- У понеділок, 6 січня, відзначають Святвечір. Діти сьогодні несуть своїм хресним батькам святкову вечерю. Обов'язковою стравою на столі повинна бути кутя.
Пропонуємо вам рецепт традиційної різдвяної страви.
Класичний рецепт куті з пшениці
Інгредієнти:
- пшениця - 1 склянка;
- вода - 3 склянки;
- мак - 1/2 склянки;
- порізані горіхи - 1/2;
- родзинки - 1/2 склянки;
- мед - 2 -3 ст. л.

Як приготувати кутю: покроковий рецепт
- Пшеницю промиваємо і замочуємо у воді мінімум на 4 години.
- Потім розмоклу крупу заливаємо водою і варимо на слабкому вогні до готовності.
- Мак подрібнюємо в кавомолці.
- Подрібнюємо горіхи, а родзинки без кісточок заливаємо теплою водою на півгодини.
- З'єднуємо в глибокій мисці пшеницю, мак, родзинки, горіхи, додаємо мед за смаком і все перемішуємо.
- Охолоджуємо кутю і подаємо на стіл.
Порада:
- пшениця для куті повинна стати м'якою, але не розваритися. У процесі її варіння можна додавати воду.
Рецепт куті з рису: найкращий рецепт

Інгредієнти:
- рис – 1,5 склянки;
- мак – 1 склянка;
- горіхи – 0,5 склянки;
- родзинки – 0,5 склянки;
- мед – 120 грам
Покроковий рецепт
- Круглозерний рис промиваємо, проціджуємо, заливаємо водою у співвідношенні 1:2 і варимо до готовності.
- Мак промиваємо, заливаємо окропом на 2 години, потім проціджуємо через марлю. Розтираємо його за допомогою м'ясорубки або блендера.
- Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо на півгодини, потім просушуємо його.
- Рис висипаємо в миску, додаємо туди мак, родзинки, горіхи й мед.
- Готову різдвяну страву ставимо в холод.
Читайте також:
Смачного Різдва! Що поставити на стіл на Святвечір (ТРАДИЦІЇ)
12 пісних страв на Святий Вечір: що має бути на столі 6 січня
Слідкуйте за новинами Вінниці у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.