На Вінниччині у дитсадку отруїлися діти. Восьмеро малюків у лікарні

На Вінниччині у дитсадку отруїлися діти. Восьмеро малюків у лікарні

На Вінниччині госпіталізували сімох дітей, яким від трьох до шести років. Малюки захворіли внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції.

У місті Могилеві-Подільскому, що на Вінниччині, в дитсадку № 3 отруїлися малюки.

2-3 квітня 2018 року у місті Могилів-Подільському в окружну лікарню інтенсивного лікування було госпіталізовано 7 дітей віком від 3 до 6 років, повідомили в Держпродспоживслужбі.

Діти скаржились на блювоту, пронос, підвищення температури тіла. При госпіталізації дітям встановлено діагноз гостра харчова токсикоінфекція.

Відео дня

За інформацією відомства, діти відвідують дитячий садок №3 міста Могилів-Подільського, останнє відвідування  було 29 березня 2018 року.

Варто зазначити, що станом на сьогодні,  4 квітня 2018 року, в інфекційному відділенні Могилів-Подільської окружної лікарні вже перебуває восьмеро дітей віком  від 3 до 6 років. Перебіг захворювання у 7 дітей середнього ступеню, ще у 1 дитини - легкого ступеню важкості.

Від усіх захворілих  дітей відібрано матеріал для лабораторного дослідження.  

Хворі  отримують відповідне лікування.

—  В ході розслідування лабораторно обстежено 14 працівників закладу дошкільної освіти. Для лабораторних досліджень відібрано 2 проби води централізованого водопостачання та 20 змивів з об’єктів внутрішнього середовища харчоблоку закладу дошкільної освіти. Відібрано також проби масла вершкового, сметани, молока, добові проби наявних на момент обстеження страв -  плов, суп рисовий, макарони, ікра кабачкова, — кажуть у  прес-центрі Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Фахівці управління  проводять епідемічне розслідування випадку захворювання дітей. Лабораторні дослідження матеріалу відібраного від хворих дітей, працівників садочку та проб об’єктів середовища тривають. У вогнищі проведена заключна дезінфекція.

Станом на 12:00 годину 04 квітня 2018 року повторних випадків  захворювання  в осередку не зареєстровано. 

 

 

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Крижoпільську лікарню гoспіталізували 27 людей. Всі вони були на святкуванні весілля. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

    Сейчас можно легко отравиться продуктами. Ну чтобы далеко не ходить разберем на примере  гавняный маркет ГРОШ.  Продукты а именно овощи которые там продают  обрабатывают перед продажей чтобы не портились.  Морковь которая  продается  вся в земле, хотя  ее для хранения в земле или в песке держат. Но во время хранения в песок и в землю добавляют химию чтобы лучше хранилось. Эта химия, а точнее яды  проходит сквозь землю и    практически  вся морковь заражена  бактериями. А есть такие бактерии , что не боятся ни холода ни жары.  ТАК И ПО ДРУГИМ ОВОЩАМ. То что сливочное масло практически все  с кишечной палочкой. Особенно  Масло Литинского завода, там вообще   одни кишечные  бактерии.

    Ну а дети могли быть заражены также колбасными изделиями, им же привозят сосиски и сардельки. А кто привозит ?   Они едят скорей всего от Вовы  и от Ковбаскофа )))).  Я заметил  что гриппом , корью  болеют в основном там где  спец.кормят  в столовых..... Ну колбасы, особенно Ковбаскоф  это одна химия , которая снижает иммунитет.  А поскольку Ковбаскофом кормят  многие столовые, то вроде как и многие болеют. Продукты дорогие, мало покупают, и продавцы  обрабатывают химией чтобы не портились продукты.



    Вывод такой , если не хочешь болеть  то не покупай  отраву в магазинах.

    И не покупай ничего в ГРОШЕ, не ешь продукцию Литинского маслозавода, и колбасы Ковбаскоф. ( Ковинько тоже  такие в одном цехе сделаны..)



    зы. Про гавномаркет АТБ  не написал, думаю люди уже знают что   там все испорченное и дешевое ,

    Elina Lane reply Жора

    Так.Супермаркет "Грош" дійсно має багато вад. Дивуюсь- чому немає перевірок. Дуже часто бачу  там на полицях просрочений товар. Ціни не низьки. Подекуди вони більші- ніж на ринку та в інших магазинах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up