Сьома ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Сьома ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)
  • 24 лютого о 5 ранку Росія напала на Україну. Відбулось збройне вторгнення військ ворога по всім напрямам, включаючи ділянку кордону з республікою Білорусь та адмінмежу з АР Крим. 
  • Україна впевнено продовжує відбивати атаки РФ та захищати цілісність своєї держави.
  • За посиланням ви знайдете перевірену важливу інформацію, яка сталася в Україні та Вінниці з 20 години.

9.00

Це була друга ніч без сирен повітряної тривоги для вінничан. 

8.34

Звернення Президента України Володимира Зеленського:

«Кожен окупант повинен знати: вони отримають від українців люту відсіч. Таку, що назавжди запам'ятають, що ми свого не віддамо!» 

8.20

О цій порі у Вінниці громадський транспорт тільки готується вийти на лінії.

Учора, нагадаємо, прийняли рішення, що громадський транспорт ходитиме з 9.00 до 20.00. Магазини, аптеки працюватимуть з 10.00 до 19.00.

8.00

Керівник фракції Слуга народу в парламенті Давид Арахамія обіцяє найближчим часом повідомити деталі другого раунду переговорів із російською стороною.

Він підтвердив, що переговори дійсно відбудуться, але не в Біловезькій Пущі, як повідомлялося раніше.

7.32

Триває восьма доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Яка ситуація на різних напрямках?

Ранкове зведення Генштабу ЗСУ:

7.00

О 7.00 на Вінниччині комендантська година закінчилась. Якщо рушаєте в місто, не забудьте взяти з собою документи.

06.35

У Вінниці, як і в інших містах, працюють не тільки українські журналісти. Це фото зробив спецкор The New York Times Brendan Hoffman.

— Працівник Калинівської служби автомобільних доріг у суботу зняв дорожній знак. Робочим по Україні наказали зняти дорожні знаки, щоб ускладнити навігацію російським військам, — так підписав він це фото.

05.33

У Вінниці вже другу ніч підряд все спокійно. Тривогу не оголошували. Остання була о 18.30 минулої доби. Ніяких повідомлень від спецслужб також не надходило. 

04.46

Нова обкладинка журналу TIME

03.51

«Наша армія робить все для того, щоб зламати ворога остаточно. Майже дев'ять тисяч убитих росіян! За один тиждень! На Миколаївському напрямку окупантам доводиться десятками гвинтокрилів забирати своїх "двохсотих" і "трьохсотих"», — промова Президента України Володимира Зеленського.

03.09

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель назвав історичним моментом ухвалення резолюції Генасамблеї ООН про агресію Росії проти України.

«Це історичний момент. Члени ООН об'єдналися, щоб виступити на захист цінностей та принципів, закріплених у Статуті ООН», — заявив Боррель.

Він наголосив, що всім необхідно продовжувати працювати на благо міжнародного миру та безпеки, захищаючи всі держави, великі та малі.

02.40

Секретар Рада національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час своєї промови у телемарафоні зазначив:

  • Близьке коло Путіна переконане, що він несповна розуму.
  • Війська Білорусі переведені у готовність №1.
  • Горлівка — українське місто. Ми забираємо своє.
  • Все виконується згідно з планом, який є у наших структурах. Якщо ворог думає, що ми будемо лише захищатися — вони помиляються.
  • Окупанти не розуміють, куди вони потрапили і дезорієнтовані, налякані та без пального. Вони мають бажання лише потрапити додому.
  • Наші люди будуть виходити та захищати нашу країну.
  • Наш Президент нас не зрадить і народ наш не зрадить.
  • Ми працюємо над питанням закриття неба над Україною. Якщо ми цього не зробимо, наші діти будуть незахищені. Зараз це питання №1.

02.20

У Вінниці тихо. Якщо ви не спите, то ось вам трошки втішних новин: віра українців у перемогу зростає з кожним днем, й останніми днями сягнула 88%. Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг». 

02.00

Важливе нагадування від Міністра оборони Олексія Резнікова:

01.40

Президент Зеленський присвоїв звання «Героя України» 15 нашим захисникам. На превеликий жаль, деяким з ним, посмертно. Вічна Слава Героям! 

01.16

Російські окупанти бомбардували мирних жителів в Ізюмі. Є загиблі, удар прийшовся на багатоповерхівку та приватний будинок, — про це повідомили в офіційному телеграм-каналі Верховної Ради України. 

01.00

Нове звернення нашого Президента Володимира Зеленського: «Кожен окупант повинен знати: вони отримають від українців люту відсіч. Таку, що назавжди запам'ятають, що ми свого не віддамо»!

00.30

Гроші з ковідної тисячі тепер можна витрачати на будь-які продукти чи товари. Головне: гроші з єПідтримки можна допомогти ЗСУ.

За 6 днів українці переказали на підтримку української армії понад 1,5 млрд гривень. Ми переможемо! 

00.00

За даними Держслужби України з надзвичайних ситуацій, за сім днів війни загинуло понад 2000 українців, не рахуючи захисників.

23.00

Вибух, який почули біля Південного вокзалу у столиці виявився влучним пострілом нашої ППО. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 

22.30

У Вінниці змінили часи роботи громадського транспорту і підприємств.

22.00 

Почалася комендантська година. 

  • Не покидайте домівок з 22.00 до 07.00! 
  • Перехожих можуть кваліфікувати як ворожі ДРГ, зазначає СБУ. Можуть стріляти без попередження, це комендантська година!
  • Усі цивільні особи, що перебуватимуть на вулиці у період комендантської години, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп. 

21.30

У центрі столиці — потужний вибух в районі південної сторони київського залізничного вокзалу.

Снаряд вдарив поблизу готелю Ibis, будівля вокзалу встояла і зазнала незначних ушкоджень, тому рух поїздів продовжується. Даних про жертв та постраждалих поки немає, однак пасажири вокзалу перебували в укритті.

20.40

Екстрений брифінг про стан справ у місті та області

Сергій Борзов, голова Вінницької військової цивільної адміністрації:

  • Вінницька тероборона проходить бойове злагодження. Ті, хто самоорганізувались — узгоджуйте свої дії з Нацполіцією та Теробороною. Людей на блокпостах наразі достатньо. 
  • Приємна новина: ми отримали 30 нових «швидких» для надання екстреної медичної допомоги.

Сергій Моргунов, міський голова Вінниці:

  • Продовольчі мережі, банки, АЗС, в більшості — працюють. Прошу розраховуватись банківською карткою там, де це можливо.
  • Громадський транспорт буде працювати з 9.00 до 20.00. Аптеки, магазини та підприємства будуть працювати з 10.00 до 19.00. Рішення починає діяти з 3 березня. Хочемо, щоб люди встигали потрапити додому до початку комендантської години.
  • Саме у Вінниці прийняли місію ООН. Прибув гуманітарний вантаж з румунського міста Сучава.
  • А ще міський голова проти того, щоб в обласному центрі та приміських селах вимикати вуличне світло на ніч: «Це, в першу чергу, ваша безпека. У темряві ви не побачите, хто ходить по вулицях».

20.00

«Генасамблея ООН проголосувала за історичну резолюцію, яка вимагає від рф припинити напад на Україну та вивести війська з нашої території. 141 країна із 193 проголосувала «за», 35 утрималися, п’ять — проголосували проти», — повідомляє Верховна Рада України.

Вгадайте, хто був проти припинення окупації України? Ось ця «солодка» п’ятірка: росія, білорусь, Сирія, Північна Корея, Еритрея.

Серед 35 країн, які утримались від резолюції — Китай, Індія, Південна Африканська республіка, Казахстан, Пакистан, Іран, Ірак, Куба та Центральна Африканська республіка.

 

Читайте також:

Шоста ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

П'ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Четверта ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Третя ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Друга ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Перша ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up