Озеро біля Лісопарку хочуть відремонтувати за 28 мільйонів гривень

Озеро біля Лісопарку хочуть відремонтувати за 28 мільйонів гривень
  • Штучне озеро, яке вирили на честь перемоги над нацизмом, хочуть капітально відремонтувати вже цього року.
  • Майбутній виконавець ремонтів має очистити став, побудувати поряд дитячий майданчик, велопарковки та замінити озеленення — більше 1000 пунктів робіт.
  • За роботу пропонують 28 мільйонів 262 тисячі гривень. Чому так дорого?

Сквер з озером Миру поряд з церквою баптистів, яка знаходиться на Хмельницькому шосе. І ця місцина є захаращеною та запущеною: дно ставу замулене, бетонні плити та сходи розбиті. Церковники відгородилися від скверу парканом, а цю територію люди використовують не для відпочинку, а щоб перейти з Лісопарку на вулицю Максимовича.

У планах міської влади оновити цю зелену зону. На ProZorro опублікували тендер, щоб капітально відремонтувати цю територію.

Майбутній підрядник має виконати перелік з 1052 видів робіт, серед яких:

Відео дня
  • демонтаж старого покриття та парканів;
  • очистити озеро, систему скиду води, джерела від намулу;
  • поставити нові лавки, ліхтарі та прокласти нову електромережу з Wi-Fi і відеонаглядом;
  • замінити озеленення та зробити систему поливу;
  • поставити дитячий майданчик з інклюзивними дитячими розвагами
  • облаштувати велодоріжку та велопарковку тощо.

У мерії порахували вартість такого проекту — 28 мільйонів 262 тисячі гривень. Чому так багато?

— Це великий проект. Фактично, перебудова озера. Проектанти порахували все по нинішнім цінам, — розказав керівник департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко. — На перспективу плануємо облаштувати третю чергу благоустрою Лісопарку, щоб з’єднати пішохідними і велодоріжками озеро Миру - Лісопарк - проспект Космонавтів - парк Дружби народів і Електромережу. Зелений каркас Вінниці.

Таким було озеро Миру восени 2016 року:

Previous Next

Нині триває визначення підрядника тендеру на капремонт озера Миру. Ймовірно, завдяки аукціону на ProZorro (перемагає та фірма, що запропонує найменшу ціну за виконання робіт - авт.) вартість капремонту ще зменшиться.

Капітальний ремонт скверу триватиме два роки. У тендерній документації вказаний графік робіт — з 17 квітня 2019 року до 30 листопада 2020 року.

Раніше на місці озера Миру було болото на річці Дьогтянець, яке бере свій початок з лісу. Спочатку тут побудували «Дім Євангелія» баптистської церкви (його почали будувати у липні 1990 року — авт.):

«1990-й рік завершувався. Висота стін сягала трьох поверхів. Ясно вимальовувались контури споруди. Взимку продовжувалось заготовлення будматеріалів, відкидався сніг від стін і з зали. Брат Нікітін їздив за деревиною аж на БАМ. Працювали епізодично і виключно добровільно», — описують етапи будівництва на сайті баптистів.

Храм завершили будувати в 1992 році. А озеро зі сквером відкрили Озеро Миру відкрили у жовтні 1994 року на честь 50-річчя визволення України від фашистських загарбників.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», baptist.vn.ua, prozzorro.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Винничанка

    Реанимируйте озеро Вишенское, чтобы можно было купаться летом малоимущим и детям, постройте раздевалки и лежаки, прочистите водоем.

    Вася reply Винничанка

    Ото краще...
    Колись у ставку навіть рибу ловили....
  • Костянтин

    Давно пора, а то вже соромно за цю територію. Гості приїжають та дивуються цьому жаху.
  • Вася

    Ну, баптисти, нехай собі баптисти...
    Але ж  це вже їх теріторія... Хтось пробував ловити рибу у ставку, шашлики просто неба?
    Зона відгорожена...
    Чому ж громада має там щось робити? Звичайно як? Взяв у аренду? Підтримуй!

    Костянтин reply Вася

    Це територія міськради

    Вася reply Костянтин

    Та я що? Я нічого. Якби голосував - утримався б.
    Звичайно, це теріторія місьради, як и наші інші місця, що оголошені приватною власністю - аренда.
    Але з однієї сторони, я не маю права там відпочивати...
    З іншого боку, якщо біля храму почнуть спортивні змаганні, барбекю, та пісні - це теж недобре...
  • Nataliia Imenowskaja

    Лохотрон какой-то, за такие деньги, и детская площадка там никуда не вписывается
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up