Кияни продадуть запчастини для нових VinLine на 50 мільйонів гривень

Кияни продадуть запчастини для нових VinLine на 50 мільйонів гривень
У Вінниці на маршрутах їздять шість VinLine. Протягом двох років транспортники хочуть зібрати ще десять таких машин
  • Кузови та тягові батареї для складання десяти тролейбусів вінницьким транспортникам постачатиме фірма з Броварів «Політехносервіс».
  • З компанією мають підписати договори, на загальну суму понад 50 мільйонів гривень.
  • Розповідаємо, що відомо про переможця закупівель та в якому ще місті їздять «копії» VinLine

З товариством «Політехносервіс» збираються підписати договір на постачання запчастин для нових тролейбусів VinLine. Про це стало відомо з системи закупівель ProZorro.

Кузови з заводу на 8 копійок дешевше

Так, компанія отримає підряд на постачання десяти кузовів з низьким рівнем підлоги МАЗ 203 для «Вінницької транспортної компанії». Очікувана вартість закупівлі була 41 мільйон гривень, а фірма запропонувала свою ціну — 40 мільйонів 980 тисяч гривень, що стало найкращою пропозицією. 

Що цікаво, то на тендері брав участь і офіційний дилер білоруського «МАЗу» — компанія «МАЗтранссервіс». Машинокомплекти «з заводу» вони пропонували на 8 копійок менше від очікуваної вартості, вказаної організатором тендеру.

Відео дня

Заявку на участь в тендері подавав луцький завод корпорації «Богдан», який пропонував свої кузови Т7017 з латвійськими тяговими двигунами. Але до торгів не був допущений: один з документів, які надавав учасник закупівлі був на російській мові, без перекладу на українську.

За тендерною документацією кузови мають поставити з передньою та задньою підвіскою, тяговим двигуном, готовим салоном, де кількість сидячих місць буде не менше 30 та загальною пасажиромісткістю від 80.

Термін поставки, за тендерною документацією, з 6 квітня 2021 року до 5 квітня 2022 року. Наразі підприємство очікує на кваліфікацію переможця, після чого ТТУ підпише з броварською фірмою договір, в якому визначать остаточні умови поставки кузовів.

Десять батарей продадуть теж кияни

«Політехносервіс» очікує на підписання договору на ще один тендер: вінницькі транспортники хочуть закупити десять тягових батарей для VinLine. Очікувана вартість закупівлі — 10 мільйонів гривень. Товариство «Політехносервіс» запропонувало ціну на сто тисяч менше — 9,9 мільйонів гривень.

Конкуренцію на тендері їй склала столична компанія «Симметрон-ЕК», яка пропонувала десять тягових двигунів на чотири гривні менше від очікуваної вартості закупівлі.

За тендерною документацією, тягова батарея повинна забезпечувати рух тролейбуса автономним ходом на відстань не менше 20 кілометрів.

Під час руху акумулятор має забезпечувати роботу компресорної станції, гідропідсилювача керма, не менше 50% системи опалення кабіни і салону, системи інформування пасажирів, системи оплати проїзду, роботу приладів зовнішньої сигналізації і освітлення та системи заряду бортової батареї. Строк поставки — квітень 2021-квітень 2022 року.

Для закупівлі запчастин на VinLine проводять ще один тендер. Вінницькі транспортники готові заплатити 15,3 мільйона гривень за 10 систем керування двигуном. На участь в аукціоні зареєструвалася вже знайома «пара» учасників: компанія «Симметрон-ЕК» і товариство «Політехносервіс». Переможця на закупівлі визначать 16 квітня.

Що відомо про підрядника?

Товариство «Політехносервіс» зареєстровано у Броварах, діє з 2009 року. Основний вид діяльності 30.20 Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу. Статутний капітал — 62 тисячі 500 гривень. Власниками компанії є українець Юрій Бомбандборов (50%) та громадянин Чехії Мілослав Черни (50%), повідомляє Opendatabot.

Фірма бере активну участь в закупівлях на ProZorro. З 2016 року вони поставили запчастини для комунального транспорту Одеси, Львову, Івано-Франковську, Полтави, Миколаєва, Кременчуга, Вінниці на загальну суму 319 мільйонів гривень. «Вінницька транспортна компанія» замовила у «Політехносервісу» запчастин на 59 мільйонів гривень. Переважна частина закупівель — для складання тролейбусів VinLine, про що йдеться на порталі Clarity Project.

Цікаво і те, що компанія «Політехносервіс» і сама виробляє тролейбуси. 

Харків замовив у цього підприємства 50 тролейбусів, які візуально є зеленими «близнюками» VinLine.

Вінницькі транспортники, нагадаємо, беруть кредит на зборку п’яти тролейбусів.

 

Читайте також:

«Вже можна користуватися»: у Вінниці стартував сезон велопрокату Nextbike

Майже 9 тисяч паркомісць є у Вінниці. У планах — ще 4 тисячі місць та платні стоянки

Вінничан просять розповісти про «коло» на Коріатовичів. Де пройти опитування?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ольга Кукушкина

    З кожним роком літо стає спекотніше, а  кондиціонери в новому транспорті ніхто не встановлює 😢😥😰

    Valentyna Kukushkina reply Ольга Кукушкина

    Olga Kukushkina Я думаю, що кондиціонери у новому транспорті є,просто їх не хочуть включати. Лишні проблеми!
  • Владимир Русланович

    Нові трамваї і тролейбуси вітчизняного виробництва гниють з перших днів експлуатації, а між дверима і кузовом, особливо зверху, проходить долоня! Як можна збирати таке гівно!? Чому ніхто не контролює всі ці процеси!? Чому трамваї від Цюріха і Швейцарії їздять вже десятки років і їм нічого немає, а наш новий громадський транспорт зроблений задньою лівою ногою та з гівна!?

    Benya Raiderman reply Владимир Русланович

    Владимир Русланович Швейцарцы просто никогда не экономят и делают все качественно и на совесть
  • Nikola Yarovenko

    Чому десять ? Пишіть сто.  Через два роки про це забудуть.  Краще пишіть що зроблено , а то нагадуєте виборчі обіцянки ...
  • Volodymyr Mayboroda

    А ви не звернули уваги, що трамваї місцевого виробництва вже іржаві? А їм всього кілька років.  Може перестати випускати таку техніку на кустарному виробництві?

    Valentyna Kukushkina reply Volodymyr Mayboroda

    Volodymyr Mayboroda А може краще закупити якісні, навіть трохи дорожчі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up