Майже 9 тисяч паркомісць є у Вінниці. У планах — ще 4 тисячі місць та платні стоянки

Майже 9 тисяч паркомісць є у Вінниці. У планах — ще 4 тисячі місць та платні стоянки
Службовці з відділу паркування пропонують створити у Вінниці ще 4095 паркомісць. Але зробити їх зможуть після перевірки у профільних департаментах міськради та погодження Нацполіцією
  • Торік створили близько 1200 місць для парковки. Їх зробили через розширення наявних стоянок, легалізації постійно заставлених місць та будували нові паркувальні майданчики.
  • У відділі паркування міськради є пропозиції на створення ще чотирьох тисяч паркомісць, але в центрі Вінниці вже немає куди розширяти.
  • При цьому міською програмою розвитку сфери паркування передбачена поява платних стоянок. Скільки може коштувати парковка на вулицях Вінниці?

Торік у Вінниці створили близько 1200 паркомісць. Про це йдеться в проекті рішення «Про хід виконання Програми розвитку сфери паркування за 2020 рік», який розглядатимуть на сесії міської ради 26 березня.

«За пропозиціями посадовців з відділу паркування протягом березня-грудня 2020 року було облаштовано 183 місця для зупинки та стоянки транспортних засобів в  центральній частині міста та 1013 місць для паркування транспортних засобів в інших частинах міста», — зазначено у документі.

Пропозиції є, але не для центру Вінниці

Керівник відділу паркування Геннадій Богуславський розповів журналісту, що паркомісця, які накреслили торік, розміщені по всім районам Вінниці.

Відео дня

— Десь відкрили нову стоянку, як наприклад на Батозькій, біля «Епіцентру». А інші — це або розширення наявних стоянок на кілька додаткових місць, або місця, які були постійно запарковані та не мали відповідного знаку, що дозволяє стоянку, — говорить Богуславський.

Також він розповів, що на сьогодні у Вінниці є 8 тисяч 983 місця для стоянки.

— Там, де є для цього можливості, ми пропонуємо створити ще плюс 4095 паркомісць. Наприклад, півтори тисячі місць для стоянки пропонуємо розмістити на Замості, — розповів керівник відділу паркування. — Наші пропозиції перевіряють фахівці з профільних департаментів міської ради та ще потрібно отримати погодження від Нацполіції.

Водії нарікають, що у центрі Вінниці недостатньо парковок. Чи є можливості ще створити місця для стоянки, щоб подолати дефіцит?

— На мій погляд, далі вже нема куди розширяти стоянки у центрі. Все, що можливо, вже було зроблено. Вулиці ми ж не роздвинемо, — відповів Геннадій Богуславський.

Далі будуть платні парковки

Нинішня редакція «Програми розвитку сфери паркування» передбачає, що у Вінниці мають запустити платні муніципальні парковки. Програму ухвалили в 2019 році, з терміном виконання до 2021 року включно.

У документі йдеться, що Вінницю поділять на три зони з різними тарифами, розмір яких буде відрізнятися залежно від району. При цьому вже є певні розрахунки, скільки може коштувати парковка.

За дослідженням компанії «А+С Україна», яка восени 2020 року розробила Концепцію організації паркування на Замості, рекомендована ціна на парковку — 10-20 гривень за годину.

Скріншот з дослідження «А+С Україна»

Свої пропозиції вони розбили за такими чотирма зонами: 

  • Зона 1. Райони з найбільш перевантаженими стоянками 

Зокрема, це проспект Коцюбинського. Пропонована ціна: 20 гривень за годину, 120 гривень — абонемент на добу, 1900 гривень — абонемент на місяць.

  • Зона 2. Вулиці поблизу місць тяжіння

Це прилеглі до Центрального ринку частини вулиць Тімірязєва, Некрасова, Шмідта, та частини Батозької, Привокзальної вулиць, прилеглі до Привокзального ринку і Привокзальної площі.  Рекомендована ціна: 15 гривень за годину, 100 гривень — абонемент на добу, місячний абонемент — 1600 грн. 

  • Зона 3. Інші вулиці, де періодично виникають проблеми з дефіцитом стоянки

Це вулиці Короленка, Тімірязєва, Шмідта, Острозького, Некрасова, Верхарна, які не прилягають безпосередньо до Центрального ринку, але які є запаркованими у найбільш популярні дні роботи ринку (субота і неділя). Також рекомендовано включити до Зони 3 вулиці Замостянську і проспект Коцюбинського від площі Перемоги до готелю Південний Буг. Пропонована вартість: 10 гривень за годину, 65 гривень — абонемент на добу, місячний абонемент — 1100 гривень. 

  • Зона 4. Решта території — безкоштовне паркування

Проте чи будуть робити платні парковки вже цьогоріч, наразі невідомо. У мерії раніше коментували, що на це потрібно відповідне рішення сесії міськради. І ще треба витратити кілька років часу, щоб запустити систему збору плати за стоянку. Про це писали в матеріалі: Як платні парковки можуть врятувати Вінницю від заторів.

Як переглянути всі стоянки у Вінниці

На сайті міськради є мапа, де вказано розташування парково. Щоб її переглянути — треба перейти за посиланням map.vmr.gov.ua і натиснути на дві позначки, як вказано на скріншоті.

У результаті отримаєте мапу з усіма місцями для стоянки. Змінюючи її масштаб можете детально ознайомитись, де і скільки у Вінниці є легальних паркомісць.

У Вінниці, нагадаємо, діє муніципальний евакуатор. Куди відвозять авто та як уникнути покарання?

 

Читайте також:

Інспектори з паркування працюють вже рік. Що про їх роботу кажуть вінницькі водії

Змінити дорожній рух пропонують на Зодчих, Шимка і Барському шосе. Як саме?

На «лівих» номерах і з карабіном всередині. Що за Lаnd Cruiser стоїть на парковці структури МВС?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sergiy Bondarchuk

    Тобто намалювати синю смужку там, де раніше роками і так усі паркувались - це називається створити??? Не знаю жодного НОВОГО паркомісця, зате знаю, де їх навпаки зменшили - Артинова, після того як зробили її двосторонньою від Смарт Апарт до Гоголя.
  • Ivan Zharyi

    Дивно, що не прибіг Сірожка зі своїми делініаторами )))
  • Алексей Степанчук

    За городом???

    Сергій Поліщук reply Алексей Степанчук

    Alex Stepan Не за городом ,конечно, а на окраинах, откуда благодарные винничане смогут легко добраться до центра на метро!
  • Читач48

    как всегда . барыжничество победило. вместо того чтобы разгрузить город и дороги от частного транспорта и пересадить на общественный, решили хапнуть бабла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up