“Не здамся просто так”. Вінничанці потрібна допомога у боротьбі із пухлиною мозку

“Не здамся просто так”. Вінничанці потрібна допомога у боротьбі із пухлиною мозку
  • Вікторії - 26 років, і нещодавно в неї виявили онкологічне захворювання. Це неоперабельна пухлина мозку.  
  • У дівчини є шанс поборотися за своє життя. Проте без вашої допомоги тут не обійтися

Вікторія звернулася до редакції RIA/20minut, бо їй потрібна допомога. Дівчині 26 років, і нещодавно в неї виявили онкологічне захворювання - диффузну астроцитому. Іншими словами, права півкуля мозку дівчини покрита неоднорідною пухлиною. Але це ще не вирок - пухлина на другій стадії розвитку, а, отже, у дівчини ще є час і величезний шанс поборотися за своє життя.

Як виявили онкологію?

Журналістка зустрілася із Вікторією у неї вдома. Дівчина виглядає стомленою: пошуки лікарні та збір коштів, в основному, лягають на її плечі. Але вона тримається молодцем і не втрачає надії. Віка розповіла, що спочатку її лікували від грижі, і вона навіть не думала, що справа обернеться так, що кінцевим діагнозом буде пухлина.  

— Місяці зо три у мене почався гострий головний біль. Лікарі сказали - скоріш за все, це грижа у шийному відділі хребта. Мовляв, займайся кінезітерапією та пий вітаміни. Але до центру кінезітерапії я так і не потрапила, бо через три дні після обстеження мене забрала швидка із головним болем такої сили, що я вам передати не можу. Коли після стаціонару я потрапила до лікарні Ющенка, у мене дуже погіршився зір - як виявилось пізніше, пухлина передавила зорові канали. У лікарні мені зробили МРТ(магнітно-резонансна томографія - авт.), і я здавала купу усіляких аналізів. Але нічого не допомогало, тож коли голова сильно боліла, мені просто вколювали знеболювальне. Коли виникла підозра на пухлину, мене направили до Києва.

Відео дня
blockquote>

“Жоден лікар не візьметься за операцію”

Уже у столиці, у інституті нейрохірургії імені Ромоданова дівчині поставили точний діагноз.

— Виявилось, у мене пухлина, яка не схожа на стандартні пухлини. Вона називається диффузною, тобто розосереджена по усій правій півкулі мозку. Пухлина є неоперабельною, і її можна вилікувати тільки променевою терапією,  - каже дівчина.  

Вікторії сказали, що жоден лікар не візьметься за операцію, тому що це нереально, адже її пухлина настільки однорідна із мозком, що операція у цьому випадку - марна справа.

— Виявили її відносно рано - на другій стадії. Тепер потрібні кошти на те, аби її взагалі прибрати. Зараз небайдужі люди, яким я дуже вдячна, скинули мені загалом 60 тисяч гривень. Та цього, на жаль, не вистачить, адже ціна лікування - 4 тисячі гривень на день - і це ще по мінімуму. Лікарі кажуть,  що від 3 до 6 місяців - і я її позбавлюся. Тільки от потрібні гроші на лікування.

Наприкінці розмови Вікторія розповідає, що днями збирається їхати до Кропивницького, адже на всю Україну тільки там, в «Українському Центрі Томотерапії», проводять необхідний дівчині вид променевої терапії.  

— Я ще молода, я хочу жити. Я не втрачаю надії, що все знов буде добре і я буду здоровою. Я б навіть і не просила допомоги, якщо б у мене була необхідна сума на лікування. Але зараз без допомоги інших мені просто не впоратися – я дуже сподіваюсь на підтримку небайдужих людей.

Як можна допомогти дівчині?

Будь-яка ваша допомога збільшить шанси на життя дівчини. Вікторія просить помолитись за неї, і, якщо є змога, допомогти фінансово.

Номер картки*: 5168 7427 1018 0153

*цей номер картки є новим, але старий, що вказаний у Фейсбук-постах, теж дійсний

Валютний рахунок:

Shuliak Viktoriia

IBAN   UA563808050000000262063183886

SWIFT code AVALUAUK

BENEFICIARY’S Public Joint Stock Company

BANK Raiffeisen BANK AVAL,

Kiev, Ukraine

Номер телефона та Вайбер Вікторії:

380672456905

Фейсбук:

https://www.facebook.com/Victoriya.Shulyak

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Витта Лолова

    Я бы вообще советовал по чаще обращаться к докторам для обследования, не покупать справку о прохождении медкомиссии, а реально все проходить, что бы знать каково здоровьечко! А то вдруг вылезет потом где то...столько спецов сейчас есть и клиник! По головному мозгу можно к сосудистому флебологу http://pirogov-clinic.com.ua/services/priem-vracha/priem-vracha-flebologa-sosudistogo-khirurga/ сходить...вот клиника в которой такой врач принимает!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up