Бюджет-2018: вінничан цікавлять ремонти доріг та побудова шкіл

Бюджет-2018: вінничан цікавлять ремонти доріг та побудова шкіл
Вінничани дали «зелене світло» бюджету та програмі розвитку на 2018 рік. Тепер її мають ухвалити депутати міськради на сесії, 22 грудня
  • У п'ятницю 15 грудня обговорювали бюджет Вінниці  на наступний рік
  • Чиновники запропонували людям поставити питання щодо планів, за якими буде жити місто в 2018-му
  • Вінничан, що були на цих слуханнях, цікавила нова школа на Поділлі, ремонт доріг та коли повністю відкриють Київський міст

Громадські слухання були в п’ятницю, 15 грудня. І вони тривали майже півтори години. Міські посадовці розказали про проект бюджету Вінниці та про те, що з’явиться в наступному році.

Коротко про бюджет-2018

Доходи — 4 мільярди 728 мільйонів гривень.

Відео дня

Видатки на соцзахист — 1 мільярд 569 мільйонів;на освіту — 1 мільярд 35 мільйонів; на медицину — 348 мільйонів; дороги та транспорт — 132 мільйони; ЖКГ — 168 мільйонів; культура і спорт — 73 мільйони; на державне управління — 201 мільйон та інше.

Крім того, ще розказали про те, що збудують та з’явиться у Вінниці в 2018 році.

Коротко: відкриють нові промислові виробництва, будівництво садочків та шкіл, ремонт доріг та завершення реконструкції Космонавтів і Київського мосту та багато іншого.

Про бюджет та ремонти у Вінниці-2018 незабаром буде матеріал на сайті «20хвилин».

У той час, сесійна зала міськради була заповнена людьми. Частково, це були працівники мерії, депутати та освітяни. Після доповідей чиновників, слухачі звернулися із запитаннями. Щоправда, не з пропозицією щось змінити в бюджеті. А для уточнень того, про що казали посадовці.

— Скажіть, коли нарешті буде здійснена реконструкція спортивного комплексу на Янгеля? Там раніше був басейн, але вже кілька років нічого немає, — запитала директорка школи №31 Ольга Іванець.

— Довгий час ми працювали з польським інвестором, намагалися знайти ту формулу, яка б врахувала інтереси інвестора, й інтереси громади. На жаль, я можу стверджувати, що польський проект закрито. І тому зараз ми робимо проект капремонту цього комплексу, щоб відродити його і забезпечити нормальну якість відвідування басейну, — відповів заступник мера Владислав Скальський.

— Скільки коштів передбачено на капремонт доріг? — сказала Вікторія Антонюк.

— На 2018 рік заплановано 42 мільйони гривень на ремонти доріг. Основними дорогами, які будуть ремонтувати: вулиця Ващука (від Келецької до Стельмаха), вулиця Пирогова (від Урожаю до Дачної), Київська (район міської лікарні №2), Гніванське шосе і частково вулиця Театральна, — відповіла директорка департаменту фінансів Наталія Луценко.

— Які нові об'єкти будуть будуватися коштом місцевого бюджету, або які об'єкти капітально відремонтують?

— Передбачено 260 мільйонів на реконструкцію і будівництво об'єктів. Основними є завершення Київського мосту, на що передбачено 21 мільйон, продовжено будівництво школи на Поділлі, на що передбачено 5 мільйонів з міського бюджету. Крім того, заплановано на 2018 рік витратити 30 мільйонів гривень на реконструкцію системи теплопостачання Вишеньки. Є ще багато інших об'єктів, але це є найбільшими проектами на наступний рік, — відповіла Луценко.

— А коли ж буде збудована школа на Поділлі?

— Загальна вартість складає приблизно 150 мільйонів гривень, що є достатньо великою сумою для бюджету Вінниці. Щоб отримати додаткове фінансування, надсилаємо заявку до Держфонду регіонального розвитку. І ми очікуємо від держави допомогу, — відповів директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

— На 2018-й рік передбачена певна сума коштів на підліткові клуби. А скільки молоді їх відвідує?

— Існує 16 клубів. Фактично, 46 тисяч молоді ходить в такі заклади. На 2018 рік передбачено 6 мільйонів гривень для підліткових клубів. Зокрема, за ці кошти відкриють ще один клуб за місцем проживання. Плюс, на бюджеті громадських ініціатив переміг проект «Вінницький молодіжний центр», вартістю 1 мільйон гривень. Таким чином, у 2018 році з'явиться два підліткових клуби у Вінниці, — відповіла Луценко.

— Коли закінчиться реконструкція Київського мосту? Міський голова обіцяв, що до кінця року буде.

— Потрібно розуміти, що для таких ремонтів потрібна містобудівна індустрія. А справа була в тому, що наш департамент капітального будівництва, фактично, збирав мостобудівників по всій Україні. Дійсно, масштабність проекту — дуже велика. Якщо ви проаналізуєте інші об'єкти, що були зроблені в Україні, то зможете пересвідчитися — те, що зробили з мостом у Вінниці, аналогів в інших містах немає. Крім того, реконструкція потребує не менше 18 місяців. При повному перекритті руху. На сьогодні рух відновлено для всіх, крім вантажівок. Запевняю, що в 2018 році, коли ремонт буде закінчено - це буде абсолютно новий міст, — відповів Владислав Скальський.

Нагадаємо, що сесія міськради, на якій ухвалять бюджет на наступний рік, запланована на 22 грудня. Тоді ж звітуватиме про свою роботу міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Александр Балаганов

    Не слова про питьевую воду и земснаряды для чистки буга.Не слова про организацию дорожного движения в городе.Забыли и про капитальный ремонт городских сетей водопровода и канализации.Такое впечатление,что этот бюджет составляли далекие от городских проблем люди.А по мосту,где работало по пять человек в день на протяжении 8 месяцев-надо делать прокуратуре контрольный обмер и искать приписки-за эти деньги можно построить новый мост.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up