На Замості ремонтують пошарпаний спорткомплекс за 35 мільйонів гривень

На Замості ремонтують пошарпаний спорткомплекс за 35 мільйонів гривень
  • З осені 2018 року почали ремонтувати спорткомплекс «СКА», що на вулиці Янгеля, 48.
  • Нині тут працює кілька десятків будівельників які розбирають комплекс, щоб підсилити каркас.
  • За тендерною документацією роботи виконує товариство «ТБС-ПРОФ». На повне оновлення спорткомплексу витратять 35 мільйонів 103 тисячі гривень.

Минулого року провели тендер на реконструкцію спорткомплексу на Замості: на відновлення приміщення, що на Янгеля (колишня Фрунзе),48 з бюджету міста пропонували 44,8 мільйона гривень.

У торгах на ProZorro перемогла вінницька компанія «ТБС-ПРОФ», які запропонували зробити ремонт будівлі за 35 мільйонів 103 тисячі гривень. І над цим проектом, за словами робітників на будмайданчику, вони працюють з осені 2018 року.

І демонтаж, і монтаж

Територія навколо спорткомплексу огороджена парканом. Всередині спорткомплексу працюють робітники, поблизу будівлі — сміття і залишки цегли.

Відео дня

— Тут всього 20-30 будівельників. Частина людей проводить демонтаж конструкцій. А інші — займаються підсиленням об’єкту. Подивіться назад, там вже стягнули стіни між собою. Роботи виконуємо в комплексі, — розказав будівельник, якого інші робітники назвали Сергієм.

З фасаду об’єкту вже зняли вікна та частину стін. А позаду видно, що стіни стягнули між собою сталевими смугами.

Як йшлося в тендерній документації, підрядник має виконати перелік з 860 (!) видів робіт, які стосуються як зовнішнього, так і внутрішнього стану комплексу. Описуємо деякі з цих робіт:

  • Стіни будівлі мають підсилити та утеплити, так само й дах.
  • Перекладуть всі комунікації - трубопроводи, електромережу, теплопостачання.
  • Мають відремонтувати й всі зали в спорткомплексі. Також повністю оновити басейн.
  • А на додаток до цього — зробити озеленення території перед комплексом: посадити дерева й квіти.

На паспорті об’єкту вказані терміни виконання робіт: початок реконструкції 16 жовтня 2018 року, а завершення — 30 січня 2020 року.

Чим займається підрядник

Товариство «ТБС-ПРОФ», яке є генеральним підрядником реконструкції «СКА» має основний вид діяльності будівництво житлових та нежитлових будівель.

За даними Clarity Project, засновником, керівником підприємства є Олександр Юрківський.

Компанія взяла участь в 44 тендерах на ProZorro у 2018 році. З них вони перемогли у 11 закупівлях, підписали 9 контрактів на загальну суму 98,8 мільйона гривень.

Серед цих підрядів є завершення будівництва школи в селі Ільківка Вінницького району за 31 мільйон гривень; реконструкція спорткомплексу «Авангард» у селищі Браїлів Жмеринського району за 20,5 мільйонів гривень; будівництво ЦНАПу в селі Бабчинці Чернівецького району за 5,09 мільйона гривень.

Мали ремонтувати поляки

Ще у 2014 році поляки з компанії Eurosolid там мали зробити капремонт басейну, солярій, SPA та інші водні розваги. Попередній кошторис — 150-200 мільйонів гривень.

Візуалізація польського проекту «СКА»

Previous Next

Щоправда, роботи так і не розпочали. Тож вже кілька років двоповерхова будівля зі спортивними залами та басейном «на замку». Тоді як стан комплексу з роками ставав тільки гіршим — пошарпані стіни, побиті вікна, розбита плитка басейну.

Previous Next

У 2017-му в мерії публічно заявили про завершення діалогу з інвестором. Заступник мера Владислав Скальський казав, що «довгий час намагалися знайти ту формулу, яка б врахувала інтереси інвестора, й інтереси громади. Але в результаті вирішили, що польський проект закрито».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Александр Гавриш

    Польський проект був цікавіший, хоч і дорожчий. При "наших" підрядчиках більше вкрасти можна. Буде, як з київським мостом. Непередбачуванні затрати, зростання цін на будівельні матеріали - накиньте з 20 міліонів. ))))))) і буде вам щастя. Всі ЗА!!!!!
  • Татьяна Калиничева

    Интересно, сколько из этих миллионов пойдет по назначению?
  • Елена Павловская

    как то часто  подрядчик выигрывает тендеры, хотя чему я удивляюсь... http://acm-ua.org/poshuk.php?poshuk=41571234

  • Sergey Borovskiy

    Слава Богу, что хоть так..!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up