Субсидія-2019. «Виписувати» родичів не треба, але 18-річні мають працювати офіційно

Субсидія-2019. «Виписувати» родичів не треба, але 18-річні мають працювати офіційно
  • З 15 жовтня «Прозорі офіси» стали приймати вінничан для призначення субсидій.
  • Раніше Уряд ухвалив постанову, яка змінює правила надання субсидій. Зокрема, тепер будуть рахувати доходи тільки реально проживаючих мешканців. 
  • А люди, які досягнули 18-річчя протягом першого півріччя 2019-го, повинні бути офіційно працевлаштованими. Хоча в цьому є свої нюанси

Від сьогодні, 15 жовтня, «Прозорі офіси» міста стали приймати людей, які хочуть отримати зимову субсидію. Водночас, Кабмін ухвалив постанову, яка розширила перелік причин чому людям не даватимуть держдопомогу на сплату комуналки. Про це поговорили з директоркою департаменту соцполітики міськради Валентиною Войтковою.

Що змінила нова постанова Уряду?

— Постанова №373 внесла зміни до порядку призначення субсидій. Тепер держдопомогу призначаємо не на кількість прописаних мешканців, а на мешканців, які по факту проживають у помешканні.

Відео дня

Тобто, якщо у квартирі прописано п'ять людей, а проживає три, то для розрахунку субсидії врахуємо сукупний дохід тільки тих, хто фактично проживає у помешканні. Для цього у «Прозорий офіс» потрібно надати довідку про фактичну кількість мешканців у домогосподарстві.

Якщо людина вже зверталася з такою довідкою для призначення субсидії у неопалювальний період, то додаткової довідки приносити не треба: вона підлягає автоматичному перерахунку субсидії.

Водночас, субсидію не будемо призначати неофіційно працевлаштованим та тим, хто понад 60 діб перебував за кордоном, а потім подав нульову декларацію про доходи.


Нагадаємо, минулого літа субсидію людям не призначали через прописаних родичів, які по факту не живуть разом: адже їх доходи також враховували при розрахунку субсидії.


Які нові обмеження у наданні субсидії?

— Не призначатимуть субсидію тим родинам, в яких є неофіційно працевлаштовані особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, коли враховуються доходи для нарахування субсидії (1-2 квартал 2019 року). Адже їхні доходи враховуються в нарахуванні субсидії.

Крім того, залишаються чинними ті підстави для непризначення, які були внесені в постанову №848 раніше, — каже очільниця департаменту соцполітики Валентина Войткова.


У постанові Уряду № 807 йдеться, що субсидію не призначать, якщо 18-річні члени домогосподарства не мають доходів; або нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної зарплати; та/або вони або за них не сплатили ЄСВ.

Але вищевказана норма не стосується 18-річних, які у 1-2 кварталі 2019-го:

  • навчалися за денною формою навчання у закладах загальної середньої освіти, профтехосвіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти або зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, навчалися в центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості;

  • отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу по догляду за особами з інвалідністю I і II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомогу по безробіттю


Скільки прогнозовано родин отримає зимову субсидію?

— На автоматичний перерахунок субсидії мають право близько 25 300 домогосподарств. Торік автоматично отримували перерахунок 22 тисячі сімей, але надалі було призначено субсидію 39 тисяч домогосподарств. Тож очікуємо, що на цю зиму ми матимемо приблизно таку ж кількість отримувачів субсидій, — каже директорка департаменту соцполітики міськради Валентина Войткова.

Нагадаємо, з весни 2018 року поступово збільшують кількість обмежень для надання субсидій: тоді держдопомогу перестали давати тим, хто має великі квартири, у 2019 році — тим, у кого родичі на заробітках.

Загалом, через такі зміни, субсидії позбувся кожен другий-третій одержувач у Вінниці: взимку 2017/2018 року у місті було 73 тисячі субсидіантів.

Опитування

Чи потрібна вам субсидія?

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • оно

    как вы за№бали цены меньше и все будет нормально а субсидию себе в очко забейте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up