Українцям для в'їзду в Євросоюз потрібен буде спецдозвіл за 7 євро

Українцям для в'їзду в Євросоюз потрібен буде спецдозвіл за 7 євро

Для в'їзду на територію Європейського Союзу необхідно буде отримувати спеціальні дозволи. Нововведення торкнеться всіх людей, які подорожують в рамках безвізового режиму.

Посли країн ЄС підтримали введення європейської системи інформації про поїздки та дозволів (ETIAS). Про це повідомляється на сайті Ради Європейського Союзу.

Єдина загальноєвропейська система дозволить проводити попередню перевірку громадян третіх країн, які намагаються в'їхати в Шенгенську зону за умовами безвізового режиму.

Вінничанам, які подорожують без віз, необхідно буде отримати попередній дозвіл на поїздку. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через Інтернет. Вартість такого документа складе 7 євро.

Відео дня

Очікується, що це буде сприяти підвищенню внутрішньої безпеки, запобігання нелегальній імміграції, охорони громадського здоров'я та зменшення затримок на кордонах шляхом виявлення осіб, які можуть становити ризик в одній з цих областей, перш ніж вони прибудуть на зовнішні кордони ЄС.

Надана інформація буде проходити автоматично перевірку по базах даних ЄС та Інтерполу, щоб визначити, чи існують підстави для відмови в дозволі на проїзд. При відсутності заборон або зауважень, дозвіл на в'їзд видаватиметься автоматично.

Якщо виникнуть підозри або інформація потребує додаткового аналізу, то заявка буде оброблятися вручну компетентними органами. У будь-якому випадку, термін розгляду інформації з винесенням відповідного рішення не буде перевищувати 96 годин.

Дозвіл на в'їзд буде діяти три роки або до закінчення терміну дії закордонного паспорта або іншого документа, зареєстрованого при оформленні заявки, в залежності від того, що станеться раніше. Однак його наявність не означає автоматичного права на в'їзд до країн Шенгену - остаточне рішення буде приймати прикордонник.

Спочатку система запрацює в аеропортах і морських пунктах пропуску. Перед посадкою на борт авіакомпанії і морські перевізники повинні перевірити наявність дійсного дозволу у осіб для яких вони передбачені. Через три роки з початку роботи системи це зобов'язання також буде застосовуватися до міжнародних автобусних перевізників.

Для того, щоб нові правила вступили в силу, їх ще повинен підтримати Європейський парламент і затвердити і Рада ЄС.

Нагадаємо, вінничанин Віталій Мельник відпочив у Данії та розказав, що сюди варто приїжджати за гарними краєвидами, чистим повітрям та «білими» ночами.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олексій

    Ок, раз так, Україна має підвищити акциз на 7Є на тону вивезеного металу та 7Є на куб кругляка.  А то це дефакто уже не безвіз, а 7Є/3 роки з людини.

    Задунайский Торонтуй reply Олексій

    Про шлюх забыл.
  • Юрий Вахитов

    Польская баланда подорожает?
  • Антинацист

    Музика Григорія Верьовки, Вірш Миколи Бажана:

    Ніколи, Ніколи не буде Вкраїна

    Рабою фашистських катів!
  • Задунайский Торонтуй

    Гейропейцы второго сорта! Остаточне прощавай, бгг))

    Чем это отличается от виз, дешевле, что-ли?? Так с учетом минимальных ввозимых суточных это даже дороже! И намного!

    Лох это судьба. СУГС, бгг))!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up