На Європейській площі боротимуться з гепатитом

На Європейській площі боротимуться з гепатитом
26 липня на Європейській площі, біля Вежі, з 12:00 до 16:00, пройде акція «Гепатит С виліковний. Дбаємо про здоров’я по-новому!». Присвячена вона Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами.

Під час проведення заходу вінничани зможуть пройти безкоштовне експрес-тестування на гепатит С.  Їх ознайомлять з практичними рекомендаціями з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів. Також учасники матимуть змогу послухати у «Живій бібліотеці» історії та досвід людей, які зіткнулися з хворобою подолали її, дізнатися про ризики інфікування гепатитами та долучитися до підписання тематичного відкритого звернення до Президента України.

Довідка:

В цілому гепатит С - це захворювання, яке немає симптомів. Діагностується частіше випадково, коли люди обстежуються з приводу інших захворювань. Тому в своєчасній діагностиці важливі аналізи.

Відео дня

Частіше інших симптомів відзначаються астенія, слабкість, стомлюваність. Але ці симптоми дуже неспецифічні (одна їх наявність не дозволяє говорити про гепатит С).

При цирозі печінки може з'явитися жовтяниця, збільшується в об'ємі живіт (асцит), з'являються судинні зірочки, наростає слабкість.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Введіть ваш нік

    Поясніть будь-ласка, під час проходження безкоштовного тестування на гепатит С:



    1. Чому в статті не вказано організацію, яка проводить даний захід? На кого працюєте? Яка міжнародна/державна організація, людина виплачує вам кошти на проведення заходів?



    2. Хто проводить аналізи і проби? Це кваліфіковані лікарі?



    3. Яка це така організація/лабараторія буде проводити забори крові для тесту на гепатит С на вулиці?



    Хіба відповідна процедура не повинна проводитись в гігієнічних лабараторних умовах?



    4. Чому не оприлюднено для громадського суспільства документи-дозволи від Міністерства охорони здоровя України у Вінницькій області на проведення НЕЗРОЗУМІЛИХ, ПІДОЗРІЛИХ аналізів під відкритим небом на вулиці?



    5. Чи є можливість інфікування вірусними інфекціями під час тесту?



    6. Чи є можливість інфікування гепатитом С під час проведення тесту, якщо попередньо в черзі виявилась людина або люди хворі на гепатит С, а людина, яка робить аналізи допустила халатність взявши кров з вени не змінила рукавички?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up