Новий міст буде довжиною 627 метрів. Орієнтовна ціна — 900 мільйонів гривень

Новий міст буде довжиною 627 метрів. Орієнтовна ціна — 900 мільйонів гривень
  • Минулої п’ятниці, 22 березня, відбулося громадське обговорення проекту детального плану території, яку займатиме четвертий міст у Вінниці
  • Його прокладуть між вулицями Ватутіна та Янгеля. Довжина переправи — 627 метрів.
  • Також говорили про кількість смуг, нову «гілку» для тролейбусів та про будівлі, які доведеться знести через будівництво мосту.

На минулому тижні, 22 березня, пройшло обговорення плану території під будівництво ще одного мосту, який з’єднає Замостя і Тяжилів. Проектанти розповіли вінничанам, що протяжність нової дороги від вулиці Янгеля до вулиці Ватутіна буде 1126 метрів. З них — 627 метрів — це підвісний міст.

Проїжджа частина матиме чотири смуги, шириною 3,75 метра кожна. Також буде велосипедна доріжка шириною 2,25 метра і пішохідний перехід 2,25 метра шириною.

«Чим цінний цей проект для мешканців Тяжилова: можливість швидко дістатися центру міста (орієнтовно 15 хв); підвищиться швидкість обслуговування медичними, соціальними структурами, комунальниками тощо; «підтягнеться» загальна інфраструктура мікрорайону (нові місця відпочинку, наприклад)», — написав у своєму фейсбуку міський депутат Володимир Онофрійчук.

Відео дня

На обговоренні також розказали про будівлі та споруди, які підпадають під знос та вилучення ділянок — кафе «Молодіжне», двоповерховий гуртожиток та будівля обласної прокуратури.

Директор департаменту земельних ресурсів міськради Сергій Кушнірчук казав, що вирішувати питання щодо вилучення ділянок будуть шляхом перемовин і консультацій з підприємцями. Про це писала журналістка сайту vajr.info Тетяна Куц

— Є таке поняття як викупна ціна. Вона ґрунтується виключно на експертній оцінці. При цьому враховуватиметься вартість квадратного метра, вартість земельної ділянки, вартість об’єктів нерухомого майна на даній території, і навіть вартість зелених насаджень — казав Кушнірчук. — Якщо земельна ділянка частково попадає під пляму забудови, законодавець дозволяє власнику вирішувати, чи та частина, яка не підпадає під вилучення, буде йому цікава для подальшого використання.

Разом з тим Сергій Кушнірчук казав, що закон дозволяє вилучати земельні ділянки і за рішенням суду. 

Чиновники розповіли і про ціну майбутнього мосту: орієнтовно 900 мільйонів гривень.

У громадських слуханнях взяли участь 44 жителі міста. З них лише одна людина проголосувала проти погодження документації детального плану території. Решта учасників — «За». Далі містобудівну документацію мають затвердити на засіданні виконкому міської ради.

Читайте також:

За матеріалами: vajr.info, допис у фб Володимира Онофрійчука; фото: vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Константин Савельев

    Проект это языком трепать не мешки ворочать
  • Сергей Прокопчук

    Колись давно, планувався міст з І.Богуна на Київську, виїзд на Гонти. Це була би розгрузка, так, з Вишеньки на Київську, це да. Вул.Максимовича для цього в свій час і будувалась.
  • Yurii Pilyavoz

    з коментарів я зрозумів що не треба міст будувати. Взагалі нічого не треба будувати, бо ж довго/вкрадуть/недобудують/дорого/просто "зрада". Причини і вигоди для міста майже нікого не цікавлять

    Вадим Степанчук reply Yurii Pilyavoz

    Розумієш все просто. Коли ти недоотримуєш щось в житті в тебе два виходи або все міняти і досягати успіху або розслабитися і пливсти за течії. А коли течія міняється, а ти все той самий шматок лайна то приходиться кругом шукати зраду, щоб хоч трохи '' запах'' примаскувати)
  • Николай Сидлецкий

    Растянут на лет 5 как минимум , ну и что это за цена ? Или это только для начала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up