Змінити дорожній рух пропонують на Зодчих, Шимка і Барському шосе. Як саме?

Змінити дорожній рух пропонують на Зодчих, Шимка і Барському шосе. Як саме?
Фото ілюстративне, з архіву «20хвилин»
  • На перехресті Ющенка і Зодчих потрібен круговий рух, на Шимка — поставити світлофор. На Барському шосе треба ще один перехід зі світлофором, а на перехресті з Келецькою — додати ще одну смугу для в’їзду.
  • Вінничани подають петиції про зміну організації дорожнього руху. Якщо підтримуєте — посилання на звернення у матеріалі.

Протягом останніх днів на сайті міських петицій зареєстрували кілька петицій, що стосуються організації дорожнього руху у Вінниці.

Ярослав Дем’яненко 17 березня подав звернення про зміни організації руху на аварійному перехресті Зодчих-Академіка Ющенка. Там систематично трапляються аварії з трагічними наслідками. Наприклад 13 березня на цьому перехресті перекинулося BMW: двоє чоловіків, що були в машині, загинули. Про це писали в цьому і цьому матеріалах.

Зодчих - Академіка Ющенка / Скріншот з Google Maps

Автор звернення пропонує:

Відео дня
  • встановити по центру перехрестя піднятий острівець та облаштувати кільцеву розв’язку, що змушуватиме водіїв знижувати швидкість перед перехрестям;
  • за перехрестям Зодчих-Ющенка, по периметру тротуару поставити огородження, що убезпечить пішоходів та відвідувачів Фонтанної площі на Поділлі.

Станом на 24 березня петицію підтримали 204 людини. Для розгляду необхідно 350 підписів. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Зміна руху на в’їзді на Келецьку

Дмитро Лозовой 23 березня подав петицію про зміну схеми руху на Барському шосе-Келецькій. Щоб подолати тягнучки чоловік пропонує додати середню смугу на напрямку, як їхати від автовокзалу. А для руху прямо по Барському шосе відвести виключно крайню праву смугу, із зеленою стрілкою прямо. Зелену стрілку варто зробити за прикладом, як це організовано на Хмельницькому шосе-600-річчя.

Барське шосе - Келецька / Скріншот з Google Maps

«Для цих змін потрібно змінити знак розподілу по смугам та встановити зелену стрілку прямо для крайньої правої смуги. Дорожня розмітка не потребує коригування, — вважає Лозовой. — Для зеленої стрілки можливо є потреба додаткового вивчення ситуації спеціалістами, так як існує регульований пішохідний перехід, але наявність пішоходів на цій ділянці майже відсутня».

Станом на зараз звернення підтримали 65 людей. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Треба світлофор на Шимка

Максим Порський 24 березня подав звернення про встановлення світлофору на перехресті Шимка і Антонова. За його словами, через будівництво нових житлових комплексів збільшився трафік і тепер складно виїхати з вулиці Антонова на Шимка, оскільки проїзд є нерегульованим.

Перехрестя Шимка - Антонова / Скріншот з Google Maps

Тому чоловік пропонує:

  • поставити світлофор на перехресті;
  • синхронізувати його роботу зі світлофором, що біля школи №12;
  • огородити тротуари навколо перехрестя Шимка-Антонова. Зобов’язати «Грош Експрес» облаштувати стоянку біля магазину, щоб машини не паркувалися на тротуарі.

Звернення, станом на сьогодні, підтримали тільки чотири людини. Підписати петицію можна за цим посиланням.

Плюс один перехід на Барському шосе

Руслана Кобзар 24 березня подала пропозицію встановити новий регульований пішохід на Барському шосе. У петиції вона розповідає, що жителі ЖК «Барський» змушені перебігати дорогу, щоб потрапити на трамвайну зупинку «вулиця Стельмаха», яка на іншому боці Барського шосе. А все тому, що наявні переходи знаходяться на достатньо великій відстані від ЖК. І щоб пройти до них, доводиться ризикувати життям: тротуари вузькі, не освітлюється, не розчищені хащі.

Барське шосе, неподалік від ЖК «Барський» / Скріншот з Google Maps

Жінка пропонує на ділянці дороги між гаражним кооперативом і трамвайною зупинкою поставити регульований пішохідний перехід з кнопковим світлофором. Зараз петиція Руслани Кобзар набрала 27 підписів. Підтримати звернення можна за цим посиланням.

Петиції про дорожній рух розглядають і без 350 підписів

Звернення про установку світлофорів на перехресті Лялі Ратушної і Келецької, після нашої публікації, набрало необхідних 350 підписів. Відповідь мають дати не пізніше 4 квітня.

Депутат міської ради, учасник комісії з транспорту Віктор Перлов розказав журналісту, що на тому перехресті потрібен повністю регульований проїзд — світлофори на всіх напрямках.

— Нинішня ситуація щонайменше дивна: два напрямки перехрестя зі світлофорами, два напрямки без. Левова частина ДТП на цьому перехресті відбуваються через грубе порушення правил дорожнього руху: ненадання переваги в русі, — каже Перлов.

Чи буде там світлофор та як він впливатиме на затори на Келецькій, наразі однозначно невідомо. За словами Перлова, звернення вінничан буде розглядати координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху. 

У її складі посадовці з різних департаментів, поліцейські, фахівці з ВНТУ та представники центру «Гармонія ім. Раїси Панасюк» (склад комісії). Разом вони мають вирішити, як підвищити безпеку руху на цьому перехресті та подати запит на бюджетне фінансування засобів регулювання.

— На засідання ради подам ще два питання: зміна організації руху на Зодчих, в районі бару «Карабас», де часто відбуваються аварії та перехрестя Мури-Монастирська, де нещодавно сталася аварія, — каже Віктор Перлов. — Більш того, усі петиції про безпеку дорожнього руху, які подають до міської ради, розглядаються у департаменті енергетики, транспорту і зв’язку. Навіть, якщо вони не набрали 350 підписів, необхідних для розгляду.

 

Читайте також:

Як у Вінниці домогтися установки світлофора. Алгоритм дій та поради

Як платні парковки можуть врятувати Вінницю від заторів

Муніципальний евакуатор. Куди відвозять авто та як уникнути покарання?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач11

    Це все наші РЕШАЛОВА з коміссії працюють!!! Вони працюють! Аж смішно!!!
  • Серега Коваленко

    Дороги луче поробіть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up