- Багато господинь протягом довгих років готують гуляш, але при цьому навіть не мають уявлення про те, як готується це традиційне угорське блюдо насправді. Ми пропонуємо вам приготувати гуляш за рецептом, який налічує вже не одну сотню років.
Покроковий рецепт традиційного гуляшу по-угорськи
- Візьміть 800 грамів добірної телятини без жиру, ретельно обмийте її і висушіть паперовими серветками.
- На середньому вогні розігрійте в казані або в будь-який інший глибокій сковороді 50 грамів вершкового масла. Обсмажте на ньому одну подрібнену цибулину, додайте подрібнений зубчик часнику і дрібку паприки. Також приправте цю суміш подрібненою цедрою одного лимона, вичавіть в неї лимонний сік.
- Приготовану телятину наріжте кубиками середнього розміру і викладіть в сковороду. Залийте гарячим окропом м'ясо так, щоб вода повністю накрила телятину.
- За смаком поперчіть і посоліть блюдо, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте протягом однієї години.
- Потім змішайте столову ложку борошна, 2 столові ложки сметани і столову ложку томатної пасти, викладіть цю суміш до м'яса, перемішайте і продовжуйте готувати ще 30 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення приготування додайте 2 лаврові листки і подрібнений перець чилі.
Подавати це блюдо потрібно з вареним рисом або картопляним пюре.
Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">
Читайте також:
Різдвяна кутя для хресних батьків: найкращі та традиційні рецепти
Коли в 2020-му будемо святкувати Великдень? Календар свят на весь рік
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.