Вінницькі орендарі ставків тепер менше ходитимуть по кабінетах

Вінницькі орендарі ставків тепер менше ходитимуть по кабінетах
В Україні змінилось законодавство про ведення державного обліку водокористування. Раніше водокористувачі здавали звіти чотири рази на рік, з початку травня 2015 року задаватимуть лише один – до 1 лютого.

Зміни в законодавстві з’явились 16 березня 2015 року. Міністерство природи прийняло наказ, яким затвердило новий порядок ведення державного обліку та нову форму звітності. Він вступив у дію з 30 квітня.
- Для створення більш сприятливого клімату для суб’єктів господарювання скасовано необхідність подання звітності про використання води чотири рази на рік, - розповідає начальник відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод Ірина Войтюк. - Тепер строк до 1 лютого наступного за звітним роком. Тобто за 2015 рік водокористувачі мають прозвітувати до 1 лютого 2016 року.
За словами Ірини Войтюк, до звіту потрібно буде додати лабораторні дослідження якості води, яку орендар скинув (зворотна чи стічна вода) в результаті своєї господарської діяльності.
За словами начальника відділу водних об’єктів Наталії Бедзь у Вінницькій області нараховується 5 тисяч 341 ставок та 52 водосховища. Для користування водними об’єктами необхідно укладати договори оренди. Таких договорів на даний час залишилось 615. Близько 70 договорів вже укладено за новим законодавством.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up