У Лісопарку зроблять нові доріжки і розширятимуть зону відпочинку до церкви

У Лісопарку зроблять нові доріжки і розширятимуть зону відпочинку до церкви
  • Створення прогулянкової зони з доріжками, дитячим майданчиком та вуличними меблями триває у Лісопарку з весни 2016 року.
  • З того часу зробили дві черги і у планах — чергове розширення зони відпочинку. На цей раз, будуть розширятися у бік церкви баптистів, що на Хмельницькому шосе.

Навесні 2016-го у Лісопарку почали впорядковувати зону відпочинку. Як казали тоді в мерії, дитяче містечко з влаштуванням комплексного благоустрою навколо нього - створено за кошти мецената.

З бюджету взяли гроші на облаштування пішохідної доріжки, велодоріжки, освітлення, wi-fi та відеоспостереження. Крім того, «Вінницяліс», якому підпорядкований Лісопарк, встановили шпаківні, стенди, дерев’яні лавочки і альтанки.

Відео дня

У перші дні галявину захопили задоволені батьки з дітьми.

А на наступний, 2017-й рік, вже запланували розширення прогулянкової зони — виклали ще одну алею з лавками, але вже без дитячого майданчику.

Друга черга ремонту коштувала 2 мільйони 394 тисячі гривень для бюджету Вінниці. Головним підрядником стало товариство «Альфаметрикс».

Нині Лісопарк-2 також має попит серед вінничан. Люди сюди заходять посидіти на лавках, подихати свіжим, «лісовим» повітрям. Або пройти до дитячого містечка, яка з’єднано з другою алеєю як пішохідною, так і велодоріжкою.

Крім того, робочі залишили «кінці» доріжок в глибину лісу, вбік церкви баптистів та у напрямку трамвайної зупинки «Лісопарк». Як пояснював очільник департаменту благоустрою та комунального господарства Володимир Ніценко, це є початок доріжок для розширення зеленої зони в майбутньому.

— Головна ідея — поєднати парк Дружби народів з Лісопарком через проспект Космонавтів, створивши єдину прогулянкову зону. Але поки що конкретних намірів на розширення немає, — казав тоді Ніценко.

Але у 2018-му такий план з’явився. На сайті держзакупівель «ProZorro» опублікували тендер на розробку проектно-кошторисної документації для третьої черги капремонту Лісопарку. Це підтвердив Володимир Ніценко.

— Є план зробити ще одну алею в бік церкви баптистів, що знаходиться на Хмельницькому шосе. Поки що фахівці дороблюють проект, тому дату початку ремонтів ще не знаю. Можу сказати тільки те, що плануємо туди протягнути пішохідні та велодоріжки, — сказав посадовець.

Нагадаємо, що у Лісопарку обіцяють поставити громадські вбиральні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сепар Торонтуй

    Сральники они поставят в лесу. Гениально.

    З.А.Глядач reply Сепар Торонтуй

    Ніби там дерев мало...
  • З.А.Глядач

    У баптистів(та інших штундів) не церква,а "малітвєний дом".
  • Ольга Чернишова

    Займитесь остальным городом!
  • Natik Natik

    Головне щоб лісопарк залишився лісопарком
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 11:01 Понад 10 вулиць Вінниці нині без світла: причина відключення та терміни 10:14 Є руйнування та загиблі серед цивільних: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up