Квиток за готівку повертають у транспорт Вінниці. Але є нюанси

Квиток за готівку повертають у транспорт Вінниці. Але є нюанси
Квиток продаватимуть з комісією в терміналах EasyPay. Водночас комісії немає за поповнення «Карток вінничанина» / Фото з архіву «20хвилин»
  • З 1 квітня відновлюють продаж паперових квитків на проїзд. Їх можна буде придбати за готівку у терміналах EasyPay, яких більше 450 на території міста.
  • Вартість паперових квитків не відрізняється від електронних: 4 грн за трамвай, тролейбус, 5 грн — автобус.
  • Однак оператор мережі братиме з пасажира ще й комісію, яка складатиме плюс одна гривня на кожен квиток.

Гості міста та мешканці прилеглих територій, які не часто користуються громадським транспортом, зможуть придбати разові паперові квитки. Про це повідомляє комунальне підприємство «Вінницякартсервіс».

Квиток, плюс комісія

З 1 квітня запускають продаж квитків за готівку через мережу терміналів самообслуговування EasyPay. Доступними будуть два види — електротранспорт (трамвай, тролейбус) і автотранспорт (муніципальний автобус).

Діятиме разовий паперовий квиток протягом 60 хвилин з моменту його купівлі. Для перевірки у транспорті контролеру достатньо буде показати унікальний код транзакції та штрих-код, які є надруковані на паперовому квитку.

Відео дня
Такий вигляд матиме паперовий квиток, придбаний у терміналі

І хоча вартість паперових квитків буде такою ж як і в електронних квитків (квитки, яку купують через валідатори, SMS, QR-коди - авт.), але пасажиру доведеться сплачувати додатково комісію — 1 грн на кожен квиток. Виходить, що купуючи разовий квиток на проїзд у трамваї людина буде сплачувати 5 гривень: 4 гривні за сам проїзд та 1 гривня як комісія за послуги терміналу. Це також підтвердили у «Вінницякартсервіс».

— Комісію сплачує пасажир. Ми до неї стосунку жодного не маємо, це комісія платіжного оператора. Вартість квитків встановлена рішенням виконкому міскради — 4 грн (електротранспорт - авт.) і 5 грн (муніципальний автобус - авт.), — розповіла речниця комунального підприємства Вероніка Савчук. — Нині за кожен окремий квиток є окрема комісія. Наприклад, чотири квитки автобуса коштують 20 гривень, але додатково одна гривня комісія. Тобто вносимо у термінал 24 гривні.

У «Вінницякартсервіс» додають, що умови поповнення «Муніципальних карток вінничанина» через автомати мережі EasyPay не змінюються: картку все ще можна поповнити без комісії.

Як купити квиток через термінал

У «Картсервісі» опублікували інструкцію як можна купити разовий паперовий квиток. 

Крок 1. На дисплеї термінала обираємо розділ «Квитки, подорожі».

Крок 2. Виберіть із переліку іконку «Вінницька транспортна компанія».

Крок 3. Оберіть вид транспорту, який вам потрібен.

Крок 4. Введіть кількість необхідних паперових квитків.

Крок 5. Внесіть кошти та натисніть кнопку «Сплатити».

Крок 6. Після оплати роздрукуйте квитанцію та квиток.

Цю послугу в терміналах мережі EasyPay увімкнуть з 1 квітня, станом на зараз вона не доступна. Дізнатись адреси розташування терміналів можна за посиланням.

Як зараз можна заплатити за проїзд?

Наразі в муніципальному транспорті діють виключно безготівкові способи оплати проїзду:

  • Наліпки з Qr-кодом. Скануємо через мобільний додаток Приват24 і в цьому застосунку оплачуємо проїзд. На екрані смартфона з’явиться квиток, який потрібно «компостувати».
  • SMS-оплата. Відправляємо на номер 877 СМС з кодом транспорту і номером маршруту. Для автобусів — це SAА, для тролейбусів — SAB, для трамваїв — SAC. Тобто, для оплати проїзду в тролейбусі №3 «Вишенька - ВПЗ» потрібно надіслати повідомлення SAB3. У відповідь отримаєте СМС від оператора про успішну оплату із зазначенням часу оплати, виду транспорту і терміну дії квитка. Така послуга доступна абонентам передплаченого зв’язку Lifecell, Київстар та Vodafone.
  • Валідатори. Тут можна розплатитись за проїзд «Муніципальною карткою вінничанина», банківською карткою та смартфоном чи електронним годинником з NFC-чіпом. Пільговики також прикладають свої картки до пристрою, але платять не грошима, а безкоштовними поїздками: з 1 січня для пільговиків встановили ліміти.

На час карантину, з 1 травня 2020 року, проїзд за готівку в муніципальному транспорті обмежений. При цьому, за правилами, які діють у транспорті Вінниці, готівка все ж визначена як засіб оплати проїзду — паперовий квиток можна буде отримати від водія.

Опитування

Чи будете купувати разові паперові квитки з комісією?

Читайте також:

Проїзд в маршрутках Вінниці може зрости до 10 гривень — проект рішення

Кияни продадуть запчастини для нових VinLine на 50 мільйонів гривень

Пільгові «Картки вінничанина» готові робити всім жителям області. Але є умови

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (166)
  • Юрий Бочков

    однозначно потрібно але  в такому вигляді довго не зркчно і задорого
  • Інна Ступак

    Як завжди, все дуже справедливо, якщо розрахуватись карткою вінничанина, пересадку можна зробити лише в розрізі пів години, а паперовий квиток дійсний годину) 1 грн-комісія, але + пів години дії квитка) смішно тай годі.....
  • Читач09

    А кондуктор - хамло это лучше? Наоборот сейчас нравится, а не как раньше, раз проехалась - трижды нахамили, и с 20 грн принципиально сдачу мелочью давали.
  • Юра Вовк

    В коментах несеться якесь приниження людей із села. Ніби у селах ще досі 19 століття і вони ні в чому не розбираються.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up