Одинадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Одинадцята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)
  • 24 лютого о 5 ранку Росія напала на Україну. Відбулось збройне вторгнення військ ворога по всім напрямам, включаючи ділянку кордону з республікою Білорусь та адмінмежу з АР Крим. 
  • Україна впевнено продовжує відбивати атаки РФ та захищати цілісність своєї держави.
  • За посиланням ви знайдете перевірену важливу інформацію, яка сталася в Україні та Вінниці з 19 години.

08.50

Міністepствo oбopoни нaдaлo oпepaтивну інфopмaцію стaнoм нa 06:00 7 бepeзня 2022 poку щoдo poсійськoгo втopгнeння.
Ворог пpoдoвжує нaступaльну oпepaцію. З пoчaтку дoби poсійський oкупaнт пpoдoвжив нaнeсeння paкeтнo-бoмбoвих тa apтилepійських удapів пo нaсeлeних пунктaх Укpaїни. Викopистoвувaють aepoдpoмну мepeжу Рeспубліки Білopусь для нaнeсeння aвіaудapів пo Укpaїні. Окупaнти пopушують пpaвилa Міжнapoднoгo гумaнітapнoгo пpaвa, здійснюють oбстpіли цивільнoгo нaсeлeння, "зeлeних кopидopів", бepуть у зapучники жінoк тa дітeй, poзміщують тeхніку, бoєпpипaси у житлoвих квapтaлaх міст, штучнo ствopюють гумaнітapну кpизу в зaхoплeних нaсeлeних пунктaх. 

Містo Іpпінь зaлишaється пoзбaвлeним світлa, вoди тa тeплa пoнaд тpи дoби, підвoзу їжі і вoди нeмaє, oкупaнти зaбopoнили містянaм вихoдити з дoмівoк.

Мaють місцe числeнні випaдки зйoмки пoстaнoвoчних peпopтaжів для poсійських тeлeкaнaлів щoдo нібитo гумaннoсті і людянoсті сoлдaтів зaгapбників. Тaкoж, у сoціaльних мepeжaх вopoг пpoдoвжує poзпoвсюджeння кoнтeнту, щo ствopeнo від пepшoї oсoби, якa нeгaтивнo висвітлює діяльність Збpoйних Сил Укpaїни.

Угpупoвaння Сил oбopoни Укpaїни здійснює oбopoнну oпepaцію нa всіх нaпpямaх висувaння пpoтивникa. Вopoг пpoдoвжує нeсти вeликі втpaти в живій силі, нaзeмній тeхніці тa зaсoбaх пoвітpянoгo нaпaду. Здaється у пoлoн.

08.20

«Навіть рідну Вінницю бомбардують». Віктор Циганков закликає НАТО закрити небо над Україною Вінгер київського «Динамо» Віктор Циганков відреагував на бомбардування Вінниці та закликав НАТО закрити небо над Україною. 6 березня російські війська завдали восьми ракетних ударів по вінницькому аеропорту.
Зазначимо, що Віктор виріс та починав грати у футбол у Вінниці.

07.52

Відбій повітряної тривоги!!!

07.50

Росія продовжує наступальну операцію проти України, але зазнає великих втрат: солдати здаються в полон - Генштаб.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 7 березня. Водночас ворог завдає ракетно-бомбових та артилерійських ударів по мирних населених пунктах.
У той же час, угруповання сил оборони України проводять оборонну операцію за всіма напрямками, де висувається противник.

З початку доби російський окупант продовжив завдання ракетно-бомбових і артилерійських ударів по населених пунктах України. Загарбники продовжують використовувати аеродромну мережу Республіки Білорусь для нанесення авіаударів по Україні.

07.28 

Оголошено повітряну тривогу. Прямуємо до укриття!!!

6.55

Список полеглих героїв оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці перший заступник голови Вінницької облради Володимир Кістін.

Ось імена, які ми не маємо права забути:

Руслан Сокольський, м.Гнівань

39 років. Трагічно загинув 26 лютого. Залишилися батьки, дружина та троє дітей.

Роман Шиманський, с.Міжлісся Барська ТГ

37 років. Загинув в Ірпені, коли підривали міст, щоб заблокувати прохід колоні окупантів.

Антон Антонюк, с. Човновиця Оратівської ТГ

23 роки. Залишилися батьки, дружина та син.

Сергій Пантелюк, м.Бершадь

24 роки. Лейтенант, Герой України. Залишилися батьки, дружина та новонароджена донька.

Євген Горик, Сутисківська ТГ

41 рік. Загинув 2 березня під час танкових обстрілів, відбиваючи наступ ворожих сил в м. Вознесенськ. Залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Олександр Мельник, с.Клембівка Ямпільского громади

Морський піхотинець, Герой України, який відстоював нашу незалежність 8 років. У нього залишились дружина й дитина.

Іван Ребар, м.Іллінці

Загинув 3 березня під Запоріжжям.:Він пройшов "Майдан" із першого до останнього дня, боронив Крим, із квітня 2014-го пішов захищати Україну. Вижив в Іловайському котлі, отримавши поранення. З осколками в тілі пішов знову захищати Україну після вторгнення. Нагороджений медаллю «Захисника Вітчизни», знаком та орденом «За мужність і відвагу», нагрудним знаком «За визволення Лисичанська», є нагорода за Іловайськ. Має подяки від Президента, командувача Національної гвардії, голови Верховної Ради.

Вадим Ткаченко

19 років, загинув під Борисполем.

Максим Купрійчук, с.Вінницькі Хутори

20 років. Російські окупанти вбили під Херсоном.

Максим Яровенко, с.Рожична Оратівської ТГ

19 років. Загинув у м. Харків.

Петро Лопатинський, с. Балабанівка Оратівської ТГ

27 років, Загинув 25 лютого у м. Ніжин Чернігівської області.

Валентина Пушич

Медик 72 бригади ЗСУ. За порятунок військових під час важких боїв у 2016-2017 р.р. Валентину Пушич нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. До того працювала у міжнародній транспортній фірмі, яка займалася пасажирськими і вантажними перевезеннями. Залишилась донька.

Вічна пам'ять!

6.50

Наші бійці завдають ворогам нищівних втрат та не забувають підіймати бойовий дух усім українцям. Пропонуємо розпочати новий день з гімну, який військові виконали біля вирви від вибуху.

6.33

Як отримати пенсію, якщо ви змінили місце фактичного проживання? Про це детально розповіли в «Укрпошті».

Зателефонуйте до Контакт-центру «Укрпошти» за номером 0 800 300 545 та наберіть кнопку 2. Повідомте про необхідність отримання пенсії, грошової допомоги за іншою адресою та передайте наступну інформацію:

6.09

Відбій повітряної тривоги!

5.15

Росіяни накрили Миколаїв з систем залпового вогню. Інформації про наслідки атаки наразі немає.

5.14 

У Вінниці повітряна тривога!

5.00

У нашому місті зараз тихо. Сирен не чути. 

Речниця главку обласної поліції Вінницької області закликала вінничан не панікувати, але й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. 

04.45

Начальник управління ДСНС України у Вінницькій області подякував підлеглим, які сьогодні працювали на ліквідації пожежі в Гавришівці. 

На своїй сторінці у фейсбуці він виклав фото звідти на написав: «Дякую особовому складу Служби порятунку Вінниччини за мужність та рішучі дії під час ліквідації наслідків ракетного обстрілу аеропорту Гавришівка. Служимо!».

04.31

В Україні запустили сайт Центру національного спротиву, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Його створили Силами Спеціальних Операцій ЗСУ для підтримки та координації всіх, хто бажає боротися за звільнення України від російських військ.

Посилання на названий сайт.  

4.20

Британський рок-музикант Стінг заспівав пісню в підтримку України. 

Щоб підтримати український народ на 11-й день війни, Стінг виконав трек Russians зі свого дебютного альбому The Dream of the Blue Turtles, який він записав ще у 1985 році.

«Я рідко співав цю пісню за багато років з моменту її написання, тому що ніколи не думав, що вона знову стане актуальною. Але у світлі кривавого та жахливо хибного рішення однієї людини вторгнутися до мирного незагрозливого сусіда пісня знову є закликом до нашої людяності. Для хоробрих українців, які борються проти цієї жорстокої тиранії, а також для багатьох росіян, які протестують проти такого насилля попри загрозу арешту та ув’язнення. Ми всі ми любимо своїх дітей. Зупиніть війну», — написав у себе на сторінці в Instagram Стінг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STING (@theofficialsting)

4.15

Netflix призупинив роботу свого сервісу у Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення до України. Раніше компанія відмовилася транслювати 20 російських пропагандистських каналів, з якими вона мала працювати за законодавством РФ.

Стрімінговий сервіс також оголосив про призупинення всіх майбутніх проєктів, пов’язаних з Росією. Тим самим Netflix приєднався до списку компаній, що розірвали зв’язки з цією країною.

3.49

Американський бізнесмен, пілот і астронавт, командир екіпажу SpaceX Inspiration4 Джаред Айзекман привіз допомогу для українських військових.

Про це написав у Facebook радник-посланник посольства України у Польщі Олег Куць:

3.30

Укрзалізниця опублікувала розклад руху евакуаційних поїздів, які будуть окрім графікових 7 березня. Попереджають, що їх графік руху буде уточнюватися. Він залежить від наповнюваності вагонів.  

Крім додаткових, курсуватимуть приміські поїзди. Розклад за напрямками дивіться тут:

3.00

НАТО не піде на закриття повітряного простору над Україною, адже це означатиме вступ у військовий конфлікт з Росією, що поставить під загрозу життя мільйонів європейців.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок в ефірі німецького телеканалу ARD, передає Укрінформ.

«Це означатиме, що літаки НАТО будуть обстрілювати російські літаки, це означатиме пряму участь НАТО в конфлікті… У нас є відповідальність за захист власного населення», — заявила Бербок, яка брала участь у зустрічі міністрів закордонних справ альянсу в п’ятницю.

Вона зазначила, що блок несе відповідальність за життя мільйонів європейців і не може ризикувати, аби путінська війна в Україні перекинулася на інші країни та перетворилася на третю світову — тож «треба зберігати холодну голову».

При цьому міністр зауважила, що докори Президента України Володимира Зеленського «уражають прямо в серце».

02.27

Волонтер Андрій Сірак про 11 день війни: 

— Місто Брешія (Італія) уклінно до землі дякуємо Вам!! Хочеться обійняти кожного з Вас, потиснути руки, познайомитися…. 
Сьогодні з такої далекої і такої близької Італії, прийшов крутецький вантаж! 
Набори засобів гігієни, памперси, дитяче харчування, продуктові набори, медичні засоби, а також рації!!
Все те, що як ніколи зараз потрібне нашій державі і її людям!!
Те, що Вашим коштом, та дбайливими руками забрано — сьогодні уже у нас, а від нас нашими безстрашними логістами все це, буде доставлено до місць, де то все екстренно потрібно !!
І одразу ж, частина вантажу (ліки) було доставлено до військового госпіталю! 
Завтра частина допомоги попрямує до Київської області………. 

Дякуємо Вам до небес!!!! 

01.36

Вінничани — це в крові.

Олег Веретинський вже багато років живе в Ізраїлі. Він вінничанин. Працює в аеропорту Бен-Гуріона в Тель-Авіві.

Подивіться, як він подавав сигнали російському літаку жовто-блакитним прапором! 
Після цього його звільнили. Але згодом поновили на роботі.

Він — маленький герой з нашої Вінниці.
Дякуємо, Олеже! Слава Україні! 

00.50

Як тебе не любити, Києве мій!

00.29

«Харків… Місто, яке стоїть попри обстріли…

Харків’яни виїжджають, але не всі.

Два дні тому волонтери об’єднались з обласною та міською владою — разом передали Харкову понад 25 тонн гуманітарної допомоги.

Це продукти, овочі, борошно, олія, крупи, м'ясна продукція.

Також медикаменти першої необхідності — антибіотики, кровоспинні препарати тощо і засоби особистої гігієни.

Сьогодні для харків'ян передали ще майже 30 тонн гуманітарної допомоги. Завантажили залізничний вагон продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни.

Тримайтесь, харків'яни!

Вінниччина — з вами!» 

Джерело: Очільник Вінницької ОДА Сергій Борзов

23.53

«Постраждалі у вінницькому аеропорту — на совісті путіна і його маріонеток. Під завалами перебуває шість людей — цивільних! Стан їх наразі невідомий. Це працівники летовища, яке на сьогодні не функціонувало, адже ми проводили його реконструкцію», — написав міський голова Вінниці Сергій Моргунов. 

23.27

«Сьогодні — Прощена неділя. Але ми не пробачимо сотні й сотні жертв. Тисячі й тисячі страждань. І Бог не пробачить. Ні сьогодні. Ні завтра. Ніколи. І замість Прощеного буде Судний день», — Володимир Зеленський у своєму зверненні. 

22.40

У нашому місті знову повітряна тривога. Усі прямуйте в укриття!

22.30

У Вінниці тихо. Пропонуємо вам подивитися це патріотичне відео. 

22.00

У Вінниці розпочалася комендантська година. Триватиме вона до 07.00. Нагадуємо правила поводження.

21.52

Відбій повітряної тривоги. Всі повертаються в домівки.

21.30

У місті все ще триває повітряна тривога. Усі в укриттях. 

А в той час Верховна Рада нагадує, що світломаскування зберігає життя! Закликають:

  • вимикайте світло в оселях;
  • зашторюйте вікна;
  • гасіть вуличне освітлення своїх будинків.

Так житлові будинки стануть непомітними для ворога у темну пору доби. Енергопостачання працює без перебоїв!

20.30-21.00

У Вінниці триває повітряна тривога. Всі побігли в укриття. 

20.00

Відбувся екстрений брифінг Вінницького міського голови Сергія Моргунова, голови ОДА Сергія Борзова та голови облради Вячеслава Соколового.

Борзов розповів про напад на аеропорт, зазначив — були готові. Тепер просить вінничан бути обачнішими та реагувати на сигнал про тривогу.

Моргунов зазначив, що цілилися і в цивільний аеропорт, і у військовий. Під завалами знаходиться шість працівників муніципального вінницького аеропорту:

  •         Крепкий Микола, 1960 року народження
  •         Борчук Олександр, 1971 року народження
  •         Мельничук Олександр, 1991 року народження
  •         Кондратьєв Олександр, 1991 року народження
  •         Хижук Олексій, 1996 року народження
  •         Драч Олександр, 1995 року народження.

— Про їх стан я зараз нічого не можу сказати, завали розбирать рятувальники. Завтра буде більш точна інформація, — сказав Моргунов.
Весь брифінг можете подивитися ТУТ. 

19.00

Триває одинадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

«Не досягнувши успішного просування підрозділів, окупаційні війська, в порушення Міжнародного гуманітарного права, продовжують наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної транспортної інфраструктури, обстрілювати та вбивати мирне населення», — пишуть в ЗСУ.


Читайте також:

Десята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Дев’ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Восьма ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Сьома ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Шоста ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

П'ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Четверта ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Третя ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Друга ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Перша ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ХРОНІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up