У понеділок, 6 січня, відзначають Святвечір. Діти сьогодні несуть своїм хресним батькам святкову вечерю. Обов'язковою стравою на столі повинна бути кутя.
Пропонуємо вам рецепт традиційної різдвяної страви.
Класичний рецепт куті з пшениці
Інгредієнти:
пшениця - 1 склянка;
вода - 3 склянки;
мак - 1/2 склянки;
порізані горіхи - 1/2;
родзинки - 1/2 склянки;
мед - 2 -3 ст. л.
Як приготувати кутю: покроковий рецепт
Пшеницю промиваємо і замочуємо у воді мінімум на 4 години.
Потім розмоклу крупу заливаємо водою і варимо на слабкому вогні до готовності.
Мак подрібнюємо в кавомолці.
Подрібнюємо горіхи, а родзинки без кісточок заливаємо теплою водою на півгодини.
З'єднуємо в глибокій мисці пшеницю, мак, родзинки, горіхи, додаємо мед за смаком і все перемішуємо.
Охолоджуємо кутю і подаємо на стіл.
Порада:
пшениця для куті повинна стати м'якою, але не розваритися. У процесі її варіння можна додавати воду.
Рецепт куті з рису: найкращий рецепт
Інгредієнти:
рис – 1,5 склянки;
мак – 1 склянка;
горіхи – 0,5 склянки;
родзинки – 0,5 склянки;
мед – 120 грам
Покроковий рецепт
Круглозерний рис промиваємо, проціджуємо, заливаємо водою у співвідношенні 1:2 і варимо до готовності.
Мак промиваємо, заливаємо окропом на 2 години, потім проціджуємо через марлю. Розтираємо його за допомогою м'ясорубки або блендера.
Родзинки заливаємо гарячою водою і залишаємо на півгодини, потім просушуємо його.
Рис висипаємо в миску, додаємо туди мак, родзинки, горіхи й мед.
Готову різдвяну страву ставимо в холод.
Читайте також:
Смачного Різдва! Що поставити на стіл на Святвечір (ТРАДИЦІЇ)
12 пісних страв на Святий Вечір: що має бути на столі 6 січня
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram .