Міжнародні організації створили дитячу казку про коронавірус. Її можна завантажити українською

Міжнародні організації створили дитячу казку про коронавірус. Її можна завантажити українською
  • Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я презентували українську редакцію дитячої книжки про боротьбу з COVID-19 — «Мій герой — це ти».

Понад 1 700 дітей, батьків, піклувальників, психологів та вчителів зі 104 країн світу присвятили час тому, щоб поділитися своїм досвідом боротьби з пандемією COVID-19.

Після, їхні історії перетворилися на казку «Мій герой — це ти», персонажі якої допомагають дитині зрозуміти емоції та почуття, які можуть виникати через пандемію коронавірусу, про це йдеться на фб-сторінці МОЗ України.  

Розробники не рекомендують давати твір дітям для самостійного читання. Дорослі мають підтримувати їх під час читання та пояснювати незрозумілі речі. 

Відео дня

Друком книжка вийде в Україні наприкінці квітня. Наклад розподілять між дитячими онкологічними лікарнями і дитячими будинками. Однак вже зараз книгу можна безкоштовно завантажити і прочитати. Зробити це можна ось тут

Вона невеличка за обсягом, всього 22 сторінки, всередині на дітей чекає багато ілюстрацій.

«Мити руки з милом та водою!» — сказав Салем, усміхаючись. «Ми це знаємо, Саро. Ми також кашляємо собі у лікоть, якщо нездужаємо, і махаємо людям привіт замість того, щоб тиснути руки. Ми намагаємося не виходити на вулицю, але ми живемо у дуже густо населеному місті... не всі залишаються вдома», — фрагмент з казки. 


Довідка

«Книжку «Мій герой — це ти» створили Референтна група Міжвідомчого постійного комітету з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайних ситуацій за участі ВООЗ, UNICEF Ukraine, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. Бюро World Health Organization Ukraine підготувало українську редакцію книжки для дітей усього світу, які зазнали впливу пандемії COVID-19.


Читайте також:

«До нас вони не знали елементарних речей»: подружня пара про досвід всиновлення дітей

95 внуків і 40 правнуків. Як живе в умовах карантину багатодітна родина зі Жмеринки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up