Дитячий майданчик посеред лісу. Як тепер виглядає оновлений Лісопарк?

Дитячий майданчик посеред лісу. Як тепер виглядає оновлений Лісопарк?
  • У травні цього року взялися за Лісопарк. Посеред лісу тут влаштували дитячий майданчик
  • Нова зона відпочинку користується великим попитом у містян
  • Ремонти ще тривають - будівельники облаштовують плитку на доріжках для велосипедистів та пішоходів

 

У травні в спільноті “Дизайн городской среды” з’явився пост від Олени Шевчук, в якому вона виклала три фотографії Лісопарку та будівельного майданчику, в який перетворилася одна з галявин.

“Реконструкція дійшла і до Лісопарку. В лісу на галявинці буде гарно…”, - пише вона у фейсбуці.Під цим постом люди поділилися надвоє - ті хто за те, щоб будували зону відпочинку в Лісопарку і ті, хто проти.

Під тим же постом, керівник прес-служби Вінницької мерії Аліса Мисловська запевнила - там буде дитячий майданчик.

Відео дня

Протягом червня там дійсно з’явилося дитяче містечко, спортивний майданчик. А територію вимостили плиткою та змонтували освітлення.

А у кінці липня тут почали влаштовувати підохідні та велосипедні доріжки.

- Ширина пішохідної доріжки буде 4 метри, велодоріжки – 2 метри. Простягатиметься вона від Хмельницького шосе до майданчика. Тут вже облаштували бордюри та приступили до асфальтування, – казав виконувач обов'язків директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимир Ніценко.

Як розповіли у мерії, дитяче містечко з влаштуванням комплексного благоустрою навколо нього - створено за кошти мецената. З бюджету взяли гроші на на облаштування пішохідної доріжки, велодоріжки, освітлення, wi-fi та відеоспостереження. Крім того, «Вінницяліс», якому підпорядкований Лісопарк, встановили шпаківні і будуть спеціальні інформаційні стенди, а також  дерев’яні лавочки і альтанки.

 

Ця галявина не пустує: тут багато молодих батьків із дітьми. Та ще сюди заїжджають велосипедисти, які або їдуть з Лісопарку у напрямок Хмельницького шосе, чи навпаки - тільки заїжджають в ліс.

Previous Next

Читачі під новиною в групі «Новини Вінниці vn.20minut.ua» цікавилися - а чи можна замінити пісок на гумове покриття або відсів?

Також важливе питання задали наші читачі у спільноті в Фейсбуку: чи будуть біля галявини у Лісопарку біотуалети?

На це відповів керівник Департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

— Пісок — це стандарт для таких дитячих майданчиків, — сказав він. — Він не такий травмонебезпечний, як той же відсів. Щодо встановлення громадських туалетів, то зараз цю галявину передають на баланс міського комунального підприємства, і це питання також опрацюємо.

 
Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Denis Slobodianiuk

    Ljudy, perestan'te skyglyty. Ranishe j c'ogo ne bulo. Zaraz zrobyly chudove misce dlja aktyvnogo vidpochynku, a vy: fu-fu-fu. Z takym pidchodom mecenaty vzagali ne zachochut' shchos' robyty dlja blagoustroju,adze jak ne zroby - ne tak. Hochete shchos' zminyty -pochnit' ce sami robyty. Choch by smittja pislja sebe zabyraty pislja posyden'ok bilja vognyshcha.
  • Яковишен Коля

    Пісок під ногами це жах, гірше не придумати. Заходити тілики босоніж можна. Що буде далі, коли там назбирається сміття, гілок чи пляшку хтось розібє? Будуть просівати весь майданчик? Не думаю. Це напевно в фірми Інтератлетика що виготовляє обладнання така фішка (вже на кількох майданчиках бачив). Як на мене то краще або відсів або якщо бюджет дозволяє то мати резинові.
  • Булгакова Светлана

    Головне щоб через деякий час там не почали будувати різні кіоски.

    Анонім reply Булгакова Светлана

    гы, тож все к тому идет. меценат построил майданчик - почему же ему еще немножко земельки в лесу не выделить - под кахфе, бордельчик или застройку?
  • Анонім

    все хорошо, но есть недоработка - пыль от песка, трава как покрыти лучше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up