Як місто будує нові спортивні зони без «своїх грошей». На прикладі школи №30

Як місто будує нові спортивні зони без «своїх грошей». На прикладі школи №30
  • Сучасне футбольне поле, майданчики для волейболу та баскетболу і безліч вуличних тренажерів — це дісталося школі №30 від інвесторів
  • У мерії розказали, що за шість років отримали нові спортмайданчики майже всі школи Вінниці
  • Ще чиновники поділилися планами, які школи отримають нові стадіони в 2018 році

З 1 вересня учні школи-гімназії №30 імені Шевченка займаються спортом на нових майданчиках. Це огороджені поля для футболу, баскетболу та волейболу. А ще є ділянка для стріт-воркауту та безліч вуличних тренажерів.

Для школярів також відремонтували роздягальню, де є окрема кімната для дівчат та хлопців. І під час візиту чиновників та журналістів на стадіоні займалися учні закладу. Дівчата грали у волейбол, тоді як хлопці — гупали м’яча в футбол. Проте, як зазначає директорка закладу Алла Панасюк, займатися сюди можуть приходити всі люди.

Відео дня

— Майданчики відкриті, коли в школі тривають заняття. Коли школа не працює, то можна попросити ключі в чергового. На вході є графік роботи з інформацією де взяти ключі, — розповідає пані Алла. — Доглядає за стадіоном персонал школи. По периметру встановлений відеонагляд. Стадіон освітлюється ліхтарями, тому займатися спортом можна навіть у вечірній час.

Міські чиновники зазначають, що спортивне ядро школи №30 зробили не за кошти міста, а за кошти інвестора. Такими стали будівельні компанії «Династія» та «Вінницябуд». На це вони разом витратили 9,2 мільйона гривень.

Читайте також:

Як розказують в мерії, забудовники роблять майданчики, бо це для них додаткова реклама та цими базами можуть скористатися і майбутні їх клієнти. До того ж, між містом та підприємцями є така інвестиційна угода.

За словами заступниці директора департаменту освіти Ірини Божок, нові майданчики в школах почали робити з 2011 року.

— Якщо порахувати, то за цей час з’явилося 28 нових спортивних баз поблизу шкіл, що є дуже добре. Вони всі використовуються у повній мірі та підтримуються персоналом цих закладів, — розказала пані Ірина.

Міський голова Сергій Моргунов розказав, що не тільки школа №30 отримала майданчик за кошти інвестора. До цього із таким же фінансуванням отримали нові спортивні зони школи №34,35.

«Наступні школи були №18 та №25, згодом 10-та і №30 — усі коштом інвесторів. У 27-й школі облаштували майданчик за кошти міського бюджету. На наступний рік ми виготовляємо проектно-кошторисну документацію для трьох шкіл – це №20, №6 і №15. Проте будемо бачити можливості міського бюджету і будемо шукати інвесторів. Фактично вже у 28 із 36 шкіл в тій чи іншій мірі відбулись зміни з оновлення спортивних баз закладів. Молодь повинна займатися фізкультурою і спортом, ми маємо популяризувати спорт», — передає слова Моргунова прес-служба мерії.

Довідка. Загалом з 2011 року у Вінниці збудовано 6 спортивних ядер для 8 шкіл (№№ 10, 27, 30, 31, 18, 25, 34 і 35. Спортивні багатофункціональні майданчики встановлені у 6 закладах (№№ 1, 4, 12, 19, 26, 32). Спортивно-тренажерні та дитячі майданчики - у 16 школах (№№ 3, 5, 6, 11, 12, 16, 20, 22, 23, 26, 27, 29, 31, 32, 33, 36).

    Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

    Коментарі (6)
    • Инна Гаврилюк

      А нічого,що охоронник не пускає за власним розкладом до майданчику(на відміну від стадіону на 35 школі) на стадіоні 25 школі.Куди звернутися?
    • Anonymous

      Не пишите откровенную ЧУШЬ - всё это ложиться на плечи покупателей квартир и заложено в стоимость квартир. И за такие действия горисполкома в Криминальном кодексе есть статья - но это только в нормальной стране.
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Вінниці за сьогодні
    21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
    keyboard_arrow_up