Японські коропи-кої, теплиця і відсутність газу. Заступник мера Слишинський показав свій будинок

Японські коропи-кої, теплиця і відсутність газу. Заступник мера Слишинський показав свій будинок
У відповідь на «Екскурсію вінницькими Межигір’ями», організовану Свободою та Батьківщиною, заступник міського голови Вінниці з юридичних питань Володимир Слишинський показав журналістам свій будинок.

Посадовець каже, під час акції організованої активістами, ті промахнулися з адресою і навідалися до інших людей.

- Знаєте, насправді мені не має чого приховувати. Хоча, по великому рахунку, я вважаю, що дім людини – це її фортеця.  І коли їздять, лазять по парканах, це по-перше неетично, а, по-друге, за це передбачена кримінальна відповідальність… Більше того мені приписали якісь неіснуючі речі, - каже він. – Тому аби внести ясність, я вирішив прояснити це питання. Тим більше, нікуди балотуватися я не збираюся, на відміну від організаторів цих екскурсій. А ще - за кожну копійку я можу відзвітувати. Роботи ніколи не боявся. Маю біля десяти лише робочих спеціальностей. Так склалось, що ще з часів роботи на ЦКБІТі, я отримував досить пристойну зарплату. Наприклад, коли я працював на заводі – моя зарплата тоді складала близько 400-500 рублів, при середніх на той час на рівні 130, - каже Володимир Слишинський. – Потім, коли мером став Дворкіс – я перейшов працювати в міськраду. Коли він пішов – я зробив це ж саме. Створив власну юридичну компанію і не думав, що уже повернуся. І не повернувся б якби не Гройсман.

Як виявилось, заступник міського голови уже вісім років як живе на дачі – на території типового садового товариства.

Відео дня

- До речі, на таких дачах скоро можна буде нормально прописуватися по всій Україні. Ці законопроекти вже знаходяться на розгляді у Верховній Раді. А все починалося з того, що ми у Вінниці розпочали таку практику саме з наших садових товариств, - каже він.

Його дача-будинок знаходиться на П’ятничанах, фактично біля лісу, а по асфальтному покриттю на дорозі, яка веде до садиби ніяк не скажеш, що тут мешкає хтось з керівництва міськради. А ще будинок знаходиться не так далеко від кладовища.

- Воно напевно зберігає цей район. Не було б його – тут би уже все почали забудовувати висотками і місце втратило свій шарм. А так тут тихо, свіже повітря, зрештою тут просто можна відпочити, - додає заступник мера, - що я і роблю, коли приходжу сюди. Навіть робочих питань вдома намагаюся не вирішувати.

Дачу площею близько 40 метрів квадратних, включаючи дерев’яний  другий поверх, та ділянку – близько п’яти соток, за його словами він купив в 2004 році, коли не працював в міськраді. Сьогодні будинок «розрісся» до ста метрів квадратних, а присадибна – до 15 соток, коли сусід вирішив продати свій наділ.

- Чесно кажучи, ніколи не думав, що житиму на дачі, - продовжує він. – Я сам виховувався в дитячому будинку, потім в школі-інтернаті. Коли мати отримала квартиру – для мене це було усе. Головним чином через те, що жити в квартирі було зручно: вода, газ, каналізація. Коли я купував цю дачу, то думав, що роблю це ради того аби вирощувати полуницю та черешню. А потім все помінялось. Дочка вийшла заміж. А я просто залишив квартиру і переїхав сюди. Хоча в будинку була лише гола штукатурка, з меблів – коробка від холодильника, замість сходів на другий поверх – драбина, а надувний матрац – замість ліжка. Я лягав увечері на нормальний матрац, а вранці прокидався на підлозі, але я був такий щасливий… Сьогодні мене в квартиру уже не заженеш. Інша справа – слід віддати належне моїй дружині: я постійно щось переробляю, добудовую, змінюю, - не знаю як вона це витримує.

Взагалі, сам будинок зовні нічим особливим не виділяється, більше кидається в очі присадибна ділянка. Тут ростуть сотні рослин, висаджених таким чином, що кожні два тижні зацвітає якась нова.

- Чесно кажучи з ландшафтним дизайном мені допоміг колишній колега по заводу, він же – мій сусід, але сама задумка, прокладення підземних кабелів водо- та енергопостачання – це моє, - каже Володимир Слишинський, який ще й виявився затятим садівником-городником.

- Взагалі, ми на базарі нічого не купуємо: перці, баклажани, цибуля, морква, квасоля, кукурудза, полуниці, огірки, помідори, практично усе, крім картоплі, вирощуємо самі. Вистачає нам з дружиною і дітям та онукам, - розповідає він. – Ось, наприклад, ця грядка з полуницею - це улюблене місце онучки Анюти, яка пішла в перший клас.

Любить тут ласувати і другокласник Олександр. Подивіться, між усіма грядками спеціально вистелені доріжки.

Взагалі, одне з правил – не можна наступати на грядки, бо так руйнується структура ґрунту. Тому ми навіть не перекопуємо повністю грядки – обробляємо тільки верхні 10 сантиметрів шару. Дуже допомагають і каліфорнійські черв’яки. Дитяче відерце їх колись придбав за 80 гривень. А зараз – вже сам їх вирощую. На відміну від наших вони в п’ять разів краще переробляють землю, а ще добре справляються з харчовими відходами. В результаті утворюють гумус, яким теж можна удобрювати землю. Взагалі, якщо хочете мати гарний урожай – слідкуйте не стільки за ним, як за ґрунтом… А це наша теплиця, ми тут загалом збираємо по 150 кілограмів овочів.

Свіжі огірки, помідори та перець звідси у нас навіть на Новий рік, - продовжує Володимир Слишинський. – В цьому сезоні огірки ми уже посадили вдруге. Тут усюди система капельного поливу. Самим поливом керує комп’ютер на сонячних батареях.

З енергоефективністю, як переконує заммера, у нього теж все гаразд. Всього в будинку нараховується 47 лампочок – усі світлодіодні. За електроенергію спожиту ними родина платить не більше 20 гривень на місяць.

Ще одна особливість будинку – відсутність газу.

- Він підведений, але я принципово не хочу його під’єднувати, - каже він. –  В майбутньому ставитиму сонячні батареї, але спочатку потрібно зробити проект, поставити двохнаправлений лічильник.  Таким чином на цьому можна буде ще й заробляти – держава має доплачувати гроші за виробництво енергії.

Поруч з будинком розташований невеличкий штучний став.

Тут уже п’ятий рік живуть  12 справжніх японських коропів-кої. Порода була виведена в Японії кілька тисяч років тому. Кажуть, ця риба може жити більше 200 років та досягати метра завдовжки. Незважаючи на це, на господарстві ще є дві кішки та двоє кошенят. А найближчими днями компанію їм ще має скласти вівчарка Гера.

Та одне з центральних місць присадибної ділянки займає бесідка, де є мангал, плита, коптильня та піч.

- Знаєте, за гроші, витрачені на неї, я міг би, мабуть, придбати авто, але я нітрохи не шкодує про це рішення, - каже Володимир Слишинський, - оскільки до машин я не відчуваю особливої любові, навіть не в усіх марках розбираюсь, а в гаражі в мене стоїть інший транспорт – двоколісний...

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Yaroslav Shakula

    Комментаторы-люстраторы жгут :)



    Если не считать стоимость земли (а она временами стоила копейки), тут и на 100 тысяч зеленых не наберется. По-моему, по забору понятно, что у человека нет халявного бабла, которое он не считает.
  • levgren

    чиновник походу должен жить в землянке, чтобы к нему у народа не возникало притензий! Б Р Е Д...
  • levgren

    сына его знаю лично. в детстве постоянно на рыбалку ездили - отличный парень, батя соответственно! и кто орет, что наворовал и что жлоб - тот галимый нищеброд, который ниуя в жизни не добился! а карпы там уже лет 10ть как минимум живут. и в те времена цена на них была от 40грн за особь (10-12см), знаю так как около года работал в Кои-центре на Нивках в Киеве. так что не нужно пи%деть!
  • Всепомнячий

    бреше як і усі.працював в радянські часи,складав,а зараз витрачає.це типовий відмаз всіх крадіїв
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up