Всім українцям, які повернулися з полону,  виплатять по 100 тисяч гривень

Всім українцям, які повернулися з полону,  виплатять по 100 тисяч гривень
  • Всім громадянам України, які 27 грудня повернулися додому в рамках процесу обміну полоненими, виплатять по сто тисяч гривень.
  • А час, що вони пробули в полоні, буде зараховано до трудового стажу.

Про це заявив керівник Міністерства соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами,  військовим, які потрапили в полон, цей час буде зараховано як учаснику бойових дій.

Рева заявив: «Наша пропозиція полягає в тому, щоб кожному з звільнених українців виплатили по сто тисяч гривень. Період, коли людина незаконно утримувався бойовиками, буде зарахований йому в трудовий стаж. А якщо мова йде про військовослужбовця, який потрапив в полон, то цей термін йому зарахують як учаснику бойових дій - в потрійному варіанті».

Відео дня

Також чиновник зазначив, що звільненим з полону українцям також нададуть інші види соцдопомоги.

Рева додав: «Ми підготували проект постанови про надання матеріальної допомоги кожному з тих, хто був звільнений. В даний час мої доручення йдуть на місця, щоб кожне управління соціального захисту за адресою вивчило потреби цих громадян - у когось реабілітація, у когось  працевлаштування, а комусь підлікуватися потрібно ... Кожен українець, що повернувся з полону, повинен відчувати, що повернувся додому, і країна не тільки квітами їх зустріла, але і повертає їх до мирного життя».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    "Один из освобожденных на Донбассе украинских военнослужащих попал в руки сепаратистов, будучи в состоянии алкогольного опьянения на боевом дежурстве, а потом на видео ругал ВСУ.



    С таким обвинением на Facebook-странице выступил ветеран АТО Андрей Прокопчук.



    "Президент встречает... кого?! Анатолия Кучера? Алкаша, который во всех интервью поливает грязью ВСУ? Алкаша, которого взяла на боевом дежурстве пьяным вражеская ДРГ (диверсионно-разведывательная группа. – Прим.Ред.), потом зашла в блиндаж и добила двух спящих бойцов, которых я сдергивал в блиндаже, чтобы убедиться, что "200-е" не заминированы. Алкаша, которого я убрал из своего подразделения ввиду того, что я не видел его трезвым", – написал Прокопчук."

    https://strana.ua/news/114777-odnoho-iz-osvobozhdennykh-iz-plena-obvinili-v-pjanstve-v-ato.html

    ДА, за словами пані Ольги Бобрусь  -" героїв на зеків"

    Обмін полонених - важка тема, але і влада і ЗМІ не втрачає можливість для піару.

    Ми воюємо з Росією а міняємо українців (зеків) на українців (героїв).

    ДНР і ЛНР зброя від Росії, ми "циганемо" зброю у "любих друзів", і плескаємо у долні що будемо і надалі вбивати українців. Напевне  така позиція не веде до миру, десь тут є брехня . Шановна Ольго, журналістика не базується на пропаганді, хочеться від Вас висвітлення теми обьєктивно, з різних боків, прочитав і не викинув тему з голови а намагаєшся зрозуміти людей. Авторе, можливо вам необхідно писати менше а більше приділяти увагу розкриттю теми, висвітлювати питання з різних боків. Для прикладу пан Рева сказав зараховано як учаснику бойових дій. Це напевно згідно з конституцією?  Це стосується всіх 74 людей чи можливо 73, жінка ЗСУ яка виявила бажання залишитись у сепаратистів до героїв не зарахована? 100тис вона отримає? Задайте уряду питання які не є прямою пропагандою а цікава читачу.

  • Anonymous

    Було б добре,якби при цьому ще враховували обставини ,за яких та чи інша особа попала в полон. Бо вже була одна така "всеукраїнська полонена". Як та історія закінчилася-ви самі знаєте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up