «Хімік» чиновники почнуть робити проектно-кошторисну документацію. Початок реконструкції парку анонсували на літо-осінь 2019 року, і, ймовірно, її робитимуть у дві черги. Тобто, продовжать реконструкцію і у 2020 році.

На оновлення парку дають кошти уряди Швейцарії, Німеччини (50 тисяч євро) та Вінницька міська рада (50 тисяч євро). У гривневому еквіваленті, це понад три мільйона гривень.

Читайте також:

Фото: vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Торон Туй

    100 000 (сто тысяч) евро на освещение. Запомним эту цифру.
  • Евгений Смол

    ХОТЬ ПОПАМ НЕ ОТДАЛИ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up