Вісімнадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та області (ХРОНІКА)

Вісімнадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та області (ХРОНІКА)
  • 24 лютого о 5 ранку Росія напала на Україну. Відбулось збройне вторгнення військ ворога по всім напрямам, включаючи ділянку кордону з республікою Білорусь та адмінмежу з АР Крим. 
  • Україна впевнено продовжує відбивати атаки РФ та захищати цілісність своєї держави.
  • За посиланням ви знайдете перевірену важливу інформацію, яка сталася у Вінниці та області з 20 години.

09.00

«Я закликав, щоб навели порядок з блокпостами, тому що з точки зору переміщення гуманітарних вантажів, вони дуже ускладнили нам роботу. Там, де раніше ми витрачали 5 годин, ми почали витрачати 30-40 годин. Вчора мені повідомили, що машина з борошном була в дорозі 72 години. Це все неприпустимо, економіка має працювати. Всі, хто можуть, повинні виходити на роботу і робити все, щоб насичувати країну товарами та послугами. Сильна економіка надасть нам можливість вирішувати й інші питання, у тому числі наближувати нашу перемогу», — сказав Володимир Гройсман під час включення в телемарафон «Єдині новини».

07.46

Про Вінницю не говорять, і це заспокоює! Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ:

Відео дня
v class="video-block">

07.06

Управління СБУ почало записувати відео з оперативною інформацією про основні події у Вінницькій області. Ось їхнє перше відео за більшу частину попередньої доби:

06.45

На своїй сторінці на Фейсбуці губернатор Вінницької області поширив добірку аргументів, які доводять, що росіяни нам ніякий не братський народ, це всього лише радянський фейк. 

01.00

Вінницький простір для ветеранів та громадських організацій, що працюють у цій сфері Veteran Hub надає моральну підтримку. 

«Наш телефон працює для дружин, дівчат і партнерів, батьків, сестер, дітей та друзів будь-кого, хто захищає наш дім. Ми тут, аби вислухати, поговорити та підтримати сім’ї військових, ветеранів і ветеранок. Психологи, юристи та консультанти хабів добре знають, як працювати з досвідом війни, який тепер розділяє уся країна», — йдеться у дописі простору. 

00.30

З 14 березня стартує освітній проєкт «Навчання без меж». Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів. Це додатковий інструмент для дистанційної освіти, яка з завтрашнього дня стартує у Вінниці. 

«Зараз наше завдання організувати та запустити освітній процес, принаймні там, де дозволяє безпекова ситуація. Для цього ми об’єднали зусилля з колегами та партнерами  й підготували додаткові інструменти для дистанційної освіти, як от проєкт «Навчання без меж», — сказав Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Кожен день буде присвячений окремій дисципліні. З 14 до 18 березня транслюватимуться такі уроки:

  • 14 березня – українська мова;
  • 15 березня – математика;
  • 16 березня – історія України;
  • 17 березня – українська мова;
  • 18 березня – математика.

Так, дитячий телеканал «Піксель» транслюватиме уроки для 5 класу щоденно о 10:00 та для 6 класу об 11:00. ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу 1+1 media, показуватиме уроки для школярів трьох класів: 7-го з 10:00 щоденно, 8-го з 11:00 та 11-го класу з 12:00.

Регіональні канали Суспільного відповідно транслюватимуть заняття для 9 класу о 10:00 та для 10 класу об 11:00. Також усі згадані уроки можна буде переглянути на платформах онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv як у прямому ефірі, так і в будь-який зручний час абсолютно безплатно.

Наголосимо, з понеділка, 14 березня, всі школи Вінницької міської територіальної громади відновлять освітній процес. Він проходитиме у дистанційному форматі. Уроки будуть починатись не раніше 9.00 за гнучким розкладом.

23.45

В Укрзалізниці оголосили, що наразі графік регулярних поїздів залишається незмінним до переходу на літній час.

Про напрямки приміських та міжміських потягів, що будуть курсувати нашою Південно-Західною залізницею 14 березня та інформацію про додаткові евакуаційні рейси читайте ТУТ. 

23.00

Медзаклади Вінниці з початку війни працюють у штатному режимі. Однак, якщо у вас немає можливості приїхати у медзаклад, то деякі з лікарів готові консультувати онлайн. Одним з таких медзакладів є «Центр матері та дитини», знаходиться на Маяковського, 138. 

Колектив цього закладу запустив телеграм-канал для безоплатної онлайн допомоги, щоб максимально швидко та якісно допомогти тим, хто не має змоги звернутись до закладу.

Посилання: https://t.me/ Fpwnjl4KiaBhYjRi

У телеграм-каналі медики наголошують, що допомога надається незалежно від місця прописки та знаходження сімейного лікаря, всім переселенцям теж. 

Додамо, що раніше ми писали текст, в якому зібрали телефони лікарів, які під час війни консультують безплатно. Прочитати можете ТУТ

22.30

Працівники музею міста Паневежис, що у Литві, зібрали 585 євро для підтримки Музею Вінниці й передали ці кошти нам. Про це повідомляють на сторінці Музею Вінниці. Додамо, що Паневежис — місто-побратим Вінниці. 

«Ми вирішили, що отримані кошти потрібно одразу спрямувати туди, де від них буде миттєва користь. Більшу частину суми (15 тисяч гривень) перерахували на рахунок ГО «Валькірія» для закупівлі бронежилетів захисникам Києва», — читаємо у дописі. 

Як пишуть на сторінці, решту суми (трохи більше, ніж три тисячі гривень) вирішили залишити для заправки пальним автомобіля, на якому наші співробітники беруть участь у низці волонтерських ініціатив у Вінниці.

«Закликаємо і вас долучитись до збору коштів, якщо можете: 5168 7574 2377 9687 (ПриватБанк) Мірзаєва Марина / Maryna Mirzaieva. 5375 4141 1705 3115 (Монобанк) Мірзаєва Марина / Maryna Mirzaieva», — кажуть вінничани. 

22.00

Почалась комендантська година, яка діє з 22.00 до 7.00 години. У цей час для громадян діють чіткі обмеження, необхідні задля їхньої безпеки.

21.31

З Іспанії у Вінницю сьогодні прибув гуманітарний вантаж. 

700 коробок із речами першої необхідності: ліки, продукти, військове спорядження, одяг чоловічий та жіночий, засоби особистої гігієни.

21.07

Відсьогодні, національний роумінг можна використовувати не лише для голосового зв'язку та СМС-повідомлень, а й для доступу до мобільного інтернету. Про це йдеться у спільному пресрелізі українських операторів Київстар, Vodafone Україна та lifecell.

Найбільші мобільні оператори України, нагадаємо, разом з урядом запустили послугу національного роумінгу, який дозволить перемикатися між мережами в разі проблем зі зв’язком.

20.47

Вінницькі волонтери закуповують для наших захисників бронежилети.

— Перші броніки поїхали. Тим, хто цього дуже потребує. До цього процесу залучені десятки людей. Від виготовлення пластин до пошиття плитоносок. І я тисну руку і обіймаю всіх, хто поруч. Хто рятує тим самим життя нашим хлопцям, — пише у фейсбук головний редактор 20minut.ua Вадим Павлов. — Одразу кажу. Ми не продаємо броніки! Ми все робимо за кошти, які кидають нам друзі з Вінниці, Києва, Львова і з різних куточків світу (я вам дуже вдячний). Тому просто купити не вийде. Бронежилети особисто віддаємо в руки людям, які завозять тим, хто обороняє нашу державу в найгарячіших місцях. Робимо це — безкоштовно. 

Долучитися можна перерахувавши кошти за реквізитами: 

  • 5167985500261946
  • UA033052990000026206889281289

20.00

Завтра, 14 березня, у Бершаді в останню путь проведуть молодого солдата Дениса Гринюка. Хлопець загинув на війні.

— Прощання відбудеться завтра о 10.00 годині за адресою м.Бершадь, вулиці Гагаріна 25, — повідомляє MY. Бершадь.

 

Читайте також:

Сімнадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та області (ХРОНІКА)

Шістнадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та області (ХРОНІКА)

П'ятнадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Чотирнадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Тринадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Дванадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Одинадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Десята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Дев’ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Восьма ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Сьома ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Шоста ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

П'ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Четверта ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Третя ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Друга ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Перша ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up