Міліціонери на виборах не голосували. Поліцейські – будуть

Міліціонери на виборах не голосували. Поліцейські – будуть
Сергій Кримчук: Міліціонери на виборах не голосували, а поліцейські – будуть!
Під час першого туру виборів міліціонери, які охороняли порядок на дільницях та вулицях, не голосували. Це місцеві вибори, і відкріпний талон не візьмеш. Під час другого туру поліція підніме явку, - кажуть напівжартома на Театральній 10. Обіцяють плюс чотири тисячі голосів.

- Визнаємо, що більшість співробітників не мали можливості у першому турі виборів проголосувати. Тому явка була низькою. В другому турі буде високою, - сказав керівник обласного управління поліції Сергій Кримчук. - Сьогодні штатна чисельність Головного управління Національної поліції у Вінницькій області складає 4 тисячі. Думаю, якщо співробітники дослухаються до мене і приймуть активну участь в голосуванні, то явка зросте. 

Другий тур виборів відбувається у Вінниці та в 12 селах області. І як сказав Сергій Кримчук, поліцейських розподілять охороняти дільниці так, щоб їм було недалеко добиратися на ту, де вони голосують. 

- В нас створені резерви і групи, які будуть перевозити працівників. В райони вінничан не направляємо, - сказав він. - А також із районів людей, які будуть голосувати за сільських голів, не будемо задіювати на охорону порядку в іншому населеному пункті. Робимо це лише для того, щоб усі мали можливість вже в другому турі віддати свій голос за того кандидата, якого вони обрали. 

А охорону порядку 15 листопада будуть забезпечувати 850 поліцейських. Так само, як під час першого туру, працює оперативний штаб, куди цілодобово можна звертатися з повідомленнями про порушення. Телефон штабу: 59-30-45.

Працюватимуть також резервні групи. Допомогу поліції в групах швидкого реагування надаватимуть Нацгвардійці (з частини 3008 та 3028). Вже створені дві посилені слідчо-оперативні групи та дві групи вибухотехніків. 

Як сказав заступник начальника обласного управління поліції Роман Мушак, під час голосування у Вінниці будуть цілодобово працювати шість опергруп, 10 мобільних патрульних екіпажів, групи швидкого реагування.

- Незважаючи на те, що міліція вже розформувалася частково в поліцію, ніякого правового колапсу немає, - переконує Сергій Кримчук. – Навпаки. Як мені доповідає керівник міського відділу, а також представники громадськості, «міліції стало більше». Тобто стали активніші, більше працює мобільних груп, скоротився термін реагування на звернення, повідомлення та заяви громадян про вчинення правопорушень.
 

Сили для охорони порядку під час голосування 15 листопада та на період підрахунку голосів:

  • 854 працівників поліції, 
  • 326 - для охорони виборчих і дільничних комісій, 
  • 254 – для охорони безпеки на вулицях, 
  • 230 – резерв
    130 поліцейських,
    100 нацгвардійців,
    44 спеціалісти вибухотехнічної служби.

4000 усього працівників поліції у Вінницькій області.
 

Відео дня
blockquote>

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр

    каруселі будуть від поліцаїв?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up